Gyermekelhelyezés! Belekezdenék de féltem a lányomat! Mit csináljak?
Kérném, hogy olyanok írjanak akik már voltak ilyen vagy hasonló helyzetben. Az "apukának semmi esélye" és hasonló válaszokra nem vagyok kíváncsi!
A helyzet a következő: Volt párommal egy éve nem vagyunk együtt, volt gyermekelhelyezési per ahol beleegyeztem, hogy a kislányunkat nála helyezzék el. Havi 20.000.- forint gyerektartást fizetek és hetente egy napig nálunk van a kislány. Ez így is történt. Mostanáig! Ugyanis beleegyeztem, hogy ha bármi egyéb költség felmerül (Gyereknek gyógyszerek) abban HA TUDOK segítek és állom a felét. Ez nagy hiba volt mert most már követeli ezt a pénzt is. Csak jelenleg egy ideje nem állok úgy hogy ennek eleget tudjak tenni. Hozzáteszem NINCS a bírósági végzésben hogy ezt én köteles vagyok fizetni! Amikor még tudtam kifizettem neki a felét.
Ha nincs bírósági végzésben, nem vagy köteles fizetni. Ha esetleg van + pénzed, nyiss neki számlát és ha nagykorú lesz, felveheti.
Csak ezért nem fogják megváltoztatni a gyerek elhelyezését.
Az elsőre reagálva: Férfi
Azt én is úgy gondolom, hogy így nem vagyok köteles fizetni. Csak éppenséggel erre azt mondta hogy akkor ne is menjek a gyerekért mert nem adja ide még arra az egy napra sem. Ezzel van a problémám. És őt ismerve mindig is ezen lesz, hogy valamilyen indokkal ne kelljen ideadni a gyereket még arra a kis időre sem.
KÖTELES a gyerek-apa közti láthatást biztositania. Mivel te fizeted a tartásdíjat nem akadályozhatja meg a láthatást.
Most ezt nem tudom biztosan, hogy hol kell feljelenteni ha a láthatás elmaradna, de azt tudom, hogy olyankor az anyát büntetik! és kötelezni fogják a láthatás biztosítására.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Amennyiben van még valakinek információja, hogy mit tehetek ez ügyben azt kérem szépen írja le. Köszönöm!
Ennyit tehetsz. Itt jön az a szöveg amit nem akartál: apukának (ilyen indokkal) nincs esélye a gyereket megkapni. Viszont nem vagy köteles plusz pénz fizetni. Anyukát pedig büntetik ha nem biztositja a láthatást. Továbbra is ugy gondolom, hogy ha a gyereknek akarsz pluszot, akkor nyiss neki számlát, van lóvéd teszel rá pénzt, ha nincs,nem.
Nálunk 14eft a gyerektartás, spec én örülnék ha nyitna exem számlát a gyereknek, de nem fog. Én meg nem kérek tőle semmire pluszt (meg semmit sem).
Ja és még annyit hozzátennék, hogy én nem vagyok hajlandó egy orvosnak sem "hálapénzt adni"!
(Mert hogy a lányom anyja az orvosnak adott pénz felét is követeli! Persze mivel ez zsebbe ment ezért számla NINCS!)
Mi a f...nak lett orvos ha nem azért hogy kezelje a betegeit azért a fizetésért amit kap? Nem az emberek zsebéből kell megélni! Én sem azt teszem, ezért kap fizetést, hogy ellássa azt aki hozzá fordul!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!