Az exférjem külföldre ment dolgozni. Mennyi gyerektartás jár?
Figyelt kérdés
Most 20 ezer forintot fizet 2 gyerek után.2012. júl. 21. 11:37
1/11 anonim válasza:
Ennyire ne legyél már pénzéhes.
2/11 anonim válasza:
Annyi, amennyit a bíróság megállapított: ha fix összeget, akkor annyit, ha %-ban, akkor annyit. Ha fel akarod emeltetni, az attól függ, hogy ezt a mostani összeget mikor ítélték meg, pert nem fogják 2 éven belül módosítani. Célszerűbb lenne megbeszélni vele, hogy ha jelentősen megnő a jövedelme, akkor a gyerekekről is többet gondoskodjon. Ha jó apa és érdeklik a gyerekek, akkor úgyis fog rájuk is gondolni, ha meg nem, akkor megtalálja a módját, hogy ők ne érezzenek semmit a jobb helyzetéből.
3/11 anonim válasza:
Attól még, hogy a férjenk megnő a jövedelme, ugyanazon gyermek ugyanazon országban történő ellátásához nem kell több pénzt. Hacsak nem a volt feleség pénzvágyához...
4/11 A kérdező kommentje:
A fizetése 20-20 %-a gyerekenként, de minimum 10-10 ezer forint lett megállapítva gyerektartásnak.
2012. júl. 21. 11:59
5/11 anonim válasza:
Akkor mi a gond, ha a megítéltet fizeti?
6/11 anonim válasza:
Attól függ, mennyi a lejelentett jövedelme. Gondolom a 10-10 csak akkor járna, ha nem lenne jövedelme. És ne bohóckodjunk már, jó hogy nem 10 ezer forint a reális gyerektartás, ha ennél többet kér az anya, akkor már pénzéhes.
Nem tudom, milyen viszonyban vagytok, vele nem beszéltél erről? Ha normális, úgyis többet ad, ha meg el akarja titkolni, nagy eséllyel sikerül is neki. Kinti cég meg nem ad ki jövedelemigazolást.
7/11 A kérdező kommentje:
Én ugy tudom, hogy kinti céghez ment dolgozni. Nem vagyunk nagyon jó viszonyban. Csak 2 havonta jön a gyerekekér elviszi őket majd hozza és azután ismét nem jelentkezik 2 hónapig. A láthatást az ő kezdeményezésére módosítottuk így és felosztottuk az ünnepeket is. Ezzel nincs is gond. Legjobb tudomásom szerint itthon munkanélküli, és nem rendelkezik jövedelemmel. Azt mondja hogy ezt a 20 ezer ft.ot is a jelenlegi felesége fizetéséből küldik.
2012. júl. 21. 14:44
8/11 anonim válasza:
Ezt kérdezd meg a bíróságon, mert attól is függ a dolog, melyik országban van. Tilthatják a kinti fizetésből, az ottani azonos munkakörben dolgozók átlagfizetéséből, de lehet az is, hogy marad az itthoni utolsó alapján. Rosszabbul nem járhatsz, járj utána! (alig utolsó egy ember, ennyit fizetett eddig?! Én már a kést a hátába vágtam volna.)
9/11 A kérdező kommentje:
Ha jól tudom németbe ment, ki de nem tudom, hogy ott mit csinál és kinek dolgozik. A bíróság tud külföldi jövedelemből letíltani?
2012. júl. 21. 17:01
10/11 anonim válasza:
Kedves első válaszoló
Szerinted pénzéhes az aki két gyereket egyedül nevel,és kevesli a havi 20 ezer forintot??Neked van gyereked?Vagy gondoskodsz bárki eltartásáról?Ha nem, inkább ne szólj bele az ilyen jellegű kérdésekbe.
20.000 Ft a gyerekek rájuk eső rezsiköltségekre nem elég,nem hogy az 50%-os eltartásukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!