Igaza van a páromnak?
Volt kettőnk között egy kis nézeteltérés. Vita. Albérletben lakunk már vagy 2 éve. Szó volt a lakásvásárlásról, hogy vegyünk fel hitelt, és vegyünk úgy saját lakást, mert semmi értelme fizetni az albérletet ami úgyse lesz a miénk, soha. Szerinte a hitel a fölösleges, mert ő nem fog egy banknak tartozni. Ezzel a felfogásával jól elvan, csak egy baj van, hogy szinte semmink nincs, mert ő semmilyen hitelt nem hajlandó felvenni. Nincs autónk, se semmilyen komolyabb tárgy, csak az alapok.
Azt mondja, hogy akkor egész életében albérletben fog lakni, de tuti, hogy nem fog el adósodni, mert gondolni kell a nehezebb időszakokra is, pl. munkanélküliség.
Az alapot úgy értsétek, hogy az egész lakásban van egy szekrény, hűtő, mosógép, sütő, mikró, tv, asztal, székek és egy kanapé.
Szerintetek igaza van?
Az albérlet sokaknak örökké tart. Szüleim az egész életüket abban élték le, ugyanúgy gondolkodtak, mint párod. Anyám 42 évesen elhunyt albérletben, apám jelenleg 52 és még mindig albérletben él.
Hitel nélkül nem lesz soha lakás.
Mindkettőtöknek igaza van, de azért párod lesz*rok mindent hozzáállása elég gáz.
Ha nincs semmitek, mire fel akarsz hitelt felvenni? Ahhoz kell önerő, méghozzá nem is kevés. 0-ra nem adnak nektek sehol hitelt. Ahol mégis, abba bele sem mernék gondolni, milyen uzsorások azok.
De ezt leszámítva igazad van, sajátra kéne gyűjteni és azt fizetni, de konkrétan nulláról nem lehet...
Szerintem akkor lenne igaza a párodnak, ha már lenne lakásotok és azt akarnád nagyobbra cserélni, hitellel. Így, hogy albérletben vagytok, nincs. Nem tudom, mennyit fizettek, de én a helyedbe utánajárnék, hogy egyáltalán mennyi hitelt kapnánk és ha annyi lenne a havi törlesztő, mint most, mekkora lakást lehetne venni.
Autót én sem nagyon vennék hitelre, max. csak úgy, ha 2 év alatt vissza lehetne fizetni, tehát max. 500 e ft-ig.
kérdező, én a pároddal értek egyet! azt írod, hogy csak az "alapok" vannak meg, úgy, hogy 2 éve éltek együtt az albérletben. azóta semmi gyarapodás. na azt gondold végig, hogy hogy lehet az, hogy 2 éve nem volt gyarapodás? nem volt rá pénzetek? nem tudtok havi szinten egy kisebb összeget félretenni, amiből időnként vehettek egy nagyobb dolgot. na de akkor kérdem én, ha arra nincs fölös pénzetek, hogy előre gyűjtögessetek valamire, akkor a hiteltörlesztőre (alias utólag gyűjtögetés) mégis honnan lenne pénzetek?
" szinte semmink nincs, mert ő semmilyen hitelt nem hajlandó felvenni." ez mekkora félremagyarázás. amit hitelből veszel az nem a tied igazán amíg nem fizetted ki az árát. hogy a boltnak vagy a banknak tartozol, nem mindegy, tartozol és kész.
az a baj, hogy a hitel az nem könnyítés. egyszerűen csak arról szól, hogy ahelyett, hogy előre összegyűjtenéd az árát az áhított tárgynak, így utólag kell összegyűjtened. de attól még ugyanúgy össze kell gyűjteni. kamatostul.
Mond neki ezt ez talán jobb belátásra bírja:
Albérlet=Havidíj
Hitel felvétele házra=Havidíj
És szerintem nem sokkal több lenne a havidíj csak annyi a különbség hogy minél többet fizet annál közelebb vagytok ahhoz hogy saját legyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!