Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, amikor a...

Mit gondoltok arról, amikor a családban valaki vallja, azt, hogy annyi legyen max egy ember nyugdíja mint a minimálbér?

Figyelt kérdés
Legyen az azelőtt gyárigazgató vagy takarítónő ha úgy van? Egy picit nem szűklátókorüség ez szerintetek? Még akkor is, ha az érv az, hogy amikor dolgozott jól kereshetett az illető. Nem érv neki az sem, hogy de több adót is fizetett. Minek ilyenek az emberek? Azért mert valaki vitte valamire, most tökmindegy, hogy akkoriban berakták oda, vagy valami, akkor is egy gyárért felet, ami nem kis dolog. Szerintetek?
2012. aug. 6. 05:54
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
53%

Nagyon álságos dolog arra hivatkozni, hogy a nyugdíjak csökkentésével könnyebb lenne. Ezt az irigység és ostobaság diktálja. Az a pénz csak újabb osztogatás lenne, amiért nem dolgoztál meg, - nem te dolgoztál meg.

Közben a nyugdíjasok meghalnak. Amikor már már nincs mit elvonni, akkor kezded a segélyen élőket kiirtani?

Elmeorvoshoz kéne menned.

2012. aug. 7. 08:11
 22/27 anonim ***** válasza:
41%
21: De ha visszaolvasod látod, hogy az emberi természetről írtam a 15-ben, nem arról, hogy hogyan lehetne az országot kihozni a pöcegödörből.
2012. aug. 7. 08:29
 23/27 A kérdező kommentje:
Na jól elmentünk az eredetitől amúgy. Mindenre, és mindenkire, nem tud tekintettel lenni semelyik kormány illetve ember sem.
2012. aug. 7. 08:40
 24/27 anonim ***** válasza:
30%

Én nem vagyok irigy, csak igyekszem igazságosan gondolkodni. A sok tetű cégvezető, igazgató sikkaszt is emellett. Nem hinném, hogy annyira idegesek lennének a nagy felelősség miatt, mert több milliárdot képes sikkasztani egy vezérigazgató sima pléhpofával. Úgyhogy ennyit erről.

"Na de a gyárigazgató több nyugdíj járulékot is fizet mint egy gyári munkás. Többet fizet be így többet kap."

Igen, több járulékot is fizet, meg magasabb bért is kap. Tehát van miből járulékot fizetni.

Ennyire már nem kell mohó manónak lenni, amíg a fél ország munkanélküli és munka helyett 8 órában utcát sepernek 47 ezerért diplomás (!!!) emberek is.

2012. aug. 7. 13:17
 25/27 anonim ***** válasza:
30%
Ja, meg hol van az a befizetett nyugdíjárulék??? 300 Ft havonta 30 évvel ezelőtt? Hát ebből tényleg jár nekik 200 ezres nyugdíj havonta...
2012. aug. 7. 13:19
 26/27 A kérdező kommentje:
Nem minden igazgató sikkaszt azért, és egyik igazgató sem tehet róla, ha egy honfitársa diplomával utcát seper, ahogy arról sem, hogy negyven évig valaki csak takarított és keveset keresett.... Ez nem egy nagy család ahol mindenki mindenkivel kell, hogy kapcsolatba álljon ilyen téren, azaz, hogy érdekelje is. Hozzáteszem most csinálom én is a második diplomám költségesen, és meló nélkül vagyok. Próbálok orientálódni, küzdök, xar benne, hogy megtakarításaimat élem felfele...
2012. aug. 7. 13:20
 27/27 anonim ***** válasza:
20.! Úristen nekem is görbék a lábujjaim! :( Tényleg ezért van?
2012. aug. 29. 23:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!