Mit gondoltok arról, amikor a családban valaki vallja, azt, hogy annyi legyen max egy ember nyugdíja mint a minimálbér?
Az a helyzet, hogy ez az ország hitelből él, amit az ősök ősei (a Kádár korszakban) szépen feléltek. Vagyis Neked most kell kifizetned azt, hogy nekik klassz hawaii volt az élet.
Hogy a későbbi kormányzás során mik történtek azt nem tudom (na, tippelj), de nőtt az államadósság amit valaki ki fog fizetni (na, tippelj).
Hát félreértettél, az én véleményem nem az, hogy legyen egységes a nyugdíj, de az sem tetszik, hogy mivel nagyobb a halálozási ráta mint a születések száma jóval több öreg lesz mint aki el tudná őket tartani.
Ha az a két lehetőséged van, hogy eltartod az öregeket (mindet) vagy párat nem és ez esetben lesznek akik többet kapnak és lesznek akik nem eleget, melyiket választanád? Nem érthető, hogy miért lehet ez a véleménye az illetőnek?
Nem vagyok az öregek kedvence a kinézetem miatt (pl. tetoválások). Így sokszor kapom az ívet, de már nem foglalkozom vele.
Ennek ellenére, úgy gondolom, hogy az összes nyugdíjas ember megérdemelne több pénzt, függetlenül attól, hogy mit dolgozott. Például anyósom, egész életében dolgozott, keményen, nem úgy mint most mi fiatalok, és kap 28-30e ft-ot azt hiszem. 65 éves, és kénytelen egy kocsmában dolgozni 90e ft-ért, 3 nap munka, 3 nap szabad, reggel 7-től este 10-ig. És egy hihetetlenül kedves, jóindulatú, önfeláldozó asszony. Vannak hitelei, és szegény egy kipolákot nem tud venni magának, pedig kéne neki egy autó a munkába járáshoz. Ezért dolgozzak keményen 40-50 évig?
De mi is több fizetést érdemlünk, mindannyian. Ezért fogynak a fiatalok, mert nem nagyon látnak megoldást, csak ha kimennek külföldre. És mennyire igazuk van!
Kicsit sántítanak ezek az érvelések. Minimálbér és egységes nyugdíj - nem ugyanaz?
Innen már csak egy lépés az egységes munkabér, és máris építjük a kommunizmust. Mert ki igyekezne nagyobb teljesítményre, ha úgyis a nyomor vár rá?
Nem csak az kereshetett jól, akit beraktak gyárigazgatónak. A 42 év munkában töltött idő alatt 12 órás váltó műszakban dolgoztam, nehéz fizikai munkát. Az átlagnál jobban kerestem, így a nyugdíjam is magasabb. Miért is kéne most lemondanom nagy részéről, hogy egyenlő legyek azokkal, akik mindig a könnyebbik végét fogták meg a munkának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!