Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Pénzéhesnek tűnnék, ha megkérd...

Pénzéhesnek tűnnék, ha megkérdezném?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a barátomtól még semmilyen ajándékot nem kaptam. Se virág, se egy mozi, se egy vacsora, semmi.

A születésnapomra azt kaptam, hogy írt nekem egy számot (aminek a szövegében 1 db rám utaló szó sincs, tehát csak ráfogta, hogy nekem írta...)

soha semmi apróságot nem kaptam, elegem van. soha nem lepett még meg semmivel.

az verte ki nálam a biztosítékot, hogy az egyik fiúbarátom barátnője (akivel csak fél éve vannak együtt) feltöltött egy képet, amin egy gyönyörű szív alakú swarovski-nyaklánc van, amivel a fiúbarátom lepte meg mikor a nő hazaért a munkából.

nos tudom, hogy a barátom pénztárcájának megterhelő lenne a swarovski, de akkor is valami olyan jól esne...

arra gondoltam hogy rákérdezek hogy mikor kapok már egy virágot tőled?

az utalgatás nem ér semmit, már próbáltam, mutattam neki barátnőimet hogy hú, nézd csak milyen szép csokrot kapott a párjától a névnapjára! ilyenkor zavartan nevetgél egyet, vagy ha rosszabb napja van akkor begubózik, mártírkodik egyet hogy ő milyen érzéketlen, és hogy lelkiismeret-furdalása van, aztán annyiban marad az egész.

ötletek?

2012. aug. 9. 07:44
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
és nincs tandíja, szakmán van
2012. aug. 9. 08:22
 12/22 anonim ***** válasza:
90%

Azt mondod eddig Te is csak virtuális ajándékokkal lepted meg, ő meg írt neked egy dalt, ez hasonló ajándék. :-)

Talán csak egyszerűen smucig természete van, van ilyen, vagy otthon kell pénzt leadnia.

Ajándékot kieerőszakolni semmi értelme, ha nem szívből és önként jön, akkor minek?

2012. aug. 9. 08:31
 13/22 A kérdező kommentje:
nem nekem írta azt a dalt, csak ráfogta, hogy befogjam a szám, meg én már csináltattam neki pólót, sütöttem neki sütit, stb :/
2012. aug. 9. 08:33
 14/22 anonim ***** válasza:
91%

Kertben szedni egy csokor virágot semmibe nem kerül,szerintem a kérdező annak is örülne (bár ha nem a legközelebbi plázában,hanem pl piacon vesz egy csokor virágot,az is megvan ezresből)

szelet csoki 100Ft,legcsóróbb embernek is futja rá.

Szándék a lényeg.

Ő nem ilyen,volt ilyen pasim,jól keresett,de soha egy szál virágot,semmit,több év után sem(persze azt elvárta hogy én főzzek neki,vegyek ezt azt,hülye voltam,ráhagytam).

beszélgessetek el erről,vesztenivalód nincs,legfeljebb kiderül,hogy nem gondol téged komolyan,sajnál rád 50Ft-ot is,megszabadulsz tőle,és nem pazarlod rá az időd

2012. aug. 9. 08:37
 15/22 anonim ***** válasza:

Vannak ilyen típusú emberek, akik egyszerűen így lettek nevelve. Nem volt a családjukban semmi szerepe az ajándékozásnak.

Engem is nagyon bántott, amikor nem éreztem azt, hogy apró figyelmességekkel sem gondolnak rám. Ezek a kapcsolataim nem is voltak hosszú életűek...

2012. aug. 9. 08:40
 16/22 anonim ***** válasza:

a barátod nem egy romantikus típus. ilyen neveltetést kapott, nem fogod tudni pár év alatt megváltoztatni.

egy utolsó próbát még tehetsz, hogy nyíltan, normálisan elmondod neki, hogy jól esne, ha néha meglepne valamivel, nem kell milliókat költeni. az én párom pl. reggelente kitesz a laptopomra egy szerelmes post-it üzit, amiben szép napot kíván, és megígéri, h siet haza este :) vagy hasonlók. ez nem kerül semmibe, mégis jól esik.

semmiképp se erőltess rá olyan szokást, ami nem szívből jön neki. ha ő ilyen vagy elfogadod, vagy lépsz.

2012. aug. 9. 08:49
 17/22 anonim ***** válasza:
Szerintem nem tűnnél pénzéhesnek. Legalábbis normális ember számára nem. De az más kérdés, hogy a barátod hogy látja. Lehet, hogy nem úgy nevelték, ő sem tapasztalta meg, hogy milyen az, amikor csak úgy kap nem szükséges apróságokat, lehet, hogy egyszerűen smucig vagy épp te nem jelentesz neki eleget. Mi innen ezt nem tudjuk megállapítani. Én elmondanám neki a helyedben, hogy mi a bajod, de persze nem akkor, amikor éppen a robbanós állapotoban vagy, hanem szép higgadtan, nyugodtan... először lehet rá újra célozgatni, hogy láttál egy szép virágot a virágboltban vagy elmehetnétek moziba, aztán ha ez sem segít, akkor elmondani, hogy milyen rosszul esik, hogy soha semmivel nem lep meg, egy csokival sem, meg hogy mennyire jól esne neked. Szval nem úgy kezdeni rögtön, hogy milyen skót szemétláda meg hogy mikorveszelmárnekemvirágot, hanem vmivel enyhébben...
2012. aug. 9. 09:07
 18/22 anonim ***** válasza:

Hát ez nekem furcsa, mert azért ahhoz nem kell sok pénz, hogy meghívja a barátnőjét egy kólára, vagy a strandra.

Egyébként nem feltétlen direkt csinálja, vannak emberek akiknek maguktól nem jut eszükbe. Nyugodtan kérdezd meg tőle, régebben én is mondtam a férjemnek, hogy néha jól esne tőle valami kis apróság, azóta néha nem lehet leállítani, mindent meg akar venni nekem, mert rájött, hogy milyen jó adni, és milyen boldog vagyok tőle, ennek nagyon örül. Hát ha még nincs tapasztalata ilyen téren.

2012. aug. 9. 09:10
 19/22 anonim ***** válasza:
ez gáz, mi is tanultunk a barátommal tandíjat is meg albérletet is fizettem mégis tudtunk egymásnak örömet szerezni mozival színházzal... Mindig kaptam tőle virágot az alkalmakra pedig rohadtul nem romantikus, de vannak alap dolgok..
2012. aug. 9. 09:55
 20/22 anonim ***** válasza:
egyszerű, szakíts a pasiddal. Sose leszel boldog egy smucig emberrel!
2012. aug. 9. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!