Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem bírom elviselni unokaöcsém...

Nem bírom elviselni unokaöcsémet, és nem értem mért van ez!? /lent/

Figyelt kérdés

Lassan 13 éves lesz,kissé el van kényeztetve.Én 24 múltam és mikor kicsi volt imádtam,sokat játszottunk,vigyáztam rá sokat,de akkor még én is gyerek voltam.Most itt volt nálunk pár napot nyaralni,de teljesen kiakasztott.Értem én,hogy kiskamasz és lázad,meg szemtelen és nem fogad szót,de nekem ez túl sok.Visszabeszél,nem tisztel,nem hallgat rám,nem fogad szót.Komolyan néha erélyesen kellett rászólnom,hogy észhezkapjon,mert sosem hall otthon hangos szót,így ez lepte meg igazán. Zavart,hogy nem feküdt le időben,hogy egész nap számítógépezett,hogy szemtelen volt.Persze anyuék mindent megengedtek neki,mert hát nyaral címszó alatt,de én szigorúbb vagyok,mert nővéremmel /az ő kisfiáról van szó/mi sem ilyen kiskamaszok voltunk és nem is volt ennyi minden megengedve ,mint unokaöcsémnek.Most én vagyok a szívtelen,gonosz nagynéni,aki a boltban nem enged 4 féle chipset,meg 5 féle gumicukrot megvetetni,és aki rászól,hogy csoki helyett ebédet kéne enni,és aki nem hagyja neki,hogy övé legyen az utolsó szó?

Egyszerűen fél perc alatt fel tud húzni,az okoskodásával,mert hát ő mindent jobban tud a felnőtteknél a nagy élettapasztalattal a háta mögött :).

Kezdem elhinni,hogy tényleg én vagyok a gonosz nagynéni...

Vélemény?

2012. aug. 13. 22:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Valamokka, nagy ember lehetsz, ha nyers erővel és hazugsággal gyűrsz magad alá 13 éves gyerekeket.
2012. aug. 13. 23:42
 12/19 anonim ***** válasza:

"Komolyan néha erélyesen kellett rászólnom,hogy észhezkapjon,mert sosem hall otthon hangos szót,így ez lepte meg igazán"

Talán egy erélyes pofon megoldaná a problémát

2012. aug. 13. 23:50
 13/19 A kérdező kommentje:
23:37-es! Úgy gondolom,hogy amíg engem is érint az ő kényeskedése,elviselhetetlen,kiállhatatlan stílusa,és amíg engem "ugraszt" ha kell neki valami,addig nekem is van beleszólásom abba,hogy ha ő ezeket tőlem természetes dolognak,elvárható dolognak tartja,akkor kicsit viselkedni is kéne,és nem holmi kiskirályként a felnőtteket ugráltatni kénye kedve szerint! Talán szigorú vagyok,ez lehet,de nálam legyen rend,és attól,hogy ő itt nyaral,teljes mértékben be kellene tartani az itteni "szabályokat".Meg lett neki mondva,hogy 9kor fekvés,ezt az anyja mondta neki,mielőtt jött nyaralni.Itt meg a fáma sem szólt erről és sumákolt,nem mondta el,h ő otthon is 9kor fekszik,csak mikor nővérem megkérdezte anyutól,hogy lefeküdt-e az urasága időben,anyu nézett,hogy de hát a kisgyerek azt mondta,hogy bármeddig tv-zhet otthonis! Szóval sumákol és ez nekem nem szimpi.Ne mi álljunk haptágban egy 13 éves előtt!
2012. aug. 13. 23:53
 14/19 A kérdező kommentje:
Én nem kiabálok a gyerekkel,az nem az én reszortom! de egy 13 éves gyerekről van szó,aki megértheti,hogy papát sem és engem sem kell reggel 5kor ugrasztani,mert dolgozunk,pihennünk is kell valamikor. Nem verekszem,nem kiabálok,ma csak erélyesen szóltam rá,mikor 10 percig tartott neki a cipőfelhúzás,hogy siessen mert lekéssük a vonatot.Talán szigorúbb vagyok,talán türelmetlenebb,mint anyuék,aláírom,de nem vagyok katonatiszt,csupán nem értem mért csak úgy lehet egy gyereket szeretni,ha el van kényeztetve! És tényleg egy k.csög szemétláda vagyok,hogy nem veszem meg neki a boltban a fél chipszes pultot,mikor meg ebédet nem hajlandó enni. Könyörgöm,itt nem egy 3 évesről van szó! Én 13 évesen már főztem és ha éhes voltam megcsináltam a kaját.Mert amúgy tényleg bonyolult 13 évesen a mikróba bedobva elkészíteni egy bögre kakaót...Mindegy,ma anyu is megmondta neki,hogy csak azért ilyen engedékeny vele,mert csak 3 napot volt itt és nyaralt,de ha velünk élnének nem ez a rendszer lenne.
2012. aug. 14. 00:19
 15/19 anonim ***** válasza:
31%

Egy szóval nem mondtam, hogy nagy ember vagyok. Csak ajánlottam egy megoldást. A kérdező már leírta, hogy a szép szó nem segít! Akkor mégis mi a túróval tudnék arra a gyerekre hatni?

Igenis megcsinálnám, mert ugyan rövid távú megoldás (a gyerek ettől nem lesz kevésbé elkényeztetett), viszont 1000000 rászólás után a saját nyugalmam és kipihentségem megér ennyit, hogy most itt pár öntudatos "neszóljunkbeleagyerekéletébemertakkorjajmilesz" ember lepontozzon...

2012. aug. 14. 08:48
 16/19 anonim ***** válasza:
39%
kitöröltetted a válaszomat, csak mert azt mondtam, h számomra nem szimpatikus a viselkedésed, tényleg átmentél gonosz nagynénibe és valójában nem nálad volt a gyerek, hanem a szüleidnél, ahol te is laksz. A kérdésedben eredetileg a véleményünket kérted, le is írtam, csak az enyémet valamiért nem tűrted meg :-). pedig nem volt trágár vagy sértő. ez (is) sokat elárul rólad...
2012. aug. 14. 13:18
 17/19 A kérdező kommentje:
Nyilván! akkoris tartom,hogy ha én is érintett vagyok a dolgokban,akkor azért nekem is lehet a dolgokba beleszólásom,még ha hivatalosan a szüleimnél nyaralt is,mivel te is leírtad,én is itt lakom!
2012. aug. 14. 23:45
 18/19 anonim ***** válasza:
Kérdező azt el kell ismerned, hogy ez a komment-törölgetés elég gyerekes viselkedés. Ugyanúgy, ahogy neked van egy véleményed, van a másik embernek is. Ha mindig befogod a füled az életben, ha rosszat mondanak rólad, az nem válik ám a hasznodra. Bár ha erre 24 évesen nem sikerült rájönni, akkor már szinte mindegy is...
2012. aug. 15. 09:16
 19/19 A kérdező kommentje:
Hát persze. Mindenkinek lehet véleménye,ez így van.
2012. aug. 15. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!