Szeret minket a párom, ha egy strandolós nap végén azt mondja: ez nekem nem volt kikapcsolódás, ez olyan volt mint egy munkanap, mert a gyerekre is kellett figyelnem. Ez hogy esne nektek?
"A páromnak mindent megteszek, még a hátsó bejáratot is használhatja :)" bár smilet írtál de ez a mondatod nagyon "csúnya", ha benned már ilyen fogalmazódik meg akkor az már régen rossz
szavaidból ítélve nem sok szép jővőtök van max szenvedés ami mindenkire rossz hatással lesz főleg a gyerköcre...
Ez a pasas semmibe vesz téged is, meg a gyereked is. A történet, amit leírtál magatokról iskolapéldája annak, hogy nen szabad bánni a férfiakkal, illetve saját magunkkal. Az nem egy harmonikus kapcsolat, ahol az egyik fél állandóan bulizni jár, a másik meg a gyerek után futkos. Igenis az asztalra kell csapni "nekem is szükségem van szabadidőre" és el kell menni kikapcsolódni. Nem csak az anya kötelessége a gyereknevelés. Sok anya is elfelejti ezt, és nem adja oda a gyereket az apának, aki így később nem fog kötődni a gyerekéhez annyira. A kezébe kell nyomni neki, cseréljen csak pelenkát, altassa el, ma olvasson ő mesét. A főzésről. Kérdező, miért gondolod, hogy miután te is rendes munkaidőben dolgozol, mindig neked kell főznöd és kiszolgálnod? Fogadok, hogy mindig csak te takarítasz. Nem kell őket elkapatni, kiszolgálni, mindent megengedni. Sokan azt hiszik, hogy akkor szeretni fogják őket, ha mindenbe feltétel nélkül belemennek. Az igazság az, hogy szeretni nem fogják, de mivel méltósága már nincs ezért lebecsülik őt, és szolgaként kezelik.
Kérdezőnek: kezdj el pénzt gyűjteni titkos számlán csak a gyereknek és magadnak, hogy el tudj indulni.
Amikor csak a kérdést olvastam, az jutott eszembe hogy hány nő mondja hogy a gyereknevelés MUNKA - most, hogy férfi mondja máris sértés lett? :-)
De már látom, hogy nálatok ennél sokkal mélyebb problémák vannak :-( Nem csodálkozom, hogy nem tudsz már felnézni rá. Ha van nagyszülő, bízzátok rá a gyereket pár órára és beszélgessetek erről, legyél vele nagyon őszinte és legyenek javaslataid. Amikor én elkezdtem tornázni járni, a férjem mondta hogy neki fárasztó addig a gyerekkel lenni munka után, inkább fizet bébiszittert. Másnapra kiszámoltam, mennyi lenne a bébiszitter a tornám idejére, és hogy mennyi amíg ő sörözik, bowlingozik, beugrik a munkatársakkal pizzázni stb. Hiszen ha ő fáradt munka után, akkor had legyek már én is fáradt 2-3 éjszakai kelés, egész napos háztartás és gyerek és munka és torna után. Ezt te is megmondhatod neki, a gyerek 2 ember felelőssége, főleg ha már mind a két szülő dolgozik.
Amúgy miért kell minden este meleg vacsora? Nem jó a szendvics, virsli, melegszendvics stb?
OFF: aki írta, hogy rossz dolog lepasszolni a gyereket a nagyszülőnek: kinek rossz? Én imádtam a nagyszüleimnél lenni, a szüleim most imádják kényeztetni a lányomat, szóval? Persze nem napi több órára, de ne legyen már bűn hogy egy gyerek a nagyszüleivel van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!