Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerektartás kérdés, mennyi...

Gyerektartás kérdés, mennyi jár nekem?

Figyelt kérdés

Idáig kaptam gyerektartást, de csak egy nagyon minimális összeget (5.000 Ft), ami még régen lett megítélve, fixre. Anyukámmal élünk, most érettségiztem, és megyek egyetemre. Ezt az eddigi gyerektartást szeretném eltörölni, és megemeltetni egy olyan szintre, ami most járhat nekem.

19 éves leszek, viszont apámnak van másik két gyereke, de ők már idősebbek sokkal, 30+ évesek, és szerintem (elég valószínű) már nem tanulnak. Nem nagyon tartjuk a kapcsolatot, akár az is lehet, hogy nyugdíjas lesz, vagy talán már az is. Nem nagyon vagyok tisztában a dolgokkal, olvasgattam utána, de az lenne a kérdésem, hogy mire számíthatok? Én azt szeretném, ha a saját számlámra kapnám a gyerektartást, vagy rokontartást. Mennyit kaphatok? Ő szerintem olyan 150-200 körül kap nettóban. És akkor nekem gyerektartást, vagy rokontartást kell kérnem?

A segítséget előre is köszönöm mindenkinek!

2012. aug. 5. 13:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Irány a bíróság. Menj be panasznapra, ott ingyen megkérdezhetsz mindent, ami érdekel.
2012. aug. 5. 13:37
 2/16 anonim ***** válasza:
38%
De egy pénzéhes egy ... vagy! Ahelyett, hogy már rég megkerested volna és jó viszonyt ápolnátok(biztosan szívesen segítene), ehelyett felnőtt létedre csak lehúznád! Én az ilyen tetűvel visszafizettetném még azt is amit eddig kapott!
2012. aug. 5. 13:45
 3/16 anonim ***** válasza:
50%

Utolsónak

H az apja nem keresi, ő miért keresné... szerintem ez nem a gyereken múlik!

Az a tetű, aki leszarja a gyerekét, ha meg már leszarja, akkor bizony legalább fizessen!

2012. aug. 5. 13:47
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
A szád.
2012. aug. 5. 13:49
 5/16 anonim ***** válasza:
52%

Mivel elmúltál 18 éves így rokontartás jár. Ezt nem tudjuk megmondani mennyi jár neked, ahhoz kellene a pontos összeg.

Ha nyugdíjas és 150 ezer a nyugdíja az nagyon sok. Ahhoz legalább havi 200 ezret kellett volna keresnie.

2012. aug. 5. 13:49
 6/16 A kérdező kommentje:

Első válaszolónak köszönöm a tanácsot.

Második válaszoló pedig iszonyatosan el van tévedve. Furcsállom, hogy ezt gondolja, miközben semmi utalást nem tettem a viszonyunkra, összesen annyit írtam, hogy "Nem nagyon tartjuk a kapcsolatot"...

Hogy ne mondd ezt "De egy pénzéhes egy ... vagy!" és ne tarts "ilyen" tetűnek, ezért leírom mi a helyzet:

Régebben mondta anyukámnak, hogy ne emeltessük a gyerektartást, mert majd küld karácsonyra ajándékot, meg jönni fog. Nem történt semmi... Tavaly nyáron találkoztam vele pár percre, és akkor mondta, hogy szülinapom alkalmából (1 hónap múlva a 18.) majd eljön, és találkozunk. Nem jött, felhívtam, hogy jó lenne találkozni, ha már ő is akarta, erre azt mondta, hogy MINDENFÉLEKÉPPEN hívni fog, és majd találkozunk. Azóta sem történt semmi.

2012. aug. 5. 13:52
 7/16 anonim ***** válasza:
gyerektartás bírósági ítéletek alapján az apa fizetésének 20%-a kell h legyen és gondolom nem 25ezret keresett havonta, remélem ezzel tisztában vagy, rokontartásról nem tudok semmit, de ha még tanulsz nyílván küldenie kell a pénzt
2012. aug. 5. 14:00
 8/16 anonim ***** válasza:
Utolsó ez nem igaz, egy tól-ig határ van. Nem mindenki 20%-ot fizet...
2012. aug. 5. 14:18
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ha most keres 170.000-et, akkor abból mennyit kapnék rokontartás esetén?

2012. aug. 5. 14:24
 10/16 anonim ***** válasza:
Ez nehéz kérdés a 20%-át tuti nem ítéli meg a bíróság. Talán olyan 20 ezer körül, de annál többet nem hiszem.
2012. aug. 5. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!