Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem engedi ezt anya?...

Miért nem engedi ezt anya? Semmi rosszat nem látok benne.

Figyelt kérdés

Az van, hogy most megyek 11.be és mikor kezdtem a 9. osztályt fél évig kolis voltam. Nagyon jó volt örültem hogy elszabadultam itthonról meg önálló lettem, de különböző okok miatt kiköltöztem. Most szeretnék visszaköltözni mert gyakorlatom is lesz már meg sokkal több órám és mivel egy nap 2 db buszom megy, minden nap várnom kéne minimum 3 órát és délután 5re érnék haza. Most beszéltem anyuval, de csak ezeket mondja: "nem, egyszer már próbáltuk" "NEM" "Senki nem halt még bele a buszozásba"

Rájöttem hogy eddig tényleg elhanyagoltam a tanulást, és bele kell húznom de ismerem magam.. hazajövök ledobom a táskát és gépezek estig utána alszok. A múlt tanévben is szinte mindig reggel pakoltam el a könyveimet mert még ahhoz is lusta voltam és egy szót nem tanultam.

A koliban meg ugye ott a sziló, jó amikor én laktam bent tényleg nem foglalkoztak velünk, aludtunk mindig de azóta más nevelőtanárok vannak és minden más. De anyu nem enged :(

utálok itthon lenni mert mindenbe belekötnek.. egész nap kiabálnak a férjével.. apumtól elvált any és nekem elég volt 10 éven keresztül hallgatnom azt hogy veszekednek, tovább nem bírom hogy az új férjével is ezt csinálja.

Segítsetek, hogyan beszéljem rá???

Ja amúgy bátyám is kolis, most lesz 5. éve hogy bent lakik, de az egy sokkal erősebb iskola.

2012. aug. 17. 18:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
78%

Próbálj azzal érvelni, hogy ha 3 órát vársz a buszra, az a tanulástól veszi el az időt, ráadásul ha későn érsz haza, akkor már fáradt vagy, nem tudsz koncentrálni. Míg a koliban a szilencium alatt kénytelen vagy tanulni. Ha tovább akarsz tanulni, akkor azzal is érvelhetsz, hogy most ez neked fontos, mert úgy érzed, hogy így javítani tudnál az eredményeiden, mert azt szeretnéd, hogyha felvennének az egyetemre. Azt is mondhatod, hogy mivel örökké veszekednek otthon, ez téged megvisel, és ilyen körülmények között nem tudsz tanulni.

Nem tudom, hogy mi volt az oka, ami miatt hazaköltöztél legutóbb, de azokat az okokat is vedd sorra, hogy mi az, ami változott, mi az, ami maradt.

Végső megoldásként lehetne az, ha most nem sikerül, hogy ha félévkor jobb lesz a bizid, akkor elenged a koliba. Hidd el, hogy 11.-esként nem fognak úgy kezelni, mint egy elsőst, mert nem vagy az. Új sem leszel, hiszen csak visszaköltözöl... A többiek úgy kezelnek, ahogy te viselkedsz, ha bizonytalankodsz és úgy teszel, mintha új lennél azt látják, akor megszivatnak, ha viszont magabiztosan viselkedsz, mintha mindigis ott laktál volna, akkor eszükbe sem fog jutni, hogy szivassanak...

2012. aug. 18. 00:00
 12/12 A kérdező kommentje:

Igen, ezért is költöztem ki mert 2 évvel ezelőtt még egy kis nyuszi voltam, azóta megnőtt a szám :D 9.ben egész délután a felsős csajokkal veszekedtem, és akkor úgy gondoltam megéri a fél órás buszozás azt, hogy ne veszekedjek, meg akkor szakítottunk az előző exemmel és az ő fejét sem akartam nézni egész héten.

De az első azóta megoldódott, van amelyikkel kibékültem, fele kiköltözött mint én, azt hisze 1 csaj van még bent, de vele meg leülnék beszélgetni.

A második is meg van oldva, mert hónapok óta ő a legjobb fiú haverom :)

Még ma beszélek anyuval, aztán kiderül mi lesz.

Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat!

2012. aug. 18. 05:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!