Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány évesen illik elköltözni...

Hány évesen illik elköltözni otthonról? Ti mikor költöztetek el?

Figyelt kérdés

Nálunk a családban nincs veszekedés vagy ilyesmi,hogy az miatt költöznék el.Van egy évem a gimiből(5 éves a gimi, és év vesztes is vagyok) utána fogok dolgozni és alatta lerakok egy tanfolyamot,viszont ehhez pénz kell..most leszek 20 éves egy hónap múlva..viszont ,hogy fixen keressek pénzt legalább 3-4 éve kell,tehát 23-24 éves leszek,anyumék azt mondták csak akkor költözhetek ha már fixen keresek,addig nem,mert nem tudnám magam fenn tartani,mert tudják,hogy manapság elég drága minden..

szerintetek ha 23-24 esetleg 25 éves koromig a szüleimmel lakok az nem gond??

vagy már illik ilyenkorra elköltözni??

2012. aug. 12. 10:36
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

15 éves ne oktasson már ki arról, hogy mikor kell elköltözni.

Amúgy nem illem kérdése, hanem a lehetőségeké. Ha nem érdemes elköltözni, mert a kereset kevés és elvinné a nagy részét az albérlet, akkor érdemesebb gyűjteni.

Viszont ha otthon lakik az ember és van saját keresete, akkor valamennyit illik a költségekből (ha mást nem, legalább pár bevásárlás vagy 1-1 számla) vállalni és nem kiszolgáltatni magát mint 10 évesen.

2012. aug. 12. 11:05
 12/29 A kérdező kommentje:

értem..

én már 2 éve próbálok nyári munkát keresni,de nem volt..

a tanfolyamra akartam félre rakni..a szüleim,nagy szüleim mindenben támogatnak azt mondták mindenben segítenek elindulni :)

hát akkor megnyugodtam ,hogy nem vagyok egyedül és 23-25 évesen a szüleivel élne még,persze lehet aztán lesz egy barátom akivel tudunk házat venni,mert hát sose lehet tudni :)

2012. aug. 12. 11:08
 13/29 A kérdező kommentje:

azért írtam kétszer normális beszéltem vele erről,de ha megint felhozza a témát akkor jól kioktatom majd én!!

persze,nyilván adnék bele a közös költségbe itthon,nem akartam ingyen élő lenni :)

van egy kutyám is ,neki is a legtöbbször én fizetek mindent,anyáék azt mondják ők fizetik,de én nem hagyom ha van egy kis zsebpénzem akkor én is beleadok a kutyatartásba :)

2012. aug. 12. 11:11
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ilyen, hogy illik. Vagy tudsz vagy akarsz. Ennyi.
2012. aug. 12. 11:19
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Manapság? Pf. Nem nagyon lehet.

A bátyám 25 éves és most csinálja a másoddiplomáját. Annyit nem keres mellette ( nappalin végzi), hogy egy lyuk albérletet fenntartson. Otthon lakik a szüleimmel akiknek nem teher, mert az a legfontosabb nekik, hogy kitanult ember legyen és majd meg tudjon állni a saját lábán. Ehhez tanulnia kell és segítségre van szüksége. Jövőre végez, de egyből nyilván nem tud lakást venni pedig jól fog keresni ( már várják egy helyre). Szóval egy darabig még ott is fog maradni gyűjtögetni.

Én is huszonéves vagyok, de én hamarabb elköltöztem otthonról, mert megtaláltam a párom egy másik városban, azóta családot is alapítottunk. Lakásunk nekünk is csak évek múlva lesz.

Az én szüleim soha nem mondtak nekünk olyat, hogy költözzünk már el. Egy szabály volt : vagy tanulsz vagy dolgozol, de az elsőt szeretnénk. Ezt mindig be is tartottuk. Nem volt láblógatás.

Ha a gyerek mögött nincsenek segítőkész szülők, nincs anyaország akkor az rég rossz.

Kérdésedre a válaszom: nem gond. Ha szüleid normálisak.

2012. aug. 12. 11:24
 16/29 anonim ***** válasza:
18 voltam, önként jöttem el, bár a kapcsolatom Anyukámmal akkoriban elég rossz volt. Barátomhoz költöztem. Anyuval azóta minden oké, sőt, sokkal jobban megbecsüljük egymást.
2012. aug. 12. 11:37
 17/29 A kérdező kommentje:

normálisak a szüleim,mindenben támogatnak és ők is mondták akkor költözök amikor már úgy lesz pénzem...vagy ha úgy hozza az élet és összejönnék egy olyan emberrel akivel tudnék házat venni,vagy kezdetben bérelni..

egyik gond az,hogy én mindenféleképpen kertesbe szeretnék költözni,mert a panelt már rühellem..és a kertes drágább mint a panel :) ,de majd megoldódik minden..

de akkor örülök,hogy nem csak én látom így ezt a költözéses dolgot :)

2012. aug. 12. 11:38
 18/29 anonim ***** válasza:

nem igazán a te szitudhoz kapcsolódik, de sztem akkor illik elköltözni, mikor az embernek komolyabb kapcsolata lesz, h ne hordja a szülei nyakára egyik fél sem a párját.

amíg becsülettel tanulsz, sztem egyáltalán nem gáz az ősökkel lakni. ha már van párod, és normális fizud, akkortól illik saját lábra állni.

én az érettségi után "költöztem" külön, lévén, h anyám átbútorozott a párjához, én meg maradtam a régi lakásunkban. mi tagadás, elég jó volt már ilyen korán önállósodni, igaz anyagilag és lelkileg megkaptam a szükséges támogatást, viszont nem éltem együtt anyummal. azóta már a párommal élek, idestova 3 éve. jól megvagyunk, szeretjük egymást :)

24L

2012. aug. 12. 11:41
 19/29 A kérdező kommentje:

utolsó: az tök jó :)

nyilvan ha már lesz párom és úgy pénzem illetve neki is úgy pénze akkor elköltözök :)

2012. aug. 12. 11:48
 20/29 A kérdező kommentje:

amúgy amit még elfelejtettem leírni,hogy vidéken lakok és Bp-re kell majd tanfolyamra járnom illetve dolgozni is ott szeretnék,több lehetőséget látok ott mint itt,főleg ebbe a szakmába..

és csak azért is vetődött fel a költözéses téma ,hogy jobb lenne ha közelebb laknék majd a munkahelyemhez , így tömegközlekedéssel 1,5 óra kb az út,attól függ melyik részen akarok dolgozni majd...

de nyílván amíg nem keresek fixen addig marad a tömegközlekedés..

az autózás meg drága lenne a benzin miatt meg még nincs jogsim se..

2012. aug. 12. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!