Mit tegyek, hogy a párom belássa, hogy beteg?
Nagyon szeretem a páromat,ő egy alapvetően kedves,jóravaló ember.Néha kazonban,minden ok nélkül kifordul magából és elutasítóan,durván viselkedik velem és a többiekkel a környezetében.Kötekszik,duzzog,gorombán reagál vagy csak szimplán teljesen befordul és nem vesz tudomást a többiekről.És hangsúlyozom,minden ok nélkül.Ez a furcsa viselkedés van,hogy pár óráig,van,hogy 1-2 napig tart,utána magától átbillen és úgy csinál,mintha nem történt volna semmi.Pl beleköt valakibe,rá 10 percre pedig megkérdezi az illetőt,hogy miért van megsértődve.Ha szembesítik azzal,amit mondott kimagyarázza.Mindig mindent kimagyaráz.Meggyőződésem,hogy pszichésen beteg,és félek,hogy ez csak súlyosbodni fog.Ő nem ismeri be,hogy néha nem normálisan viselkedik.Hogyan vegyem rá,hogy belássa,beteg és segítségre szorul?
Előre is köszönöm.
28/N
Megnyugodtam amikor a végére értem és láttam hogy 28/N .
A helyzet az hogy a párodnak valószínűleg lelki eredetű a probléma amit valami olyan dolog befolyásol amit nem tud vagy nagyon nehéz lenne megoldani. Próbálj elbeszélni vele ,megnyugtatni , légy lelki ereje társa és türelmes.Remélem sikerül.
Szerintem rossz, hogy eleve úgy közelítesz felé, hogy "drágám szerintem lelkileg beteg vagy". Azért ez nem olyan, mintha azt mondanád, hogy hát nézd szerintem lázas vagy, mert ha megfogja a homlokát, ő is érzi, hogy forró.
De azért valakire rásütni, hogy lelkileg baja van szerintünk, azzal óvatosan kell dobálózni, mert ez relatív dolog.
Sajnos így nem lehet erre semmit mondani, mert előfordul, hogy könnyebb egy embert betegnek mondani, mint a többi embernek bevallani, hogy ők a hunyók, ez mindig is így volt. Szóval ez szitu függő. Így nem lehet megmondani kinek van igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!