Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sok anyának, szülés után,...

Sok anyának, szülés után, miért csak a gyerek létezik?

Figyelt kérdés

Nagyon sok helyen látom/olvasom/környezetemben is észre veszem, hogyha egy Nő szül,akkor a férjre nem tekint úgy. Mintha háttérbe szorulna, gondolom meg van a normál szexualitás és ennyi.! De azelőtt még a terhesség ideje alatt is csak a férfi volt, aztán ez így megváltozik.

pl: Ritkán olvasok facebookon is olyat,ami úgy kezdődik, hogy "a férjem", mindenhol csak azt lehet ha babás a Nő, hogy 'a baba' 'a kisbabám' 'a kiskincsem' stb..stb... Ha én szülni fogok nem fogom háttérbeszorítani a párom, mert belőle lett Ő is, és biztosan vonzódni is fogok hozzá, és szeretni.

Valaki aki szült már/ vagy babás, és így viselkedik/esetleg tapasztalja ezt, megtudja mondani miért ez a nagy változás?

2012. aug. 8. 10:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

2es vagyok látom lepontoztatok és mind azért mert az látom a környezeteben, hogy a férfi az aki menekül otthonról, mert munka után nincs kedve hallgatni ha sír a gyerek, és nem tud mit kezdeni egy mozdulatlan csak feküdni tudó babával.

A páromat minden délben főtétellel várom, nem járkálok mocskos ruhában a ház ki van takarítva a gyereket időben lefektetem este, hogy összetudjunk bújni, de nem bújunk össze mert hát ő fáradt és nincs kedve, én hiába teperek ha ő nem akar.

2012. aug. 8. 11:32
 12/18 anonim válasza:
79%
Ne tegyél olyan kijelentést, amiről nem tudod milyen. A nagylányom 5, a kicsi 1 éves. Tapasztalatból állítom, nem olyan egyszerű anyaként és nőként megfelelni. Anno én is úgy képzeltem, hogy majd "megváltom a világot" Nem sikerült. A nagy születése után, kb. 1 évig voltam "anya üzemmódban" majd amikor vissza mentem dolgozni, szinte anya és dolgozó nő üzemmódban. Most a két lányommal (a nagy asztmás) vagyok itthon és bizony csak "anya üzemmódban" működöm. Miért is? Mert vezetem a háztartást, a két gyereket nevelem, és azt veszem észre, hogy bizony este lett és hulla vagyok. A páromra annyi időm van, hogy este kb. 2-3 órát beszélgetünk és vége. És nyugodtan kövezzetek meg érte, de nincs arra sem időnk, sem pénzünk, hogy kettesben maradjunk, ugyanis nincs kire hagyni a gyerekeket! Viszont szerencsém van, mert a párom sosem veti a szememre, inkább úgy áll hozzá, hogy lassan majd ez a korszak is abba marad, akkor ismét párként élünk együtt. Köztünk ebből sosincs vita, abszolut megértő, sőt, mindenben próbál segíteni. Amikor 1-1 nap itthon van, mindig azt mondja, ilyenkor érti meg, miért vagyok estére fáradt. El kell ismerjem a születés utáni első év a babáról szól a legtöbb esetben és ez nem feltétlenül helyes, de a férfiakban is hiba van, mert nem veszik tudomásul, hogy az életük megváltozott és már nem ő áll az első helyen! Ilyenkor nem befordulni, elvonulni kellene, hanem a nőt támogatni, a kialakult helyzethez alkalmazkodni...
2012. aug. 8. 12:17
 13/18 anonim ***** válasza:
56%
Elnézést a z offért, de én nme értem az ilyen tipikus kioktató és mocskolódó jellegű kérdéseket. Leírjátok, hogy ti mindent tökéletesen csináltok, és szinte felrójátok a többi anyukának, hogy nekik bezzeg miért csak a gyerek létezik/miért hanyagolják el a férjüket/miért híznak el, stb... Őszintén, ki nem szarja le? Mit érdekel titeket, hogy xy családban mi a helyzet? Örüljetek hogy nálatok mindent perfekt és kész! Vagy ennyire jól esik mások hibáit kibeszélni és ujjal mutogatni rájuk?
2012. aug. 8. 12:57
 14/18 anonim ***** válasza:
83%

13.

Mert ettől jobbnak érzik magukat. A párom sokat segÍtett, 3 hónapja mióta új vállalkozása van, teljesen megváltozott. Elegem lett, én nem fogom a stephordi feleséget játszani, miközben ő ezt teljesen természetesnek veszi és nem becsüli. Most már egyre jobban gondolkodok azon, hogy külön megyek tőle. Sok esetben az apukák is tehetnek róla.

2012. aug. 8. 13:09
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincs gyerekem. Én is könnyen jelentem ki, mit hogy akarok majd csinálni, de ki tudja, gyakorlatban hogy megy? Nem marasztalok el egy anyukát sem, mert akármennyire is azt hinném, belelátok az életébe, el tudom képzelni milyen, az biztos, hogy még mindig mérföldekre van a valóságtól.

Minden tiszteletem annak, aki összehangolja úgy a gyereket és a férjét, hogy mindenkire jusson elég idő! Én ezt szeretném majd, nem tudom, mennyire sikerülhet. Gondolom a gyerekek számával arányosan egyre nehezebb. :)

2012. aug. 8. 14:38
 16/18 A kérdező kommentje:

első: Ilyen anya szeretnék lenni (köszönöm, hogy válaszoltál)

Második: Persze, hogy nem a facebook pózolgatás a lényeg, hanem úgy teljesen. Nincs egy olyan komment sem, amiben esetleg bent lenne az apa is, csak a baba. Előzőleg mindig csak 'Zsoltiika, Zsolti" volt, és hírtelen Zsolti eltűnt. (kitalált név-köszönöm, hogy válaszoltál)

Harmadik:Nagyon sajnálom, bár nem kértél segítséget, de úgy személyes véleményem az lenne, hogy folytathatnátok külön is, ha nem beszéltétek még meg a problémát, akkor sürgősen meg kell.!:/ Ezt az oldalát a dolognak még nem láttam.Ilyen is van biztosan(köszönöm, hogy válaszoltál)

Negyedik:Igen, pont ez az. Eltűnik a Nő, ha anyává válnak... Így háttérneszorul a Férfi is. (köszönöm)

Ötödik:Így látom a dolgokat én is, ha épp megyek valahová, vigyázz rá, és ennyi a dolgod. Ehhez tartozik az is, mikor megszólják azt, aki apára hasonlítja a gyereket, isten szerelmére, azért akart tőle gyereket mert szereti/tetszik neki, akkor utána mi a baj? Nem értem, pedig Lány vagyok (15L)(köszönöm)

Hatodik:Értem, hogy minden körülöttük forog, de én mindig szeretnék olyan anya lenni, akinek a párja épp úgy fontos mint a picibabája=) Köztük nem lehet választani, Ők majd a 2 szerelmeim lesznek:)!(köszönöm)

Hetedik:Én is ilyeneket látok 'Nem látom máshol a reményt, csak a lányom szemébe' Közben férje van, hát könyörgöm... A férje ott van mellette, Ő nem számít? Ő egy senki? Ő hozzá nem bújhat ha baj van? Akkor miért a férje? Hogy legyen egy apa a gyereknek, aki kiviszi a sz*ros pelenkát?(bocsánat) (köszönöm)

Nyolcadik:Igen-igen, tisztán értelek, de őszíntén rendben van szerinted, ha a nap 24 órájába egy picihez futni kell? Egy pici alszik is/nyugisan játszik/nem szabad belőle nagyon elkényesztetett gyereket nevelni, aki anya nélkül bepánikol, hagyni kell, hogy feltalálja magát, nem egyedül hagyni, de nem kell minden lépését követni, nem attól lesz jó felnőtt.! (köszönöm)

Kilencedik: Nem nekem szólt ugyan, de abban én sem értek egyet, hogy 24 órás figyelmet, a pici elvan magában is, amíg baba addig szinte alszik/eszik/játszik. Bár mondjuk én elég nyügős baba voltam, anya le sem rakhatott, szóval ha olyasmi típusú, akkor éjjel 2-3 óra szabad lehet egy anyának valóban.(köszönöm)

Tizedik: Hidd el, hogy olyan tökéletes amit leírtál nincs!=) Na és nem is lesz, most nem Te rólad van szó, de van aki a másfél éves gyerekét is úgy tekinti, mintha minden lépését/minden mozdulatát fényképezni kéne... Apa meg elveszik. (köszönöm)

Tizenegyedik: =/én nem pontoztalak le

tizenkettedik:'életük megváltozott és már nem ő áll az első helyen!' De-de, egy normálisan működő családban, megkell tudni oldani, hogy a baba magaformáján álljon az első helyen, apa meg megint másformában az elsőhelyen. Olyan nincs, hogy Ő háttérbeszorul, ha szeretem, Ő is van nekem. Legalább egy-egy puszi, úgy napközben, és éjjel fáradság ellenére is, lehetne annyi idő. Köszönöm)

Tizenharmadik: =) Nekem nincs gyerekem, nem mutogattam ujjal,és megértem Őket, mindenkinek jár a zöld kéz, és a köszönöm(ha valakinek elfelejtettem oda írni, bocsi)(köszönöm neked is)

Tizennegyedik:Igen, lehetséges Ők is tehetnek, és van az a része a dolognak, és egyébként nem esik jól mocskolódni, eddig senki nem kötött bele a kérdésbe, nem akarok provokálni, veszekedni. Van egy véleményem,amit majd szeretnék abban az időbe úgy csinálni, ahogy azt leírom. Semmi kötekedés nincs ebben (köszönöm)

Tizenötödik:Nagyon nehéz lehet, de biztosan van lehetőség megoldani, hisz tökéletes nincs, de majdnem jó azért akad.!=) (köszönöm)

2012. aug. 8. 18:18
 17/18 anonim válasza:
A 10. válaszoló véleményét osztom.
2013. jan. 6. 16:23
 18/18 anonim ***** válasza:

Anyai ösztön, ha mond valamit.

Én sem szeretném háttérbe szorítani a páromat majd a szülés után, de valóban lehet hallani róla, hogy van valami olyan ösztönös ragaszkodás az anyákban a kicsinyeik felé, amivel ténylegesen az első helyre kerülnek.

Pl. ha a baba felsír éjjel, akkor azonnal odapattan a mami, hogy megnyugtassa. Akkor is, ha éppen mondjuk azt az időt a párjával tervezte eltölteni romantikusan. De nem, a gyermek sírása mindent felül ír. Erre gondolok.

2013. ápr. 8. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!