Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Több műszakban dolgozni...

Több műszakban dolgozni nagyon kapcsolatromboló?

Figyelt kérdés
Párom folyamatos műszakban dolgozik, én pedig egy 3 műszakod munkarendű helyre jelentkeztem most. Igazából még nem nagyon látom át mennyit és hogyan leszünk együtt és mikor lesz időnk egymásra, közös programokra... stb. De minden esetre aggaszt a dolog. Ti, akik hasonló helyzetben vagytok, hogy vélekedtek erről, milyen így élni? Még nincs gyerekünk.
2012. aug. 11. 21:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
40%
Mi 6 éve leszünk együtt. 4 évig éltünk távkapcsolatban. A párom diploma után sokáig nem tudott elhelyezkedni, majd végül egy multi cégnél kapott állást 12 órás melóba 2 nappal, 2 pihi, 2 éjszaka. Majd a cég létszám leépítés miatt karácsony előtt áthelyezte egy szlovák céghez, így kiküldték őket szlovákba. Ez úgy volt, hogy dec. 26-án este nem evett velünk a családi asztalnál mert céges busz este jött érte és vitte az új munkahelyre. Ott is ilyen felállásba dolgozott. A köztes időkre céges busz hozta vissza őket, de az a 2 nap sose volt teljes pihenő, hiszen abból ugye az utazási idő is lejött. Így ment fél évig. Én otthon voltam részben egymagam. Meló nélkül és tanultam. Búslakodtam kissé hiszen éppen úgy kb. 5 hónapja költöztünk akkor össze. Majd ez a cég is becsődölt és most Bp-én vagyunk. Ő dolgozik szintén egy multinál ugyan olyan felállásba mint amit már fentebb írtam. Én közben befejeztem a tanulmányaimat és most jelenleg állást keresek. Egyelőre szakmait nem nagyon találok, s el kell gondolkodnom más lehetőségben. Felmerült hogy megpróbálok én is multinál elhelyezkedni, vagy több műszakos rendet vállalni. Szerintem mindent meg lehet oldani, csak akarat kérdése. S gyerekünk nekünk sincs, de tudjuk hogy most jelenleg miért dolgozunk, hogy legyen közös életünk és jövőnk :)
2012. aug. 11. 21:35
 2/16 anonim ***** válasza:

Én 1 hónappal ezelőttig 2 műszakos voltam. A párom szorgalmazta, hogy hagyjam ott, most kevesebbet kapok, de többet vagyunk együtt. Ő sima 8 órás. Így, hogy mindketten műszakban vagytok, lehet még kevesebb időtök lesz együtt, bár volt több munkatársam akinek szintén műszakban dolgozó párja volt.

Műszakban nehezebb egyeztetni, hétvégéim alig voltak, néhány délután amikor épp felkeltem, vagy szabadnapos voltam. Ő utálta az egyedül töltött éjszakáit, mondjuk én jobban szerettem éjjel dolgozni.

Most tudunk tervezni közös programokat, délután ide-oda menni.

Bár amikor egyedül voltam sosem unatkoztam, volt időm takarítgatni, pakolászni anélkül, hogy kerülgetni kellett volna vagy "okos" tanácsokkal látott volna el, pihentem, gépeztem. Ami még jó a műszakban, hogy van szabad munkanap, amikor minden nyitva van.

2012. aug. 11. 21:41
 3/16 anonim ***** válasza:
Nálunk is mind a ketten 3 műszakban dolgozunk.Én 6 napot dolgozok és 2 pihenek.Párom 7 napot dolgozik és 2 pihen.Van amikor csak este lefekvéskor találkozunk egy kicsit mert én délutános vagyok ő meg délelőttös.Nem volt más választásom.Ennek is örültem, hogy végre lett munkám.Erre mondják azt hogy valamit valamiért.Inkább ez mint a szociális segély.Amikor azt kaptam akkor igaz, hogy együtt voltunk minden nap de semmire nem volt pénzünk.Így nem vagyunk sokat együtt de tudjuk építeni a jövőnket.
2012. aug. 11. 21:50
 4/16 A kérdező kommentje:
hát, tudom, hogy nem lesz habos torta így az élet, de ezektől a tapasztalatoktól egyáltalán nem lettem lelkes... :(
2012. aug. 11. 21:59
 5/16 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem a 3 műszak akkor is embertelen,ha nincs párod.
2012. aug. 11. 22:01
 6/16 anonim ***** válasza:
Nem.
2012. aug. 11. 22:06
 7/16 anonim ***** válasza:
12%
S mi a fontos neked, az hogy dolgozzál és legyen pénzed melyből tudtok tervezni, építeni vagy a párkapcsolatod a fontos és ülsz otthon és várod haza hogy együtt egyetek abból amit főztél..
2012. aug. 11. 22:24
 8/16 anonim ***** válasza:
Az élet nem mindig könnyű.Főleg a mai világban.Nem kellemes amikor el kell mennem éjszaka dolgozni amikor a párom meg otthon van.De néha áldozatokat kell hozni.Én is úgy vagyok vele, hogy most ez van.Közbe keresem a végzettségemnek megfelelő munkát és ha lesz valami akkor váltok.De addig is muszáj dolgozni.
2012. aug. 11. 22:29
 9/16 A kérdező kommentje:

Természetesen a párkapcsolatom a fontos, csakis! Hiába lenne több pénzem, pénzünk, ha nem lennénk egymásnak az egész semmit nem érne! Lehet valakinek ez az elgondolás nem jön be, hát, őt nagyon tudom sajnálni...

Természetesen a jövőnk építési is nagyon fontos számomra is, ezért is szeretnék akár több műszakot is bevállalva munkát vállalni, de semmi nem lehet olyan fontos az életben, mint a család, a párom, a vele együtt töltött percek, órák és együtt elköltött vacsorák! Nem sajnálom, hogy így gondolkodom, mert így is meglesz mindenünk, ebben biztos vagyok! Kérdés kinek mit jelent a "minden"...

2012. aug. 11. 22:33
 10/16 A kérdező kommentje:
És ne csapjon át az egész egy olyan kérdésbe, mintha nekem derogálna ez az egész, pusztán kérdeztem, mert félek a nagy változástól! Hangsúlyozom a változástól, nem a munkától!!!
2012. aug. 11. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!