Milyen sorrendben csináltassam meg esküvő után az új okmányaim?
Figyelt kérdés
Gondolom először a személyi, lakcímkártya, jogsi. Az adó és taj kártyával és a bankkártyával várni kell, amíg megérkezik az új személyim? Kell még valamit csináltatni?2012. aug. 20. 16:11
1/5 anonim válasza:
Én is ebben vagyok épp benne. A TAJ kártyát csináltattam meg legelőször, mert az volt a leggyorsabb. Csak a házassági anyakönyvit kellett hozzá bevinni, kb. 5 perc alatt kinyomtatták az új TAJ-t. A személyi ha kész van, csak akkor lehet a bankban is átírni a bankszámlán a nevedet, meg a bankkártyán. Az adókártyát nem tudom, azzal még nem foglalkoztam. Ha van valami közüzemi számla a neveden, akkor azokat is át kell íratni.
2/5 anonim válasza:
Először személyi, lakcím, jogsi, de ez megy egyszerre egy helyen. Nekem 2 hét volt mire elkészült, utána mentem TB kártyát csináltatni, így elég volt a személyi, meg a régi kártya. Utána adókártya, le kellett adni a régit, úgy ingyenes. Majd végül a bankkártya. Bár én azt nem átírattam hanem megszüntettem, de szerintem mind1, de oda aztán tényleg minden papírt vigyél, főleg ha az OTP-nél vagy.
Ha van útleveled, és tervezel külföldre menni azt is csináltass újat. Nekem azt mondták hogy jó a régi míg le nem jár, de mint kiderült nem jó.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Adó és TAJ kártyát tudok már akkor csináltatni, amikor még nem küldték ki az új személyim? Elég, ha viszem a papírt róla, amit az okmányirodában kapok? Gondoltam holnap el tudnám intézni az okmányirodát, oepet és az apehot is.
2012. aug. 20. 16:38
4/5 anonim válasza:
Szerintem az apehba már az új személyivel menj, de ha mindenképp mész most rákérdezhetsz, hátha megcsinálják az ideiglenes alapján.
5/5 anonim válasza:
jó az ideiglenes is, bár én az újjal mentem, biztos, ami biztos. Az apeh kártyára egyébként nekem hónapokat kell várni, még mindig nem kaptam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!