Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megint elrontottam valamit!...

Megint elrontottam valamit! Hogy lehet engem igy szeretni?

Figyelt kérdés
Sziasztok,angliaban elek a parommal.es en most 3hetig nem dolgoztam,mert gyomor betegsegem,van. 2nap mulva utazunk haza 2,5hetre nyaralni.Minden honapban kapunk telefonra ingyen perceket volt 200percem magyarorszagra,es ugy volt,hogy hagyok rajta,hogy a parom is beszeljen rola, es most nagyon kutyaul erzem magam, mert tegnap lefogyott a perc, mert eldumaltam, mert nagyon egyedul voltam,o csak 10percet beszelt vele,szombaton.akkora szemetnek erzem magam:-(es most elment a kocsmaba, es azt mondta ne szoljak hozza ma...tudom most utal,megsem erdemlem,hogy most kifog segiteni, mert kolcson kell adni valamennyit otthonra nekem,mert alig kapok tappenzt:(olyan szomoru vagyok,es nem tudom,hogy engeszteljem ki,biztosan nagyon haragszik ram ,es mit csinaljak,ha szakit velem????nincs semmim:-(nem csoda ,hogy mar utal,amugy is beteg vagyok,szarnak erzem magam.segitsetek,hogy tudnam kiengesztelni?penzem sincs,hogy valamit vegyek neki.:-(
2009. júl. 21. 21:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, en mar kertem kolcson 150-et is egy expasimtol es csak nagy sokara tudtam visszaadni. Ha szeret es ismeri a helyzeted, akkor tudja, hogy nem azert nincs, mert rucikra koltotted, hanem mert nincs, es kesz.

Ennek ellenere nagyfoku udvariatlansag es hat sajnos a masikkal valo nem torodes locsogni a telefonba, ugy, hogy neki meg elfogynak a percei... persze, hogy bocsanatot kell kerni, de egyet tarts szem elott: egy felig-meddig ismeretlen lakotarssal nem merted volna ezt megcsinalni, vagy egy idegennel! Egy parkapcsolatban nagyon fontos, hogy ugyanannyi tiszteletet, megbecsulest megadj a partnernak, mint amennyire udvarias es tisztesseges vagy egy lakotarssal. A koszonestol kezdve az ilyesmikig. Sot neki tobb udvariassag es figyelem jar, mint masnak. Ha athagod ezt az alapszabalyt (uvoltozos veszekedes, percek lebeszelese stb) akkor elmergesedhet a viszony. Hiaba hiszi azt az ember, hogy pont a bensoseges kapcsolataban engedhet meg maganak egy kicsit tobbet, a kicsit tobbet megengedes csak nagyon alkalmi szabad, hogy legyen. Tehat az alapszitu az udvariassag, megbecsules. Szoval 1. kerj bocsanatot (mintha a szomszedtol elloptad volna a biciklijet, oszinte megbanassal) 2. ne forduljon elo tobbet. Szerintem ez a recept.

2009. júl. 21. 22:51
 12/16 anonim ***** válasza:
Ez egy apróság. Semmi nem múlik a lebeszélt perceken. A baj az, hogy ti ezt komolyan vettétek, és ezen morogtok. A szituáció megszólalásig hasonlit egy nagyon hosszú régi kapcsolatomra, ezért irom, bár minden ember más, hogy nem szabad az ilyen helyzeteket komolyan venni. Nem a lábát törted el, nem az utolsó kekszét etted meg éhinség során. Ha amúgy nem vagy önző, figyelsz rá, és csak most ez igy megesett, nem lenne szabad megsértődnie, neked pedig nem lenne szabad ezen lelkizni. A baj csak az, hogy már mindegy, majd legközelebb ne vedd ennyire a lelkedre. Figyelj rá oda, beszéljétek meg, kérj elnézést, ennyi, de ne stresszeld magad egy ilyen relative kicsi problémával. És ezt valahogy neki is el kéne mondani. Amúgy van számitógépetek, netetek, irány a skype installálás mindenhol, ismerősöknek is, probléma megoldva ;) Még fizetősen is töredéke bármely előfizetéses telefondijnak.
2009. júl. 22. 00:08
 13/16 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, azt most fogom csak fel, hogy párod ad neked kölcsön telefonálni? Mi van??? Te tényleg ne stresszeld magad, ez simán lelki zsarolásnak tűnik nekem, hogy mi van, ha szakit veled!! Ha egy pár vagytok, és ő keres, akkor segitsen simán. Ha nem egy pár vagytok, akkor meg minek aggódni. Asszem ezt sem árt tisztázni, vagy annyira ne sajnáld, ha vége...
2009. júl. 22. 00:11
 14/16 anonim ***** válasza:
Én arra következtetek a kérdés fogalmazásából ("megint elrontottam"), hogy folyamatos aláértékelés és bűntudatkeltés áldozata vagy. Lehet, hogy a szüleid kezdték és a férjed folytatta. z azért jó másnik, mert így jól manipulálható vagy, azonkívül jól használható arra, hogy az egoját rajtad növessze valaki. Valahogy ki kell szállnod ebből. Töprengj, olvass, keresd pl. Colin C. Tipping Radical Forgiveness c. könyvét. (ott szerezd meg, itt még nem láttam.) És Louisa L. Hay is nagyon sokat segíthet.
2009. júl. 22. 08:10
 15/16 A kérdező kommentje:
koszi a valaszokat, az elozo oldalrol valo valaszolonak, Azert nincs penzem ,mert a megtakaroitott penzem mindig arra ment el,hogy hazamentunk 4szer a baratom kislanya miatt is fokent, es ajandekokra koltottem a csaladomra, igymar erted????meg torlesztettem a tartozasom anyumnak amivel jovok.koszi
2009. júl. 22. 13:11
 16/16 A kérdező kommentje:
ja es mindenki azt hiszi mekkora kanaan van kulfoldon, krva nagy tevedes!!!!!!!!!!!!
2009. aug. 25. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!