Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyós kérdés, kismama vagyok...

Anyós kérdés, kismama vagyok és nem jövök ki az anyósommal?

Figyelt kérdés
Nem tudom hol is kezdjem mivel nagyon hosszú a történte az a lényeg hogy én és a párom, sajnos még egy házban lakunk anyósomékkal, egy nagy kétszintes családi házban, és nálunk jön a baba! Állítólag nagyon örül neki vett is a babának egy két ruhácskát már, nem is ez a baj, a babának örül, na de hogy én leszek az anyja?! Azért nem vagyunk jóba mert mindenbe beleszól, hogy mosogatok????? Hát nem érti hogy miért nem lehet úgy mosogatni mint ő!! (NEm mint ha nagy különbség lenne mosogatás és mosogatás között, a lényeg hogy tiszta legyen az edény nem?) De ezekből a kis apróságokból hogy "nem fogadók szót neki" akkora patáriát és ordítozást tud csapni, hogy az hihetetlen, már nincs kedvem otthon lenni sem amikor a párom dolgozik! Beleszól abba hogy az én és a párom ruháit, miért nem külön mosom! (Együtt szoktam mosni a ruhákat, csak az ő munkás ruháit mosom külön) Nem érti hogy hogy lehet egy helységet 5 perc alatt felmosni, amit ő fél óráig csinál, és amúgy se vegyünk a gyereknek semmit újonnan csak használtam, mert minek neki szép ruha, nem mindegy mibe van? Úgy is kinövi! Szóval ilyen apró problémákból óriásit csinál és engem ez nagyon idegesít, például valamelyik nap leültette a kisfiát(aki 30 éves) hogy ne hogy már apás szülés legyen, mert ő már szült gyereket és oda nem való férfi! Segítenétek hogy tudnám neki ezt elviselni, vagy hogy tudnám vele megbeszélni hogy ne legyen ilyen? Nem szeretném az állandó feszültséget, hisz még egy pár hónapig a baba születése után is együtt kell laknunk!
2012. aug. 18. 17:43
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Mondjátok meg, hogy kiadjátok a ház részeteket albérletbe aztán osztozkodhat idegenekkel ha ilyen.
2012. aug. 20. 22:04
 32/40 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, hidd el már ezer dologgal próbáltunk rá hatni, de semmit nem ér, van mikor két napig megbékél, olyankor meg fölöttem ül egész nap és járkál utánam, persze akkor is bele kell kötnie valamibe, csak nem mindenbe! Sőt van olyan is mikor "nyalizik" olyankor vagy cipekedni kell a boltból, vagy éppen a függönyt kell felrakni, amit megértek, és természetesen szívesen segítek is, csak ilyenkor is lehet bunkónak lenni, akkor is felrakom a függönyt vagy ilyesmi, nem kell nyalizni ha kell valami :)
2012. aug. 20. 22:07
 33/40 anonim ***** válasza:
65%

Nem tudsz elmenni valamerre, amíg a párod nincs otthon? Nincsenek rokonok, barátok a közelben, akik nap közben otthon vannak? Ott is besegíthetsz a házimunkába és ha nem is minden nap, de ha már nagyon besokallsz, akkor átmehetnél. Vagy ülj be egy moziba, vagy akárhova, ha nagyon kikészülsz. Sajnos nem nagyon látok más megoldást, max ha magadra zárod az ajtót, felcsapsz egy fülhallgatót és hallgatsz zenét.:) Akkor aztán kajabálhat, amennyi jól esik!:D Persze tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű.:( És mi lenne, ha tényleg kiadnátok albérletbe a ti lakrészeteket és abból a pénzből mennétek ti is albérletbe? Akkor talán nem sajnálná a párod sem annyira, hogy ott hagyja a házát.

Brigi

2012. aug. 20. 22:19
 34/40 anonim válasza:
Én már 6 éve lakoma az Anyóssal!Míg meg nem született a lányom nem volt vele semmi bajom jól el voltunk!Mi is két szintes házban lakunk középső szint a mienk+van egy szuterén az ő konyhája ott van+mosókonyha!Megszületett a lányom onnantól kezdve nem bírom elviselni ahogy a gyerekekkel beszél,bánik,játszik.Azóta hangosnak,tolakodónak,erőszakosnak látom,és mindenbe beleszól nálunk is!:-(((és felelőtlen!De ő is mindig ezzel jött hogy 3mat felnevelt!! ja ha most kéne már nem élnének a fiai az tuti! Unokájára nem képes vigyázni 6 féle gyógyszer van a szobájába fürdőbe,és ő magyaráz nekem mikor ducit adok a gyereknek hogy az mennyire veszélyes mert megfulladhat.De a palacsintát kezébe nyomná ami ugye nem olvados mint a duci!Volt hogy befújta valami ezer éves pacsulival a gyerekem úgy bűzlött hogy le kellett fürdetnem.Volt hogy a gyógyszertári krémmel az én 4 éves gyerekemmel kenette be a lábát aztán meg mikor a szemébe nyúlt még a kisgyerekkel ordibált.Most van egy 10 hós fiú babánk és még jobban utálom!Kicsit kivagyok de ha tehete nem engedem hogy velük legyen.
2012. aug. 22. 11:17
 35/40 anonim válasza:
Nem akarlak elkeseríteni de ha meglesz a baba még rosszabb lesz!Dolgozni fog benned az anyai ösztön és minden áron meg akarod védeni,nem engeded hogy megfogják nem mered majd senkire bízni sokan így vagyunk ezzel!Vigyáznod kell nehogy depressziós legyél!Nem tudjátok meg oldani a külön bejárást,nem tudnátok a házat ideiglenesen úgy át alakitani hogy külön legyetek.Sajna nálunk átjárnak,de ha nagyon akarnánk már pedig én szeretném akkor lezárom a 2 ajtót a szintünkön és nem jönnek át rajtunk.Ha Anyósódék nem tudják fizetni a házat miért nem mennek egy lakásba?milyen idősek?na jó tudom nem lenne könnyű de ezt ők is beláthatnák.Én ha megtehetném mennék külön,de még nem vagyunk készen és még a kocsiból 4 év van addig nem tudunk átmenni így marad nálunk a lezárás!Tudom ő háza de nem érdekel!Eddig mindent lenyeltem most már ezt amit művel ezt nem veszi be a gyomrom!Ki fog lukadni az tuti.Azt hiszi csak neki vannak próblémái,minden nap fáj valamilye főleg ha a gyerek vele akar játszani!Beleszól a vásárlásba főzésbe pedig külön szinten vagyunk.Mi rezsit nem fizetünk nem engedte!Ha bevásároltunk neki vissza vette!Nálunk is a férjemnek már elege van belőle!Anyós még dolgozik és ez a baj Após nyugdíjas ez is bántja!
2012. aug. 22. 11:30
 36/40 A kérdező kommentje:

Szia Brigi! Szoktam eljárni otthonról, elég sűrűn, de ilyenkor is beszámolót kér hogy hol voltam, meg stb, és nagyon unom már sajnos :(

Lakrész kiadása albérletbe? KIZÁRT! Ha mi nem tudjuk megtűrni akkor egy ismeretlen? :) Még a szomszédok többsége is elkerüli! :)

A fülhallgatós ötlet nem is butaság, lehet hogy kipróbálom! :)

2012. aug. 22. 15:04
 37/40 A kérdező kommentje:
KEdves 34-es, tudom mit érzel, és sajnálom. 6 év? :O Én ennyit tuti hogy nem bírnék ki, úgy hogy minden tiszteletem a tiéd! Úgy gondolom te is mindent kipróbáltál már, nálatok sem működött semmi? Ez a fulladás, úgy látom mánia az időseknél, én vettem a babócámnak cumit, és azt mondta hogy minek az ? az csak tönkre teszi a fogait, meg lenyeli és megfullad! Én már nem is szólok neki semmit, hát ha észreveszi magát! Ti nem akartok költözni? Vagy anyósod lakik nálatok?
2012. aug. 22. 15:08
 38/40 A kérdező kommentje:

Kedves 37-es "részvétem" neked is :(

Nálunk mind a ketten nyugdíjasok, de ez sem jobb, 65 és 68 évesek egyébként! De 20 és 25 éve nyugdíjasok mert betegek, és nem járnak nagyon sehova!

Lezárni a szinteket? Az ajtót bezártuk és azt mondta ki hívja a rendőrséget, mert ez az ő háza és tudni akarja hogy mit csinálunk a mi lakrészünkön... Nem tudom mit tudnánk csinálni...

Én is ettől félek hogy miután megszületik a baba csak sokkal rosszabb lesz, már így is beleszól mindenbe a gyerekkel kapcsolatban, ne vegyek neki ezt meg azt mert régen is elvoltak a gyerekek nélküle, meg nem kell új ruha, csak használt jó a turis is mindenből meg stb. Nem is sorolom inkább :) Csak hirdetem minél több helyen a házat, ez az egy megoldás van! És veszünk egy másikat, jó messze tőlük :)

Köszönöm a válaszokat mindenkinek, kedvesek vagytok!

2012. aug. 22. 15:15
 39/40 anonim válasza:

34 és 37 is én voltam csak a kicsi fel kellt és nem tudtam befejezni.

Ha tehetitek menyetek tőlük,ha már most így bele szól dolgokba akkor ne várj sokat,amint alkalmatok van menjetek el jó messzire!Azt szokták mondani amíg anyós át tud menni papucsban hozzátok akkor nem költöztetek elég messzire.Nem pont így van de ez a lényeg!Mi 2 éve vettük meg ennek a családi háznak a másik felét na ide még mezítláb is át tud jönni.Jaj nekünk!!!De bízom benne ha nem fogok egy fedél alatt lenni vele,és lesz saját házam saját életem saját családom és azt csinálok amit akarok akkor talán nem fog annyira zavarni ha megkérdez ezt meg azt,talán nem fogom egyből rossz szemmel nézni.Mert sokszor segíteni akar de mi másképp fogjuk fel!Ő még gyereknek lát minket de mi már szeretnénk önállóak lenni.Most úgy érzem bábuk vagyunk akiket rángatnak!Mindig mondom a férjemnek én nem ilyen vagyok,ez nem én vagyok!nem tudok önmagam lenni!Ha átmegyünk a házunkba ahol még minden a feje tetején áll akkor úgy hozzá tudok bújni mint régen olyankor újra szereles vagyok és körbe nézek majd rá és azt mondom de jó lesz külön.És akkor ő is érzi hogy még mindig szeretem!De ahol most vagyunk elés sok a vita az Anyúkája miatt.Szegény azon van minél elöbb átköltözzünk így minél többet dolgozik,közbe velünk is akar lenni meg a házat is akarja csinálni és mostanra besokaltunk.Nyaralni sem voltunk nehogy Anyós megint szóvá tegye hogy a pénzt költhettük volna oda is!Én egy hetekre el szoktam menni Anyumhoz a gyerekekkel ha már nem bírom,vagy ha én dolgozom itthon akkor a nagy lányzot küldöm 50 km sajnos ez viszont nekem nagyon távol van Anyumtól,és a férjem is jól kijön Anyummal sokszor elmegy érte hogy elhozza hozzánk de már Anyum sem érzi jól magát itt.Anyós álandóan panaszkodik,vagy kiabál Apóssal aki egy jó ember és nem érdemli meg!Nekünk meg fáj!Ha te apás szülést szeretnél és a férjed is benne van én csak ajánlani tudom az Apás szülést!Nálunk igaz mindkétszer rosszúl lett de azt mondta nem hagyta volna ki!Én úgy gondolom hogy igen is lássák hogy mi mire vagyunk képesek,ne gondolják azt hogy ez olyan egyszerű dolog.Nekem mindkét szűlés hamar ment 2 óra alatt meg volt mindkettő de jó volt hogy mellettem volt,homeópátiával szűltem így ő mérte az időt adagolta a gyógyszereket.sétálgattunk,beszélgettünk,mérte a fájásokat,és velem együtt vette a levegőt ahogy kellett,Az orvosnak így csak a gyerekre kellett koncentrálnia.Ha lehet nem kell mindent az orrára kötni!Mi például név választást úgy csináltuk hogy nem is mondtuk meg mi lesz a neve a második babának,hazahoztuk akkor tudták meg ekkor már nem tudtak beleszólni.

2012. aug. 23. 11:32
 40/40 anonim válasza:

Ne gondold, hogy nagyon egyedi az eseted. Sajnos sok családnál megvan ez a probléma. Én azt javaslom, először is beszélj az anyóssal: nem kell beolvasni neki, csak elmondanod, hogy milyen reménytelennek érzed a helyzetet, és szeretnél változtatni rajta.

A másik jó lehetőség, felkeresni egy családpszichológust, családterapeutát, akár anyóssal együtt. Nincs ebben semmi szégyellnivaló. Biztos vagyok benne, hogy egy jó szakember mindhármotoknak sokat tud segíteni, hiszen gondolom az is cél, hogy anyósoddal megjavuljon a kapcsolatotok. Láttak ők már ilyet és biztosan megvannak a jó és egyszerű módszereik az ilyen problémák kezelésére. A lényeg, hogy ne engedd, hogy a helyzet rosszabb legyen, még akkor sem ha sokat kell nyelned emiatt, mert később még jobban megisszátok a levét.

A költözés nyilván valamilyen szinten megoldást jelent, de ennyi szerintem nem elég, és hosszú távon nem old meg semmit. Kitartást, bátorságot és boldogságot kívánok nektek!

2012. aug. 25. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!