Hogyan vehetném rá a nagynénémet, hogy ne igyon tovább?
Sziasztok! Nagyon nagy segítségre lenne szükségem! A nagynéném kb 4 éve elkezdett elég sok alkoholt fogyasztani!! Sajnos fokozatosan rosszabbodik a helyzet, mert évről évre egyre jobban hanyagolja a gyerekeit ez miatt! Régen a legjobb anyának gondoltam, de sajnos mostanra már arra sem figyel,hogy a 3.osztályos gyereknek olvasónaplót kéne írni és még bele sem kezdett, pedig lassan Szeptember!! A férje már a válást fontolgatja, de Ő nem képes észrevenni a probléma súlyát! Hogyan tudnám befolyásolni abban ,hogy abbahagyja???? Valaki, akinek tapasztalata van ilyen problémával segíthetne! Előre is köszönöm a válaszokat!
Beáta.
Mi történt 4 éve, hogy elkezdett inni? Lehet, hogy ha a kiváltó okot szüntetnétek meg, változhatna a helyzet? De ez is csak kérdés, ugyanis addig, míg ő maga fel nem ismeri, hogy muszáj abbahagynia az ivást, addig nem áll le.
Legfeljebb a felismerésben tudsz neki segíteni. Szembesíteni, rávezetni a helyzet tarthatatlanságára. Sok beszélgetéssel, és még vétlenül sem vádaskodással, számonkéréssel, mert azzal az ellenkezőjét érnétek el. (Ördögi kör: érzi, hogy baj van, igazatok van, ezért kétségbeesik, szorong, emiatt feszültségoldásként iszik...)
A kiváltó ok állítása szerint az,hogy 4 éve sajnos spontán vetélése volt! Nagyon nagy fájdalom lehet/ lehetett számára,de itt van még három kiskorú gyermek akit fel kéne nevelni. A másik bajforrás szerintem az,hogy a nagyszülők a felső lakásban laknak, tehát nap mint nap megy otthon a veszekedés!
A 3. kommentelőjé minden tiszteletem! Sok-sok olyan dolgot írtál le ami remélem számunkra is hasznos lesz! A mai napon viszont sajnos már odáig fajultak a dolgok,hogy a 14 éves fiút elküldte otthonról! Szerintem ez egy válás kezdete!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!