Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vehetném rá a nagynéném...

Hogyan vehetném rá a nagynénémet, hogy ne igyon tovább?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nagyon nagy segítségre lenne szükségem! A nagynéném kb 4 éve elkezdett elég sok alkoholt fogyasztani!! Sajnos fokozatosan rosszabbodik a helyzet, mert évről évre egyre jobban hanyagolja a gyerekeit ez miatt! Régen a legjobb anyának gondoltam, de sajnos mostanra már arra sem figyel,hogy a 3.osztályos gyereknek olvasónaplót kéne írni és még bele sem kezdett, pedig lassan Szeptember!! A férje már a válást fontolgatja, de Ő nem képes észrevenni a probléma súlyát! Hogyan tudnám befolyásolni abban ,hogy abbahagyja???? Valaki, akinek tapasztalata van ilyen problémával segíthetne! Előre is köszönöm a válaszokat!

Beáta.

2012. aug. 5. 12:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Mi történt 4 éve, hogy elkezdett inni? Lehet, hogy ha a kiváltó okot szüntetnétek meg, változhatna a helyzet? De ez is csak kérdés, ugyanis addig, míg ő maga fel nem ismeri, hogy muszáj abbahagynia az ivást, addig nem áll le.

Legfeljebb a felismerésben tudsz neki segíteni. Szembesíteni, rávezetni a helyzet tarthatatlanságára. Sok beszélgetéssel, és még vétlenül sem vádaskodással, számonkéréssel, mert azzal az ellenkezőjét érnétek el. (Ördögi kör: érzi, hogy baj van, igazatok van, ezért kétségbeesik, szorong, emiatt feszültségoldásként iszik...)

2012. aug. 5. 12:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Semmit nem tudsz tenni, csak akkor fog leszokni, ha ő akar, semmivel nem lehet "rákényszeríteni".
2012. aug. 5. 13:30
 3/5 anonim ***** válasza:
10 év kőkemény italozás után úgy szoktam le, hogy ha megkívántam egy fröccsöt megcsináltam, csak épp bor helyett citromlét tettem bele, ha sört kívántam, akkor lájtosabbra csináltam, ha viszont valami rövidet, akkor tiszta citromlé. Tudod, az a félliteres műanyagflakonos kiszerelésű olcsó változat, mielőtt valami frissen facsart citromlére gondolnál. Mire elfogyott 3 liter citromlé és nekem már a hátam is borsózott ha csak rágondoltam arra az iszonyatos savanyú ízre, leszoktam az italozásról.(Na persze közben azon is elmélkedtem, hogy az uram elhagy, mert nincs normális férfi, aki leélné az életét egy részeges asszonnyal, no hadd menjen, ha menni akar, igen ám, villant belém a felismerés, hogy ha ez elmegy képes elvinni a gyerekeket is, és lelkem mélyén igazat adtam neki(mert részeges voltam, az igaz, de nem romlott)és tudtam, hogy a bíróság neki ítélné a gyerekeket, mert sokan elmennének tanúskodni, akik ittasan láttak. Például a húga, vagy akár az én húgom is. És még csak nem is panaszkodhatnék, mert igazuk van. És tudod, mi jutott eszembe. Velem akkor mi lesz? Ki marad akkor nekem? Utána miért is fogok lenni? Azt mondd meg a kedves nagynénédnek, hogy gyerekeket hozott erre a világra, kutyakötelessége őket tisztességgel felnevelni, és forduljon vissza arról az útról, amelyik a semmihez vezet. Ne vegyétek erkölcsi prédikációnak, mert nem annak szántam, amit írok mindig saját tapasztalataim alapján írom, erről az útról is azért tudok írni, mert jártam rajta. Vissza lehet róla fordulni. Segítség mindig van, csak kérni kell. Ölellek mindkettőtöket sok szeretettel.
2012. aug. 5. 13:41
 4/5 A kérdező kommentje:

A kiváltó ok állítása szerint az,hogy 4 éve sajnos spontán vetélése volt! Nagyon nagy fájdalom lehet/ lehetett számára,de itt van még három kiskorú gyermek akit fel kéne nevelni. A másik bajforrás szerintem az,hogy a nagyszülők a felső lakásban laknak, tehát nap mint nap megy otthon a veszekedés!

A 3. kommentelőjé minden tiszteletem! Sok-sok olyan dolgot írtál le ami remélem számunkra is hasznos lesz! A mai napon viszont sajnos már odáig fajultak a dolgok,hogy a 14 éves fiút elküldte otthonról! Szerintem ez egy válás kezdete!

2012. aug. 6. 23:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Nézz körül a lakóhelyeteken, és keress olyan szervezetet, közösséget (akár egyházit is), ahol szenvedélybetegekkel foglalkoznak hozzáértéssel, megértéssel. Ha sikerül rábeszélned, hogy elmenjen, már a legtöbbet tetted, amit kívülállóként tehetsz! Persze, a "rábeszéléshez" vonhatsz be más családtagokat is, főleg olyanokat, akiknek a szavára hallgat.
2012. aug. 7. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!