Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 18 évesen elköltözhetem...

18 évesen elköltözhetem otthonról?

Figyelt kérdés

Elég rossz itthon,mert mindenki beleszól a dolgaimba,és mellesleg nem a szüleim hanem vad idegenek!

Elb*szták az életem,tiltanak a barátomtól pedig normális srác.Dolgozik...stb.

Akkor hajtanak ezerrel....

Elszeretnék itthonról menni minnél hamarabb,mert engem csak az bánt hogy idegen emberek akiknek semmi közük az életemhez azok szólnak bele.Normálisan tanulok,dolgs vagyok mégis csesztetnek,elegem van.

16/L

2009. júl. 23. 09:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos abból amit suli mellett keresel nem fogsz lakást bérelni, rezsit fizetni, enni és ruházkodni. Egy fizetésből sokszor még akkor is nehéz megélni, ha az embernek saját lakása van. És hát lehet két év múlva már sehol sem lesz a barátod. Lehet ez még hihetetlennek tűnik, mert most úgy érzitek örökre együtt lesztek, de ritkán lesz a tini szerelmekből életre szóló kapcsolat. Persze ne legyen igazam :)
2009. júl. 23. 10:27
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Elméletileg úgy van, ahogy az előttem szólók leírták, hogy ha betöltöd a 18.-at. Ám a gyakorlatban nem minden esetben van így. Én 15 évesen költöztem el, elsős voltam a keriben. 15 évig tűrtem a sok csesztetést zaklatást, de nem láttam más kiutat, az életem megkeserítették.

Nagy feladat, munkát kell vállalni a suli mellett, keresni egy "új otthont" (albérlet, barát stb) majd bemenni a gyámügyre és előadni, hogy a továbbiakban nem kívánsz ilyen és ilyen okok miatt otthon élni. Kéred a nagykorúsítást, mert önfenntartó szeretné lenni. Nyomós okoknak kell lenni, különben hazazavarnak. Ezen kívül, mindent igazolnod kell (munka, lakhatás, saját jövedelem) különben egy intézetbe visznek. Tehát csak abban az esetben szabad ilyet meglépni, ha valóban egy napot sem lehet velük eltölteni, mert rámész...veszéályeztetve vagy stb.

A magam véleménye az, hogy bírd ki még egy kicsit, mert ha édesanyádat szereted, akkor ezzel neki is ártanál. Talán le kellene vele ülni, és elmondani neki mi is a helyzet. Ezek az "idegenek" folyton nálatok vannak? Ott laknak, vagy csak bejárkálnak hozzátok, mert ha utóbbi, akkor utasítsa anyukád ki őket, és azt a segítséget amit eddig nyújtottak, azt próbáljátok ketten összehozni. Menj el dolgozni stb.

2009. júl. 23. 10:51
 13/13 anonim ***** válasza:
Ezért nem szabad elfogadni csak kevés embertől segítséget,mert a legtőbb segítő az manpság nem önzetlen és jószándékú...
2010. dec. 14. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!