Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik egyedül vannak vagy...

Akik egyedül vannak vagy kevés barátjuk van! Ti, hogy boldogultok a nagyvilágban?

Figyelt kérdés
2012. aug. 12. 20:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én most már két éve így vagyok.Akkor költöztem el az egyetem miatt és valamiért az egy akkora vágás volt az életemben,hogy teljesen depressziós lettem és pánikbeteg. Hiába jártam orvoshoz,szedtem gyógyszert,jártam terápiára,a tünetek ugyan megszűntek,de barátokat szereznem azóta sem sikerült. Nyáron amíg itthon vagyok jó,családommal vagyok és akad egy-két gyerekkori barát is ebben a városban,de már rettegek a szeptembertől amikor ismét egyedül leszek...

21/L

2012. aug. 12. 21:49
 12/20 anonim válasza:
A pénztelenség miatt. Nem mondom, hogy nincs barátom, mert vannak, de nincs időm velük foglalkozni sajnos. Sőt még bnőm is van, de vele is örülök, ha 1-2 hetente hétvégén tudok találkozni. Egész héten dolgoznom kell, és így is alig jutok egyről a kettőre. Munka nélkül meg kb éhen halnék, szó szerint.
2012. aug. 12. 21:58
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sincs túl sok barátom (szám szerint 2). Nem vagyok zárkózott, igényelném is a társaságot, de beleuntam abba, hogy mindig én keressek másokat. A régi barátok úgy koptak el, hogy több évig azért tartottuk a kapcsolatot, mert én kerestem őket. Aztán egy idő után zavart ez az egyoldalúság és úgy döntöttem, nekik is ugyanannyi megemelni a telefont, vagy írni egy mailt, mint nekem. Hát úgy tűnik nekik mégsem olyan fontos, hogy beszéljünk. Amikor ide költöztem ebbe a városa sok ismerősöm volt és két szoros barátom, de mind túl elfoglaltak lettek és egy idő után csak azt hallgattam, hogy "jajj most annyi minden összejött, de majd csütörtökön találkozunk" aztán persze csütörtökön sem volt jó, meg a következő héten sem, stb. Néha eszükbe jutok és akkor "adjuramisten-de-azonnal" találkozzunk, ilyenkor javarészt le se sz.rják, hogy velem mi van, órákon keresztül hallgathatom, hogy ők mit csináltak. Lehet, hogy én vagyok rossz helyen, de azt látom, hogy a körülöttem lévők nagy része csak magával van elfoglalva, ilyen a barátságuk is. Kell egy lelki szemetesláda, akit előkapnak úgy negyedévente, rinyálnak egy sort aztán megint eltűnnek. Ebbe meg én fáradtam bele, mert ha nekem lett volna szükségem rájuk, ők persze soha nem voltak sehol. Nagyjából ezért nincsenek barátaim.

Borzasztó rossz néha, mert olyan szívesen eljárnék itthonról, csinálnék valamit. A vőlegényem a legjobb barátom, ami tök jó, de néha jó lenne egy csajos este. Amúgy ő meg látástól mikulásig dolgozik, szóval hét közben vele sem találkozom túl sokat, hiába lakunk együtt. Így nyáron még rosszabb, mert idén nem találtam munkát és egész nap itthon vagyok a két kutyánkkal, néha kezdek becsavarodni. Na mindegy, majd szeptembertől nem lesz ennyi időm filózni ezeken két suli mellett (és remélem munkám is lesz).

2012. aug. 12. 22:23
 14/20 anonim ***** válasza:
10%

1 barátom van és 1-2 haverom. Azért van így, mert így érzem JÓL magam. A többi ember fáraszt, zavar, nem érdekel személyesen, nincs szükségem többre. Nem hiszem el, hogy ennyi önutáló, magányos ember van... :( Én boldog vagyok, úgy élek ahogy kedvem tartja.

Nem tudom mit értesz a nagyvilágban való boldoguolás alatt. Nyilván senki sem tökéletes, de még nem haltam éhen meg ütött el a kamion szóval annyira borzalmasan biztos nem.

2012. aug. 12. 22:58
 15/20 anonim ***** válasza:
1 barátom van,vele már nyár eleje óta nem találkoztam.Amúgy senki.És nehéz,utálom,nagyon sz@rul viselem.Régen sok haverom volt,de mindegyik lezüllött és egy idő után már elkezdtek ellenem fordulni és lehúzni,úgyhogy velük végeztem.Én továbbtanultam,velük meg ki tudja,mi lett,nem is akarom tudni.
2012. aug. 12. 23:08
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzetből én Dale Carnegie - Sikerkalauz 2. (Hogyan szerezzünk barátokat) c. könyvével húztam ki magam.

Mögé lehetne csapni két szociálpszichológiai elméleti könyvet is, de a fickó zseniálisan egyszerűen, olvasmányosan, kézikönyvszerűen írja le. Már vagy 100 éve íródott, de a mai napig alkalmazható. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, nekem az életemet változtatta meg.

2012. aug. 12. 23:25
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is tök úgy jártam, mint 13/15 válaszoló. folyamatosan kerestem a barátokat, ők meg alig. Ma már ott tartunk, hogy nincs is miről beszélgessünk. Most olyan felületes barátságban vagyok három emberrel, akikkel együtt is dolgozunk, velük havonta egyszer összejövünk enni-inni, beszélgetni, csak úgy. Egyébként meg dühös vagyok, mert minden úgymond barátom folyamatosan átvert. Ha megbeszéltünk valamit tuti, hogy nem úgy lett, én mindig tartottam magam a megállapodásunkhoz, mint egy svájci óramű, ezek meg leszarták és elvárták, hogy még jó képet is vágjak hozzá.
2012. aug. 12. 23:25
 18/20 anonim ***** válasza:
13 Ezek nem is barátok.Amúgy nekem is elegem lett ebből.Aki csak panaszkodni jön oda hozzám,az inkább keressen egy pszichológust.Ahogy megmondom neki,hogy bocs,de nem érdekel a problémád,nekem is van elég,úgy már el vagyok felejtve.
2012. aug. 13. 05:41
 19/20 anonim ***** válasza:
Nálam is az történt, hogy én kerestem őket, ők engem nem és amióta én nem nagyon keresem őket, azóta túlnyomórészt egyedül vagyok, vagy van néhány barát, akivel állandóan kapcsolatba vagyok. Nem is kell sok. Ami nálam még közrejátszik, hogy nagyon bizalmatlan vagyok, főleg azért, mert már párszor átvágtak. Ami még gond számomra, hogy én nagyon jó anyagi helyzetben vagyok, a többség pedig nem és nehéz felmérni, hogy ki miért barátkozna velem. Ezért nagyon óvatos vagyok. A boldogulással nincs semmi bajom, csak annyi, hogy mindenhova egyedül megyek (nyaralni, telelni), mert másoknak nincs rá pénzük. 22 l.
2012. aug. 13. 15:26
 20/20 anonim ***** válasza:

Nekem sincs egy barátom sem. Soha nem is voltak igaziak, csak haverok a suli falai között. Így visszagondolva már oviban is csak figyeltem a többieket ahogy bandáznak, én meg egyedül babáztam. Mai napig anyuék azt emlegetik hogy én egyedül milyen jót játszottam, míg az unokatesóm mellett ülnie kellett valakinek.

Hogy boldogulok? Néha szr hogy nincs aki eljöjjön velem XY helyre, de egyedül is el tudom intézni. Inkább az a rossz mikor XY meséli hogy itt és itt voltak. De amúgy volt 1-2 lány aki szeretett volna velem barátkozni, de engem ők nem érdekeltek. Lehet bennem van a hiba (nyilván), de ők olyan gyerekesek voltak hogy nem volt kedvem hozzájuk...

2012. aug. 21. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!