Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyermekelhelyezés! Belekezdené...

Gyermekelhelyezés! Belekezdenék de féltem a lányomat! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Kérném, hogy olyanok írjanak akik már voltak ilyen vagy hasonló helyzetben. Az "apukának semmi esélye" és hasonló válaszokra nem vagyok kíváncsi!

A helyzet a következő: Volt párommal egy éve nem vagyunk együtt, volt gyermekelhelyezési per ahol beleegyeztem, hogy a kislányunkat nála helyezzék el. Havi 20.000.- forint gyerektartást fizetek és hetente egy napig nálunk van a kislány. Ez így is történt. Mostanáig! Ugyanis beleegyeztem, hogy ha bármi egyéb költség felmerül (Gyereknek gyógyszerek) abban HA TUDOK segítek és állom a felét. Ez nagy hiba volt mert most már követeli ezt a pénzt is. Csak jelenleg egy ideje nem állok úgy hogy ennek eleget tudjak tenni. Hozzáteszem NINCS a bírósági végzésben hogy ezt én köteles vagyok fizetni! Amikor még tudtam kifizettem neki a felét.

2012. júl. 27. 14:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ellenőrizd le.

Pl:Nézd meg az orvosi vényeket,kinek a nevére vannak kiállítva.Beszélj a körzeti gyerekorvossal,hogy valóban hordja-e oda a gyereket ennyire sürün,és valóban ennyiféle gyógyszert ír-e föl,vagy az egész hazugság.

Egyébként tartós betegségre vonatkozik amit fentébb írtam,megfázásokra,orrcseppekre nem.Borravalóra meg pláne.

Te a gyermektartásdíjat rendesen fizeted,innentől kezdve más kötelezettséged nincs.A gyerek nem tartósan beteg,tehát erről sincs szó.Ha ők mégis úgy érzik,hogy ez nekik jár(nem jár)akkor forduljanak a bírósághoz jogorvoslatért.Ez kb.úgy fog kinézni,hogy

-vagy helyből elutasítják a kérelmüket

-vagy hosszú hónapok múlva kitűznek egy tárgyalást,amin a bíró neked fog igazat adni.Én egy forintot sem adnék a kezébe addig is,és egy esetleges betegségkor CSAK az 50%-át fizetném ki annak ami ténylegesen a gyógyszertári blokkon van.Persze a receptet ellenőrizd.

2012. aug. 2. 09:48
 12/12 A kérdező kommentje:
Azt a legelső ilyennél is így csináltam. Mindenről elkértem a blokkot és neten meg is néztem egyesével, hogy tényleg arra van-e amire mondják meg, hogy gyerekeknek szoktak-e olyat felírni. Ez mondjuk nem rossz ötlet, hogy az orvost kérdezzem meg, hogy tényleg annyiszor viszi a gyereket vagy csak mondja. Köszönöm a tippet!
2012. aug. 16. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!