Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeintetek lehet kérni telefon...

Szeintetek lehet kérni telefonon a leánykori név visszaállítását? Folyt:

Figyelt kérdés

41 N.3éve elváltam,de még sok levél,csekk,stb. XY-né.néven jön.Tudom,hogy Jogsi,lakcímkártya,meg ilyenek cserések,plusz illeték,de pl.elműnél,vízműnél telefonon kérésre,és esetleg Önkormányzattól kiinduló leveleknél megteszik e azt,hogy átállítják az adatoknál a nevet a leánykori névre(?)Természetesen cím,mérőóraszám,és egyéb marad a régi.

A lényeg,hogy lehetőleg ne XY-né(volt férj-né)néven jöjjenek a levelek,csekkek,stb.

2012. aug. 11. 08:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Nálam most épp fordítva volt, férjhez mentem és arra akartam a nevem megváltoztatni,ezt két szolgáltatónál nem fogadták el telefonon, így a többinél már meg sem próbáltam, így még folyamatban van az átírás.
2012. aug. 11. 08:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyesmiket általában nem lehet egy egyszerű telefonhívással elintézni. Én mostanában lakcímet változtattam, és pl. a bankban csak személyesen, egyéb hivatalos helyen írásban kellett benyújtani a változtatási kérelmet.
2012. aug. 11. 08:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen hivatali ügyeket telefonon NEM lehet elintézni.
2012. aug. 11. 08:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Átíratod a személyidet+lakcímkártyádat, és minden ilyesmit el tudsz intézni faxon (valahol emailben is elfogadják az aláírt adat-változási kérelmet szkennelve), a személyid + lakcímkártyád másolatával.
2012. aug. 11. 08:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Bizony, hivatalos ügyeket nem lehet telefonon intézni.

a szolgáltatóknál is be kell majd mutatnod hozzá a papírjaidat, van, ahol nyomtatványt kell kitölteni...

2012. aug. 11. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!