Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy férfi tud még egy nőt...

Egy férfi tud még egy nőt szeretni annyira, mint a gyermeke anyját? Elvált férfiakat is kérdezném! (többi lent)

Figyelt kérdés

Próbálom a lényeget leírni, bocsi ha kicsit hosszú lesz.

Párommal 2 éve vagyunk együtt.

Elég viharosan indult a kapcsolatunk, neki előtte nem sokkal ért véget a házassága, hogy megismerkedtünk. Akkoriban eléggé össze volt zavarodva, nem akart komoly kapcsolatot. A 2 év alatt mégis odáig fejlődött a kapcsolat, hogy azt mondta csak én kellek neki, imád és tervezzük az összeköltözést is.

Előző kapcsolatában született egy kislánya akit párom nevel. Én elfogadtam és szeretem mindkettőjüket én vagyok velük 2 éve, a kislány édesanyja a lány tájára se néz.

Párom elég zárkózott, nem igazán szeret beszélni erről a témáról, de láttam hogy most is hívta a nőt telefonon. Rákérdeztem, hogy ezt miért kellett. Azt mondja, hogy nem tudja elfogadni, hogy a nő nem keresi a lányát és elkezdett sírni (amit soha nem láttam tőle). Azt mondja nem szereti már a nőt, de mindig arra hivatkozik, hogy tiszteli, mert "csak a gyereknek az anyja", de a nő tényleg nagyon gáz, se erkölcsileg, se anyagilag sehogy nem támogatja a kislányt még a családi pótlékot is ő veszi fel. Szóval nem értem mit lehet ezen a nőn tisztelni.

Most mikor már elvileg minden oké, most érzem, hogy lehet nem is szeret annyira mint a volt párját? Egy férfi tud még egy nőt szeretni annyira, mint a gyermeke anyját?

Én is családot szeretnék, gyereket. Szeretném, ha a gyerekem apja imádna minket, de nem tudom egy elvált férfi képes-e még egyszer tiszta lappal indítani?

Mit tudnék tenni, hogy elfelejtse azt a nőt?

2012. aug. 14. 23:12
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nem szokta hívogatni csak most születésnapja volt a kislánynak és fel akarta hívni, hogy ne felejtse el, de nem tudta elérni. Utoljára pont egy éve volt a kislány az anyjánál. Szokta egyébként emlegetni az anyját, de össze van a gyerek is zavarodva. Van hogy hozzám jön oda és engem szólít anyának olyankor meg azt se tudom mit reagáljak. Ez is nagy szó egyébként, hogy ezt el tudtam érni, hogy szeretne velem élni, újítgatja a lakást, látom hogy szeretné ő is a dolgot, de valahogy bennem is ez fogalmazódott meg, hogy mi van ha csak sodródik az árral úgymond. Mármint nő létemre azt szeretném, ha 100%-ban engem akarna és azért küzdene, hogy 3-unknak a legjobb legyen, nem pedig azt hogy csak úgy ellegyen mellettünk.
2012. aug. 15. 01:00
 12/21 anonim ***** válasza:
A 10-es jól beszél. Legyél türelemel.
2012. aug. 15. 06:02
 13/21 anonim ***** válasza:
53%
Nem olvastam el a válaszokat. Persze jobb esetben a férfi a gyermeke anyját szereti a legjobban, már ha valóban egy családot alkotnak. Viszont azért ez nem mindenhol így van, nem minden férfinek a gyermeke anyja a nagy szerelme. Igen, valahol mindig is tisztelni fogja, mert csak belőle van az a gyerek, vagy hogy mondjam. Például az én szüleim közt nagyon megromlott a viszony, évekig nem is beszéltek, de apám senkinek nem engedte, hogy rosszat mondjon anyámról, mert, hogy mégis csak ő a gyereke anyja. Szóval nem hiszem hogy nálatok arról van szó, hogy még mindig a másik nőt szereti. De az érthető, hogy rosszul esik neki, hogy nem kíváncsi a kislányára, mert ez a gyerek érdekeit is sérti, ez minden szülőnek rosszul esne. Szóval a nőt biztos nem fogja elfelejteni soha, hiszen a gyermeke anyja, de ez nem jelenti azt, hogy ne téged szeretne, hiszen veled él, veled tölti a napjait. Ne rágódj ezen, próbáld megérteni. Bocsi ha zavaros voltam, de korán van még. :)
2012. aug. 15. 07:21
 14/21 anonim ***** válasza:

Egy házasság komoly dolog egy gyerek még szorosabbá tesi ezt!Én nő vagyok elvált van egy kisfiam....Egy utolsó genyó a volt férjem de a gyerekem apja ezért "tisztelem".Évek óta nem látta a fiát stb....de ez lényegtelen most.Gondolom múltkor te tetted fel a kérdést hogy a kislánynak hagyd e hogy anyának hívjon....de lehet tévedek:)

Szerintem párod szeret ...de a gyerek össze köti a volt feleségével.Beszélgess erről a dologról vele ezt csak ö tudja elmondani neked .Kérdez rá mit szeretne...Jah a családit meg ne hagyjátok hogy a nő vegye fel az a gyereknek jár,menjen be a párod a helyi egészség pénztárhoz és kérvényezze hogy neki utalják!!!!!!

2012. aug. 15. 07:35
 15/21 anonim ***** válasza:
Ezt az effektet, hogy a férfi a gyereke anyját szereti a legjobban, nem éreztem még soha és nem is hallottam senkitől. Én kétszer elváltam és minden házasságomból van gyerekem is, egyáltalán nem érzem, hogy a korábbi feleségeimet jobban szeretném, azért mert a gyerekem anyja. De elfelejteni nem kell őket. Tényleg az ember életének részei azok az emberek, akikkel közös utunk volt egykor, ráadűsul nem nagyon szeretném a gyerekeim előtt az anyukájukat szidni vagy hibáztatni. Mindenki elfogadta ezt a helyzetet és a feleségemet egyáltalán nem bántja, ha a korábi feleségem szóba kerül, vagy valamiért szót váltok vele.
2012. aug. 15. 08:16
 16/21 anonim ***** válasza:
Az én párom is ilyen, sokat emlegeti a volt feleségét. Pedig már 2 éve elváltak. Szerintem ha a nő akarná, simán kibékülne vele :(. Bár mindig azt mondja, hogy mint nő nem kellene neki, de mégiscsak ő a gyerekek anyja.
2012. aug. 15. 08:30
 17/21 okoska31 ***** válasza:

nem olvastam végig, de:

- egy gyereknek a szülőanyja az igazi anyja, nem lehet, vagy nagyon-nagyon hosszú idő után a helyébe lépni.

- az, hogy az apa (párod) szeretné, hogy az anya foglalkozzon a lányával, egyáltalán nem meglepő - leginkább azért, mert gondolom a gyerek is időnként rákérdez, hogy "anya, anya?".

- ha a mostani felállás megmarad, azaz Te neveled a gyereket a pároddal, és az anyja rá sem baszarint, akkor is legalább óvodás koráig nem fog téged az anyjának tekinteni - és még utána sem biztos.

A fentieket eddig neked kell elfogadni, ha tetszik, ha nem.

Azt gyorsan verd ki a fejedből, hogy a te exekhez való viszonyodat, meg a párod gyerekének anyjához való viszonyát egy pillanatig is összehasonlítsd. Ha ugyanebben a cipőben járnál, megértenéd.

Persze az, hogy a gyerek anyja képes volt arra, hogy elhagyja a gyerekét egy másik férfiért önmagában egy gerinctelen, szemét, mocsok, stb., stb. húzás.

Erre az a választ, hogy a bíróságon kérvényezni kell a kizárólagos felügyeleti jogot az apának - és meg is fogják jó eséllyel adni.

Te pedig ne foglalkozz a másik nővel. Ahogy valaki írta, ha veled van már két éve, és még az sem zavarja, hogy te esetleg nem fogadtad volna el a lányát, akkor biztos lehetsz benne, hogy szeret téged.

És amikor majd túlteszi magát az első házasságának csalódásán, el fog venni feleségül is.

Semmi más dolgod nincs, mint szeretni, támogatni, mellette lenni. És néha beszélgetni vele.

DE! Azt ne várd el, hogy törölje ki az emlékezetéből a gyereke anyját - mert erre fordított esetben sem lennél képes Te sem (azaz ha lenne gyereked és elváltatok volna az apával).

2012. aug. 15. 09:10
 18/21 okoska31 ***** válasza:

A családi pótlékot a magyar államkincstár utalja, így valószínűleg oda kell menned:) (valaki írt egészségpénztárat).

Lehet, hogy gyámügy is kell hozzá.

2012. aug. 15. 09:16
 19/21 anonim ***** válasza:
bocsi én írtam az eüpénztárt de közben tényleg rájöttem hogy tévedtem a Mákhoz kell menni....
2012. aug. 15. 10:07
 20/21 anonim ***** válasza:

Én úgy érzem, engem jobban szeret a párom, mint a gyereke anyját.

Nálunk már megvolt az eljegyzés, náluk még az sem. Az anyuka szerette volna, de túl nagy igényei voltak (pénzes pasi, családi ház stb), és párom nem milliomos.

A párom jelenleg utálja a gyereke anyját, de kénytelen elviselni, hiszen a gyereknek az anyja.

2012. aug. 15. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!