Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen az anyám?

Miért ilyen az anyám?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok.Amióta elkezdődőtt a nyár mást nem csinálok csak takarítók itthon.Mindig nekem kell mindennap megcsinálni mindent.Jó ezzel nincs gond,csak azzal hogy kitakarítóm az egész házat,csillog minden.Anyám hazajön,és olyan kupít csinál...legszívesebben sírnák.És szólok neki hogy nem vetted észre letakarítottam.Ilyen szól:jó ez,nem kell takarítani!

Mocsok van mikor itthon van,nem csinál semmit.

Én főzők is helyette.

De legalább akkor becsülné meg a munkám!

Egyedül az én szobám tiszta mert oda nincs bejárása.

Mondom neki:takarítani kéne.

Ilyen szól:nincs olyan kosz.

Pedig van.Miért ilyen? miért jó neki mocsokban lenni?

Mindig nekem kell mindent csinálni.

Már előre félek a sulikezdéstől,kolis leszek.Hogyan fog a ház kinézni?

2009. júl. 21. 10:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne is törődj vele. Ha elmész koliba ne azon idegeskedj hogy nézz ki a ház. Ha ő jól érzi magát a koszban akkor haggyad. Egy idő után ráfog jönni, hogy bizony takarítani kéne. Ne idegeskedj emiatt, a koliban nem a te dolgod lesz ez az egész.
2009. júl. 21. 11:06
 2/6 A kérdező kommentje:

Már megszólták az ő térfelét milyen koszos.

Egyedül tényleg az én szobám marad tiszta.

Nagyon belefáradtam a takarításba....

2009. júl. 21. 11:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz vele mit csinálni.Az én családomban is van olyan asszony,aki évente egyszer takarít,a mosatlan gyűlik a mosogatóban,de nem érdekli.Ha szól neki a családja,megsértődik,de más semmi.
2009. júl. 21. 11:29
 4/6 anonim ***** válasza:
95%

Én most a másik oldalt képviselem: utálok takarítani! Elvégzem persze szükség szerint, a koszt nem szeretem én sem: itt összeporszívózok, ott port törlők, kitisztítom a zuhany üvegét, a tükröket, a mosdókat. De amíg nem muszáj nem csinálom. Még hogy minden nap! Nekem így jó. És nem szól meg senki! Ez az én szerencsém. Pontosabban anyukámtól egyfolytában ezt hallgattam, de már nem élünk együtt. Párom időről időre fellázad a káosz ellen és akkor rendet rakunk, utána hetekig nem találunk semmit :D.

Szóval a lényeg - engem nem érdekel ez a dolog. Egy cseppet sem. Másban sem zavar. Anyukádat megváltoztatni nem tudod. Az ő rendetlensége mögött sok ok lehet, de ezekkel csak ő tud mit kezdeni. Menj koliba, élvezd, hogy magad döntöd el, mi van a szobádban és ne törődj a hátad mögött maradtakkal. Légy büszke arra, amilyen te vagy. Anyukádat meg legfeljebb elfogadni tudod: ő ilyen akar lenni. Pont.

2009. júl. 21. 11:59
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is az utolsóval értek egyet. Én se arról vagyok híres, hogy folyton takarítok, persze, ha már muszáj megcsinálom (kosz nincs a lakásomban, de kupi igen). Nyilván egy tisztaságmániás embernek koszosnak tűnik a lakásom, egy "átlag" látogatónak nem szúr szemet, hogy mondjuk a ruhám levan dobva a kanapéra, vagy van egy pár mosatlan edény stb. Sokszor munka után már nehezen szánom rá magam, hogy takarítsak. És ameddig van aki megcsinálja helyettem nem töröm magam (nekem a férjem előbb áll neki rendet rakni mint én), akaratlanul is kihasználom, hogy úgyis megcsinálja helyettem, mert zavarja. Viszont, ha valamiért elmegy pár napra erőt veszek magamon és megcsinálom én, amit kell. Lehet, hogy anyukáddal is előbb veszi rá magát, ha egyedül lesz, és nincs, aki takarítson helyette.
2009. júl. 21. 12:08
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyámnak meg rend mániája van! Hidd el, az sem jobb!
2009. júl. 21. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!