Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyermekelhelyezés! Belekezdené...

Gyermekelhelyezés! Belekezdenék de féltem a lányomat! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Kérném, hogy olyanok írjanak akik már voltak ilyen vagy hasonló helyzetben. Az "apukának semmi esélye" és hasonló válaszokra nem vagyok kíváncsi!

A helyzet a következő: Volt párommal egy éve nem vagyunk együtt, volt gyermekelhelyezési per ahol beleegyeztem, hogy a kislányunkat nála helyezzék el. Havi 20.000.- forint gyerektartást fizetek és hetente egy napig nálunk van a kislány. Ez így is történt. Mostanáig! Ugyanis beleegyeztem, hogy ha bármi egyéb költség felmerül (Gyereknek gyógyszerek) abban HA TUDOK segítek és állom a felét. Ez nagy hiba volt mert most már követeli ezt a pénzt is. Csak jelenleg egy ideje nem állok úgy hogy ennek eleget tudjak tenni. Hozzáteszem NINCS a bírósági végzésben hogy ezt én köteles vagyok fizetni! Amikor még tudtam kifizettem neki a felét.

2012. júl. 27. 14:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Te most férfi vagy vagy nő?
2012. júl. 27. 14:13
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha nincs bírósági végzésben, nem vagy köteles fizetni. Ha esetleg van + pénzed, nyiss neki számlát és ha nagykorú lesz, felveheti.

Csak ezért nem fogják megváltoztatni a gyerek elhelyezését.

2012. júl. 27. 14:19
 3/12 A kérdező kommentje:

Az elsőre reagálva: Férfi

Azt én is úgy gondolom, hogy így nem vagyok köteles fizetni. Csak éppenséggel erre azt mondta hogy akkor ne is menjek a gyerekért mert nem adja ide még arra az egy napra sem. Ezzel van a problémám. És őt ismerve mindig is ezen lesz, hogy valamilyen indokkal ne kelljen ideadni a gyereket még arra a kis időre sem.

2012. júl. 27. 14:47
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha nem adja oda,akkor viszont Te mehetsz a bíróságra a láthatási jogod gyakorlásának megakadályozása miatt.
2012. júl. 27. 14:48
 5/12 anonim ***** válasza:

KÖTELES a gyerek-apa közti láthatást biztositania. Mivel te fizeted a tartásdíjat nem akadályozhatja meg a láthatást.

Most ezt nem tudom biztosan, hogy hol kell feljelenteni ha a láthatás elmaradna, de azt tudom, hogy olyankor az anyát büntetik! és kötelezni fogják a láthatás biztosítására.

2012. júl. 27. 14:55
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

Amennyiben van még valakinek információja, hogy mit tehetek ez ügyben azt kérem szépen írja le. Köszönöm!

2012. júl. 27. 15:27
 7/12 anonim ***** válasza:

Ennyit tehetsz. Itt jön az a szöveg amit nem akartál: apukának (ilyen indokkal) nincs esélye a gyereket megkapni. Viszont nem vagy köteles plusz pénz fizetni. Anyukát pedig büntetik ha nem biztositja a láthatást. Továbbra is ugy gondolom, hogy ha a gyereknek akarsz pluszot, akkor nyiss neki számlát, van lóvéd teszel rá pénzt, ha nincs,nem.

Nálunk 14eft a gyerektartás, spec én örülnék ha nyitna exem számlát a gyereknek, de nem fog. Én meg nem kérek tőle semmire pluszt (meg semmit sem).

2012. júl. 28. 07:43
 8/12 anonim ***** válasza:
Van egy rossz hírem.Ha a gyereknek folyamatosan ilyen olyan gyógyszerekre szüksége van,amit a gyakorló szülő egyedül képtelen hosszútávon állni,akkor igen az 50%-át fizetni kell a tartásdíjon kívül is.Ez vonatkozik orvosi kezelésekre,szemüvegre,gyógyászati segédeszközökre,esetleg hosszantartó költséges kórházi ápolásra is.Egyébként nem vagy köteles fizetni a megállapított összegen felül semmit.
2012. aug. 1. 23:53
 9/12 A kérdező kommentje:
Na hát ez a szép a dologban! Hogy egyáltalán nem kéne neki az a sok szar! Ha folyik egy picit az orra vagy köhög egyet akkor már egyből antibiotikum kúra meg ilyenek. Mi a fa.....nak? Ettől gyengül le a gyerek, hogy állandóan a nyomorult antibiotikumokat kapja! Egyébként meg biztos vagyok benne, hogy a felét be sem adja a gyereknek vagy nem neki veszi. Mert pl. egy 3 éves gyereknek minek kell 3 orrcsepp egy héten belül? Ráadásul 2 nem ugyanolyan. Ebben csak azt látom amit a "kedves anyuka" mondott nekem amikor elköltözött, hogy anyagilag és idegileg is tönkre fog tenni! Na, most anyagilag nem tud mert hiába követelőzik ami nem jár azt nem adom. Idegileg meg pláne nem tud mert ő volt az idegbeteg kettőnk közül a kapcsolatban is. És ahogy észrevettem az is maradt...
2012. aug. 2. 09:26
 10/12 A kérdező kommentje:

Ja és még annyit hozzátennék, hogy én nem vagyok hajlandó egy orvosnak sem "hálapénzt adni"!

(Mert hogy a lányom anyja az orvosnak adott pénz felét is követeli! Persze mivel ez zsebbe ment ezért számla NINCS!)

Mi a f...nak lett orvos ha nem azért hogy kezelje a betegeit azért a fizetésért amit kap? Nem az emberek zsebéből kell megélni! Én sem azt teszem, ezért kap fizetést, hogy ellássa azt aki hozzá fordul!

2012. aug. 2. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!