Miért nem engedi ezt anya? Semmi rosszat nem látok benne.
Az van, hogy most megyek 11.be és mikor kezdtem a 9. osztályt fél évig kolis voltam. Nagyon jó volt örültem hogy elszabadultam itthonról meg önálló lettem, de különböző okok miatt kiköltöztem. Most szeretnék visszaköltözni mert gyakorlatom is lesz már meg sokkal több órám és mivel egy nap 2 db buszom megy, minden nap várnom kéne minimum 3 órát és délután 5re érnék haza. Most beszéltem anyuval, de csak ezeket mondja: "nem, egyszer már próbáltuk" "NEM" "Senki nem halt még bele a buszozásba"
Rájöttem hogy eddig tényleg elhanyagoltam a tanulást, és bele kell húznom de ismerem magam.. hazajövök ledobom a táskát és gépezek estig utána alszok. A múlt tanévben is szinte mindig reggel pakoltam el a könyveimet mert még ahhoz is lusta voltam és egy szót nem tanultam.
A koliban meg ugye ott a sziló, jó amikor én laktam bent tényleg nem foglalkoztak velünk, aludtunk mindig de azóta más nevelőtanárok vannak és minden más. De anyu nem enged :(
utálok itthon lenni mert mindenbe belekötnek.. egész nap kiabálnak a férjével.. apumtól elvált any és nekem elég volt 10 éven keresztül hallgatnom azt hogy veszekednek, tovább nem bírom hogy az új férjével is ezt csinálja.
Segítsetek, hogyan beszéljem rá???
Ja amúgy bátyám is kolis, most lesz 5. éve hogy bent lakik, de az egy sokkal erősebb iskola.
Hát én a helyedbe leülnék velük és megbeszélném, hogy be akarok költözni, mert unom a mindennapos kiabálást, veszekedést, meg hogy mindenbe beleköttök, ráadásul emiatt itthon normálisan sem tudok tanulni. Plusz, hogy a saját érdekembe engedjenek el. Mert így nem lehet tanulni, és senki nem lesz belőlem emiatt.
Na, én kereken így megmondanám.
Mielőtt kiírtam a kérdést, akkor mondtam el neki mit akarok. Ennyivel volt elintézve: "Áhh én nem fizetek megint hát mennyi mindent kell oda venni" kérdeztem hogy na mit? semmit.. és nem mondott rá semmit csak hogy nem és kész.. semmit nem kéen venni mert táskát ugye vettem magamnak a saját ballagási pénzemből, és külön cuccokat sem kéne mert amit itthon használok azt használnám ott is..
Egyszer még le fogok vele ülni, de bármikor odahívom hogy beszéljünk és felhozom a dolgot, meg sem hallgat, kb a 3. szó után annyit mond hogy nem és ott hagy. Indoklást sem ad
nem 3 órás busz, fél óra buszút de csak 2 darab busz megy egész nap, és eddig is alig értem el, nemhogy ez után..
Az a baj hogy sosem kérdezi meg hogy mi van velem.. most szakítottam a barátommal 1 év 3 hónap után, annyit nem kérdezett mg hogy jól vagyok-e pedig kb úgy nézek ki mint egy hulla, mert 3 napja nem aludtam meg ki van sírva a szemem. Le sem sz*rja...
akármilyen témát akarok tőle kérdezni, otthagy és kiszúrja a szemem egy "nem"-el. Nincs meg az anya-lánya kapcsolat :(
Először azokat az okokat kellene elővenni, amelyek miatt már egyszer haza kellett költöznöd. Arról meggyőzni anyukádat, hogy most nem így lesz.
Két doologra tudok még gondolni. Az egyik, hogy sajnálja a pénzt a kollégiumra. Ebben az esetben az anyagiakkal kellene manipulálnod (melyik éri meg jobban), hogy meggyőzd.
A másik dolog esetleg, hogy nem akar egyedül maradni a mostani férjével (tekintve a veszekedéseket).
Igaz, hogy eljátszottam, de 2 év alatt nagyon sokat változtam, felnőttem kicsit.
Amúgy semmi plusz pénzben nem lenne a koli, maximum a kaja, de az meg annyi mint most a bérletem, szóval ugyan az.
Most is kiabálnak -.-"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!