Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, amikor a...

Mit gondoltok arról, amikor a családban valaki vallja, azt, hogy annyi legyen max egy ember nyugdíja mint a minimálbér?

Figyelt kérdés
Legyen az azelőtt gyárigazgató vagy takarítónő ha úgy van? Egy picit nem szűklátókorüség ez szerintetek? Még akkor is, ha az érv az, hogy amikor dolgozott jól kereshetett az illető. Nem érv neki az sem, hogy de több adót is fizetett. Minek ilyenek az emberek? Azért mert valaki vitte valamire, most tökmindegy, hogy akkoriban berakták oda, vagy valami, akkor is egy gyárért felet, ami nem kis dolog. Szerintetek?
2012. aug. 6. 05:54
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
42%

Az a helyzet, hogy ez az ország hitelből él, amit az ősök ősei (a Kádár korszakban) szépen feléltek. Vagyis Neked most kell kifizetned azt, hogy nekik klassz hawaii volt az élet.

Hogy a későbbi kormányzás során mik történtek azt nem tudom (na, tippelj), de nőtt az államadósság amit valaki ki fog fizetni (na, tippelj).

2012. aug. 6. 06:15
 2/27 A kérdező kommentje:
És? Ezért legyen egységes nyugdíj? Mindenki magáért felel és felelős is, nehogy már a régi hitelek miatt büntetve legyen az ember mikor végre megpihenhet... ha meg mondjuk minimálbérért melózott, annak is megvolt az oka, nem fizetett sok adót, így a nyugdíj is kevesebb lesz. ezen kár hőzöngeni soknak. ha ahhoz mérten számolnák arányosan meglátnám mennyire jönne ki amúgy is...
2012. aug. 6. 06:18
 3/27 anonim ***** válasza:
58%

Hát félreértettél, az én véleményem nem az, hogy legyen egységes a nyugdíj, de az sem tetszik, hogy mivel nagyobb a halálozási ráta mint a születések száma jóval több öreg lesz mint aki el tudná őket tartani.

Ha az a két lehetőséged van, hogy eltartod az öregeket (mindet) vagy párat nem és ez esetben lesznek akik többet kapnak és lesznek akik nem eleget, melyiket választanád? Nem érthető, hogy miért lehet ez a véleménye az illetőnek?

2012. aug. 6. 06:34
 4/27 anonim ***** válasza:
69%
És mintha az eredeti kérdés nem az lett volna, hogy egységes legyen-e a nyugdíj, hanem hogy annyi legyen-e max mint a minimálbér...
2012. aug. 6. 06:45
 5/27 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy aki mondta, erre gondolt. Ő csak úgy nézi és nem lenézésből, hogy ő neki mivel több a felelőssége mint egy szalagmunkásnak. Hát ezerszer nagyobb de ahhoz felfogás is kéne.
2012. aug. 6. 07:21
 6/27 anonim ***** válasza:
76%

Nem vagyok az öregek kedvence a kinézetem miatt (pl. tetoválások). Így sokszor kapom az ívet, de már nem foglalkozom vele.

Ennek ellenére, úgy gondolom, hogy az összes nyugdíjas ember megérdemelne több pénzt, függetlenül attól, hogy mit dolgozott. Például anyósom, egész életében dolgozott, keményen, nem úgy mint most mi fiatalok, és kap 28-30e ft-ot azt hiszem. 65 éves, és kénytelen egy kocsmában dolgozni 90e ft-ért, 3 nap munka, 3 nap szabad, reggel 7-től este 10-ig. És egy hihetetlenül kedves, jóindulatú, önfeláldozó asszony. Vannak hitelei, és szegény egy kipolákot nem tud venni magának, pedig kéne neki egy autó a munkába járáshoz. Ezért dolgozzak keményen 40-50 évig?

De mi is több fizetést érdemlünk, mindannyian. Ezért fogynak a fiatalok, mert nem nagyon látnak megoldást, csak ha kimennek külföldre. És mennyire igazuk van!

2012. aug. 6. 07:25
 7/27 A kérdező kommentje:
Persze. Nem is kérdés, hogy minenkinek több kéne, viszont nem ebből áll a nyugdíjrendszer. Világos, hogy aki fizikai munkába élt 45 évig és kap huszonharmincezret csalódott. De ez a rendszer így van kitalálva. Van egy bevétele az államnak és van kiadás, ha mindenki egységesen kapna még nagyobb xarban volna az állam. az állam részarányosan annyit ad vissza, amit kapott kb. és nem évekre számítva összesen, hanem arányosan. Én ezt az utolsó három év utáni kiszámítást sem tartottam jónak, mert mivan, ha direkt akkor elment arra a pár érvre jobb helyre vagy addigra többet jelentettek be neki, és jól járt később..... vannak, és lennének visszaélések bőven
2012. aug. 6. 07:31
 8/27 anonim ***** válasza:
82%

Kicsit sántítanak ezek az érvelések. Minimálbér és egységes nyugdíj - nem ugyanaz?

Innen már csak egy lépés az egységes munkabér, és máris építjük a kommunizmust. Mert ki igyekezne nagyobb teljesítményre, ha úgyis a nyomor vár rá?

Nem csak az kereshetett jól, akit beraktak gyárigazgatónak. A 42 év munkában töltött idő alatt 12 órás váltó műszakban dolgoztam, nehéz fizikai munkát. Az átlagnál jobban kerestem, így a nyugdíjam is magasabb. Miért is kéne most lemondanom nagy részéről, hogy egyenlő legyek azokkal, akik mindig a könnyebbik végét fogták meg a munkának?

2012. aug. 6. 07:59
 9/27 A kérdező kommentje:
Nem ugyanaz, mert a minimálbérnek megfelelő összeg a legmagasabb lenne, szóval nem mindenki kapna annyit, hanem a bérplafont kereső emberek kapnának max annyit. tehát egy gyári melós aki kézhez kap nyolcvanat, az nem fog minimálbérnekmegfelelő összeget kapni ha nyugdíjas lesz, most nem nézve a későbbi inflációt.
2012. aug. 6. 08:22
 10/27 anonim ***** válasza:
48%
Nekem úgy tűnik, hogy az a családtag, akire hivatkozol, te vagy. Ügyes, nagyon ügyes.
2012. aug. 6. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!