Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A céljaim vagy a szerelem?

A céljaim vagy a szerelem?

Figyelt kérdés

Van egy párkapcsolatom. 3 éve vagyunk együtt. Nagyon szeretjük egymást. A baj az, hogy fél év múlva végzek az egyetemmel, és amivel itthon folalkoznék ahhoz pénz kell és külföldi ismeretek, mivel ezt csak bizonyos országokban oktatják.

A barátomnak jóval több éve van hátra és itthon akar maradni. Egyrészről, mert ha édesanyjával történne valami akkor ő vigyázna rá (apukájára nem biztos ,hogy jól gondját viselné), másrészről ő szereti ezt az országot ideköti minden. Tehát nem jönne ki velem.

Most már tudom, hogy választás elé kényszerülök. Amit nagyon nem akarok. Jó akarok lenni a szakmámban és talán évek múlva visszajönni és itthon is kamatoztatni a tudásom, a tapasztalatom, sőt saját vállalkozást indítani... de ugyanakkor tudom, hogy ha elmegyek külföldre nem fog velem jönni a barátom. A tanulmányi éveimet még kivárná, de ha már dolgozok azt nem.

És még egy olyan férfi nem lesz az életemben mint ő.

2012. aug. 5. 00:36
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Ezzel az egész szituációval az a gondom, hogy én menős vagyok. Világot akarok látni, tanulni, esetleg dolgozni, pénzt keresni, és majd visszajönni, ha lesz rá alkalom.

Tudom, hogy akkor sem leszek boldog, ha itt maradok a párom és a családja nyakán (főleg, mert eszem ágában sincs a családjához költözni).

Ezért már fél éve dilemmázok.

2012. aug. 5. 12:04
 12/20 omba ***** válasza:
100%

Csak az a tanácsom, hogy menj!

Az a közhely most pont ideillik, hogy ha nem teszed meg talán egész életedben sóvárogni fogsz az elmulasztott lehetőségért.

Abban is van kockázat, hogy lemondasz a kedvéért a saját ambícióidról, aztán mégis megbillen valahogy a kapcsolat...

Menj az utadon, annyi minden lehet még, változnak a körülmények, utánad megy, jobban szeret annál, hogy maradna, lesztek távkapcsolatban - nem a Holdra mész...

2012. aug. 5. 12:45
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

én kimennék

előtted az élet, egy pasi miatt ne szalaszd el a lehetőségeidet, ki tudja meddig lennétek amúgy is együtt

2012. aug. 5. 13:01
 14/20 anonim ***** válasza:
80%

Anglia lett volna a cél. A szívemre hallgattam, maradtam... Most mosok, főzök, takarítok, postára és boltba rohangálok, mellette suli. A kezdeti rózsaszín köd felszállt, maradt egy morgós medve mellettem, aki unja a hétköznapokat, és a legjobb szórakozása a számítógép, hiába igyekszem csábítani, finomakat főzni, mosolyogni. Előre meg van beszélve, lesz-e aznap este valami az ágyban. vagy nem. Én megbántam, mert fiatal vagyok, szívem szerint már mennék, bármilyen tisztességes munkát elvállalva külföldön, mert így el vagyok tartva, és mindig van mit hozzám vágni, ha valami nem tökéletes. Belefáradtam. Nem jártam bulizni, nem iszom, nem cigizek, viszont érzem a bennem szunnyadó vulkánt, hogy mikor lázad fel a kis langyos pocsolya életem ellen, az csak idő kérdése...

21/L

2012. aug. 5. 13:07
 15/20 omba ***** válasza:
51%
14-eske, te meg főleg menj!
2012. aug. 5. 13:20
 16/20 anonim ***** válasza:
71%
kérdező, te már eldöntötted a szívedben, hogy mit akarsz. Akkor?
2012. aug. 5. 13:50
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
Menjél, de azért mert menni akarsz, ha igazán a párod mellett képzelnéd el az életed, ez nem lenne kérdés, mert nem vágynál másra...
2012. aug. 5. 16:58
 18/20 anonim ***** válasza:

Egyértelmű, hogy menned kell!

Ha szeret, úgyis együtt maradtok!

Amúgy a pasik ( a pasid is) is kimennének.

2012. aug. 5. 17:51
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

menj,megbánod ha maradsz

Jópár éve én is hasonlón dilemmáztam.Ex ragaszkodott a kis falujához,anyukájához,én mondjak le az álmaimról.4 éves kapcsolatot dobtam el azzal hogy elmentem,pedig már lánykérés is volt szóban.Nehéz volt,de nem bántam meg.Megvalósitottam amit tinikorom óta akartam.

És megismertem életem párját,aki hozzám hasonlóan menőkés,fantasztikus volt fél év egyik,fél év másik országban évekig.Most hazajöttünk,babázunk,vállalkozásunk van,itthonról is tudok dolgozni már.

sosem bántam meg hogy nem az exet választottam (és az anyukáját,az unalmat,a falut,a karrieretlenséget)

30/N

2012. aug. 6. 09:34
 20/20 anonim válasza:
Menj, habár teljesen egyetértek a 9.hozzászólóval, szerintem is menj ki, DE csak akkor ha meg is tudod valósítani az álmaidat.....mert annak lássuk be nem sok értelme van ha kimész és gyötör a tudat hogy megbántad, és még tanulni se tudsz ez miatt
2012. aug. 7. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!