Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, amikor a...

Mit gondoltok arról, amikor a családban valaki vallja, azt, hogy annyi legyen max egy ember nyugdíja mint a minimálbér?

Figyelt kérdés
Legyen az azelőtt gyárigazgató vagy takarítónő ha úgy van? Egy picit nem szűklátókorüség ez szerintetek? Még akkor is, ha az érv az, hogy amikor dolgozott jól kereshetett az illető. Nem érv neki az sem, hogy de több adót is fizetett. Minek ilyenek az emberek? Azért mert valaki vitte valamire, most tökmindegy, hogy akkoriban berakták oda, vagy valami, akkor is egy gyárért felet, ami nem kis dolog. Szerintetek?
2012. aug. 6. 05:54
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem igaza van annak, aki ezt vallja.

Egyrészt teljesen csődben van az ország a sok urizáló nagynyugdíjasoktól, miközben családok szinte éhen halnak.

Azt az elvet vallom, hogy a takarító is megdolgozik elég rendesen a kevés béréért, ami évtizedekig elég alacsony bér.

Agyárigazgató meg egy élősködő, aki valószínű életében nem végzett megterhelő fizikai munkát, évekig, évtizedekig kapta a takarítóénál 10-szer, 20-szor magasabb bért!

Így nyugdíjas korára van tartaléka, és az életét leélte bőségben, jó anyagi keretek között, így a nyugdíja legyen annyi, mint a takarítónak, aki egész életében csóró maradt és sosem tudott nagyobb dolgokra félretenni.

Ez így lenne helyes!

Én sem adnék több nyugdíjat egy bányásznak, vagy egy exigazgatónak, mint egy gyári munkásnak! Mindenki kapna 70-80 ezret, és kész. Mivel amíg a dolgozó aktív emberek 8 órában kapnak 47 ezret, addig egy nyugdíjas se kapjon irreálisan több bért!

Először a dolgozókat fizessék ki rendesen! A nyugdíjasoknak meg elég a 70-80 ezer (ha a kormány szerint az 50 ezer is elég egy szerencsétlen dolgozónak....)

Ennyi!

2012. aug. 6. 10:28
 12/27 anonim ***** válasza:
81%

Ja, csak gyárigazgató nélkül gyár se lenne, meg a fizikai munkásoknak munkahelye.

Minden munkakörben vannak naplopók, de ezt így ex cathedra kijelenteni, hogy csak a fizikai munka munka...háááát. Minden szentnek maga felé hajlik a keze?

Ennyi erővel a fizikai munkásoknak meg megterhelő szellemi munkát kellene nyugdíjasként végeznie, mert ő "csak" fizikailag fáradt el és az agyát nem használta?

Ne tegyünk különbséget, mert attól még, hogy van szellemi és fizikai munka is, mindkettő egyformán hasznos és szükséges.

2012. aug. 6. 10:32
 13/27 anonim ***** válasza:
23%

Nem vagyok gyári munkás, ha erre gondolsz. De egy gyárigazgató nem úgy él évtizedekig, mint egy gyári munkás.

A gyárigazgató élete luxus. Ha nyugdíjba helyezik, miért kell neki luxus nyugdíjat adni, amikor már nem dolgozik, és az ország csak adósodik???

A fiatal családok munkanélküliek, éheznek, mert munkát nem adnak, segély nem adnak, de LUXUS NYUGDÍJAT AZT IGEN!

Én nem sajnálom a luxus embereket... annál inkább azokat az embereket, akik nehéz legalja munkát végeztek, és 60 éves korukra már elfáradt a testük, betegek, fájó lábak, tönkrement ízületek, rossz szem...stb és kinyomják a szemüket 30-50 ezerrel!

Az lenne az igazságos, ha a nyugdíj egységesen lenne 70-80 ezer, és a munkások legalacsonyabb bére is ennyi lenne (persze a magasabb pozícióban lévők, magasabb iskolai végzettségűeknek ennél több).

Ne éljünk már luxus életet, amikor nincs miből.

És igenis a mai nyugdíjasok nem voltak munkanélküliek, tudtak hitelt felvenni anno eladósodás nélkül, szépen biztonságban tudtak élni.

A nyugdíjasnak mire kell a luxus nyugdíj? Ő már kivette a részét! És hagyják meg a tovább élhetést a jövő generációnak!

2012. aug. 6. 10:41
 14/27 A kérdező kommentje:
Nem én vagyok az, ha olvasod amiket írok, pont a másik oldalon vagyok, azaz, minek kapna nem annyit amennyit arányosan megilleti nyugdíjasként. Tudják, tudjátok van itt azért elég szépen irigység is. Egy igazgató nem csak ül a székbe ahogy sok okos mondjuk szalagmelós gondolja, akik sok esetben úgy akarnának több száz ezres fizetést, hogy az álltalános sulit is kényszerrel végezte el, ( volt ilyen melóstársam, szóval tapasztalat) én is utáltam mikor lejöttek néha "fentről" és körbenéztek, lebaxták a művezetőket ők meg ha úgy volt minket. De nekik ez a dolguk, ők is tanult emberek, ha nem magyar a cég nekik is felfelé kell teljesíteni. Szóval a felelősség nagy, mutatja amúgy a sok alkoholista vezető meg gyógyszert szedő, azért az ideg dolgozza őket hidjétek el.
2012. aug. 6. 11:00
 15/27 anonim ***** válasza:
13%

10:28 : azért azt a megállapítást nem találom megalapozottnak, hogy a "nyugdíjasoktól ment csődbe az ország"...

De, ettől az országtól elvonatkoztatva, az emberi természet alapján elvárható, hogy ha olyan helyzetbe kerülne az állam (akármelyik állam) akkor bármilyen eszközt alkalmaznának ami megoldást nyújtana...

pl eutanázia központokat létesítenének és törvényben írnák elő, hogy egy kort elérve kötelező jelentkezni.

Vagy, ha ez felháborodást váltana ki, akkor a rendelkezésnek valamilyen mutációját vezetnék be ami burkoltabban ugyanezt a célt éri el.

Várj, csak mi is lehet az oka annak, hogy a cigaretta lassan öl és legális, míg a gyorsan ölő drogok nem azok? ...hmm... hmmm.... hmmmm.... :D

Én nem azt mondom, hogy támogatom az efféle törekvéseket, de megértem ha szükség van rá, csak azért mégsem kellene eljutni odáig...

2012. aug. 6. 11:10
 16/27 anonim ***** válasza:
41%

A fű sem gyorsan ölő drog, mégis illegális. Egy nagyobb adag kávé vagy alkohol meg gyorsan öl :)

Sőt, a hypo se illegális, bár gyorsan öl egy korty is :)

2012. aug. 6. 12:33
 17/27 anonim ***** válasza:

15. hozzászóló!

"pl eutanázia központokat létesítenének és törvényben írnák elő, hogy egy kort elérve kötelező jelentkezni."

A holokausztról hallottál-e már, barom!

2012. aug. 6. 20:20
 18/27 anonim ***** válasza:

"Nem vagyok gyári munkás, ha erre gondolsz. De egy gyárigazgató nem úgy él évtizedekig, mint egy gyári munkás.

A gyárigazgató élete luxus. Ha nyugdíjba helyezik, miért kell neki luxus nyugdíjat adni, amikor már nem dolgozik, és az ország csak adósodik??? "

Na de a gyárigazgató több nyugdíj járulékot is fizet mint egy gyári munkás. Többet fizet be így többet kap.

2012. aug. 6. 21:24
 19/27 A kérdező kommentje:
tényleg bocsi arra az eutanáziás dologra nem is reagáltam. Te tényleg buta vagy. ilyet hogy lehetne kitalálni? Még ha azt írod, hogy gyógyíthatatlan kórnál vagy ilyesmi... na hagyjuk. Így van. Az más törvény volna, ha " ja fiam, te felső vezető voltál, akkor te luxusba éltél, akkor most xart nem kapsz..." és mi van, ha az utolsó két évében volt az csak, azelőtt meg nem keresett sokat, mondjuk adóságait fizette vagy ilyenek... akkor nyugdíjas korára meg nélkülözzön?
2012. aug. 7. 07:43
 20/27 anonim ***** válasza:
20%

17.: A holokausztot tán nem emberek csinálták?

Tudod azzal, hogy hiszel valakiben nem azt fejezed ám ki, hogy mennyire közelállónak érzed az illetőt, hanem hogy mennyire nem érdekel, hogy valójában milyen ember.

Ennyire ellenség a megértés, olyan nehéz felfogni, hogy az ember is csak egy állat amely hasonlóan a többi állathoz, a túlélésre törekszik, az érdekei megóvására?

Eljutott a kobakodig a tény, hogy egy állatot megöltek, azért, hogy Te felvágottat ehess? A hajléktalanok talán nem pont a perifériára szorult emberek? Ők nem olyan csúnya izék ám, amikre nem illik ránézni se, hanem ők is emberek ám!

Egy youtube-os videón azt láttam, hogy Orbán azt olvasta fel az eu-nak, hogy magyarországon 55%-os munkanélküliség van, tehát azzal, hogy dolgozol eltartod magadat és még valaki mást is, akit nem is ismersz... ezt a pénzt nem költenéd szívesebben a saját családodra?

Na és mi van azokkal akik nem képesek rá, hogy dolgozzanak? Őket meddig tartanád el, a családjukkal együtt?

Mi van, ha nincs elég pénzed rá, hogy vegyél a gyerekednek méretre való cipőt és látod ahogy idővel a lábujjai elgörbülnek, mert kisebb számú cipőkben kell járnia? Ekkor is eltartanád azokat akik nem tudnak dolgozni? Ha ezek csak a nyugdíjasok lennének, eltartanád őket?

Vagy ezt a kérdést nem illik feltenni, mert az élet csúnya oldalához tartozik, amire jobb rá se nézni, mint a hajléktalanokra a buszmegállóban?

2012. aug. 7. 07:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!