Mit tennétek ebben a helyzetben?
Nos van egy nagyon jó barátom (férfi 38éves) én 19 vagyok és lány. Nagyon jóba vagyunk, megértjük egymást, ha úgy van tanácsokkal lát el, meghallgat stb. Ismeri az egész családom, a szüleimmel is jóba van, sokszor jár hozzánk így mi is jóba lettünk. A baj az, hogy apám nem örül annak, ha ketten megyünk el valahova, mondván, hogy pletykálnak rólunk, hogy ő a pasim és biztos együtt vagyunk... Mondtam neki, hogy ez engem nem érdekel, azt hisznek amit akarnak, de nagyon nem tetszik neki ha elmegyek vele bárhova is. Sohasem tudnék úgy nézni rá... és ő sem rám. Csak barátok vagyunk!
Engem nem érdekel mit gondolnak, de apát nagyon aggasztja, próbáltam neki megmagyarázni, de nem akarja, hogy pletykáljanak rólunk. Biztos a fülébe jutott valami, mert eddig ez nem volt gond. Mi a véleményetek? Mit tudnék tenni?
Mi juthatott a fülébe?Minek mész egy 38 éves férfivel lány létedre akárhova is?Mondjuk nem az,hogy nem mehetsz,de annak a férfinek már családjának kellene lennie,nem pedig 19 éves lányokkal járkálni ide meg oda.
Ha egy barátságos tanácsot mondhatok,akkor vagy hallgatsz apudra és éled a saját életed,VAGY pedig vigyázol,hogy hova mész és mit csináltok,mennyire állsz hozzá közel egy nyilvános helyen..stb.
Hogy valami a fülébe jutott úgy értettem, hogy biztos hallott valami pletykát, hogy együtt vagyunk vagy valami.
Nem értem mi ezzel a probléma! Miért ne lehetnénk barátok? Ebben a világban már mindent le kell szólni? Komolyan mondom, nem értem az embereket. Több nálam idősebb barátom is van, igaz ő a legidősebb. Nem tudom miért baj ez.
Köszönöm a válaszodat, elgondolkozom rajta...
Szilvapálinkát, mert azt nem szeretem.
Viccet félretéve: Szerintem szedj össze még egy-két jóbarátot és akkor nem fognak ilyenekkel zaklatni, mert nem csak vele lennél állandóan.
:))) APÁDAT aggasztja a dolog!
Nem az aggasztja, hogy mások mit gondolnak, hanem Ő GONDOLKODIK azon, hogy hátha van köztetek valami, és fél, vagy bizonytalan, nem tudja, hogy van-e oka aggódni, mert ugye nem látja jeleit, hogy egy pár lennétek, de mégis megvan az esélye, és csak ha tényleg egy pár vagytok, akkor van oka aggodni, hogy "mi lesz ekkora korkülönbséggel, jaj, nem oké ez, kislányom". :)
Te még nagyon fiatal vagy ahhoz, hogy előre tudd, érezd, hogy nem lesz ebből kapcsolat is. A nagy szerelmek is sokszor így kezdődnek, barátsággal, együtt járással.
Az ilyet elore nem lehet kivédeni egy baráti érzéssel.
:)
Egyrészt felnőtt nő vagy
Másrészt ha a barátod 20 éves lenne akkor is aggasztaná,mert apa és az ő kicsi lánya meg te vagy
En ugy latom, ahogy a 04.30 irta. "Sohasem tudnék úgy nézni rá... és ő sem rám" - most igy latod, de ez valtozhat, mindkettötök reszeröl, es az, hogy ö mit gondol, azt csak ö tudja (nem feltetlenül azt, amit mond, akar titokban bizhat is benne, hatha egyszer, szep lassan...).
A pletyka sztem csak jo kifogas apad reszeröl, igazabol apad tart töle, mi lesz, ha esetleg ugy alakulna. Es valamiert nem hozzad valonak tartja. Nem feltetlenül (csak) a korkülönbseg, mas kifogasa is lehet. Azert, mert a csalad baratjakent elfogadja (nem biztos, hogy kedveli, inkabb csak "megtüri"), ez meg nem feltetlenül jelenti, hogy a lanyanak valonak is tartja.
Esetleg, ha megkerdezned, hogyha mondjuk ilyen koru baratod lesz valamikor, akkor a korkülönbseg zavarna, vagy ha olyan jellemü, akkor oke? Ha megkerdezned, milyen tarsat kepzel el neked? Tudom, igy meg esetleg gyanakodna is, de ha ugysincs semmi ezzel a ferfivel köztetek, es semmit nem akarsz, akkor ez ugyis mindegy, es legalabb tudod, mi zajlik a fejeben, ill. a kettötök közti kommunikacio mindig jobb, mintha hallgatas-felreertesek-utalgatasok mennenek a hatterben. Szerintem. Az is lehet, hogy ebböl latja, hogy nyitsz fele, megbeszeled vele, adsz a velemenyere. Valahogy igy is meg lehetne fogalmazni, hogy azert kerdezed, mert adsz a velemenyere. (Termeszetesen hatso szandekok nelkül, ez nem valami csel, csak ha igy van, akkor kerdeznem igy.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!