Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell mindig a munkanélkü...

Miért kell mindig a munkanélküliségre és a pénzre célozgatnia? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

19éves lány vagyok, még a szüleimmel élek, és ciki vagy nem jelenleg sajna nincs munkám, pedig rengeteg helyre küldök önéletrajzot.

amikor volt melóm apám azzal cs*sztetett, hogy miért dolgozok olyan kevés pénzért, hagyjam ott, nem éri meg.

Most meg mindig arra tesz utalást, h egy munkanélküli senki vagyok aki élősködik, és akit eltart, itthon csinálom amit kell, de nem érdekli.

Van jogsim, megkérdeztem felhozza-e a garázsból, kell-e messzebbre menni vásárolni esetleg, erre ordit hogy üljek fel a biciklire, (ami nincs is itthon) mert túl kényelmes vagyok.

Ezzel semmi rosszat nem akartam... csak kérdeztem.

Erre itt volt az egyik ismerőse és mondja a csaj, hogy ja túl kényelmes vagyok. A csaj beszél amikor egy nagy r*banc és a pasijai a segge alá teszik a jobbnál jobb kocsikat

1-2 dologért cserébe...

Mondom faternak, hogy azért nem a nőnek kéne azt mondania hogy kényelmes vagyok, erre jött a szöveg hogy "akárhogy is ő megdolgozott az autóért, neked nincs semmid itt, én tartalak el"

összevesztünk, mindig a munkára célozgat, multkor mondta hogy "te tulajdonképpen soha nem is dolgoztál, mert sose voltál sehol se bejelentve, nekem ne ugass, fogd be a p*fádat, mert szájbaváglak és felpofozlak"

Most akar nevelni, kicsinek sosem törödött velem, mi most ez a nagy nevelési inger? Attól jobban érezné magát, ha k*rva lennék és pénzelne a pasim, cserébe tenném a dolgom, vagy attól jobb lenne neki ha megütne?

Igen tudom költözzek el, de most is keresem a melót, a legtöbb helyről vissza sem hívnak:(

Nehéz...

Szeptembertől szeretnék egy egyetemre menni, de inkább lemondok róla, nem akarom, h azt is ő fizesse, és hallgassam.

Most nem merek a szeme elég kerülni, mert anyám is őt védi, félek hogy megüt vagy lehord hogy egy szemét senki vagyok, és fogjam be amig ő tart el.

2012. aug. 3. 12:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%

nagyon ismerős a helyzet, az én apám is ilyen volt.Érettségizz le, rendben.Legyen jogsid, rendben.Miért nincs szakmád, lett az is.Miért nincs munkád?Na , ez az ami még mindig nincs.Mellesleg, ha elmész egyetemre s diákhitelt veszel fel, hát nem is tudom.Húgom is ebben a cipőben jár, elkezdte az apám fizetni neki most meg azzal fenyeget hogy nem fizeti ki a sulit és kész.Mármint a tandíjat.Szerencsétlen,meg jó ha keres 60 ezret.Ne add fel, persze a munkakeresést.Észrevettem már hogy ha egy olyan embernek panaszkodsz, akinek van munkája, az egyből rá mondj,a hogy aki akar dolgozni, az tud is....hát sajnos nem így van.Én is azt tartom a legjobb ötletnek,hogy a munkanélkülin keresztül végezz el egy tanfolyamot, s ha végeztél vele, adj fel hírdetést a megszerezett képzéssel a markodban.Hátha a munkáltató jön az ajtódhoz...Sok Szerencsét!

Ja, a Balaton..Én is voltam "pótkocsi" és jobban éreztem magam mint valaha.Sétálj egyedül, fagyizz, nézelődj, vegyél magadnak valami szépet.Lehet még barátokat is szerzel,sosem tudhatod!

2012. aug. 3. 12:39
 12/16 Secu válasza:
82%
Hasonló helyzetben vagyok én is,csak a helyzetemet nehezíti,hogy 4testvérem van,ezért is minden nap meghallgatom, hogy már ideje lenne besegítenem.Most érettségiztem,tavaly nyáron pedig dolgoztam és amit kerestem, azt csak az iskola költségeire költöttem,plusz az éves bérlet stb...Így az évben tényleg mindent én fizettem magamnak.De elfogyott a pénz, munka nincs,így mindennap ugyanez lejátszódik nálunk is.Fősulira nem lett elég a pontom, így okj-sra jelentkeztem vagyis jelentkezem nemsokára..De munka nincs..Nekem is fogy a türelmem,hogy folyton csak a szapulást hallgatom,meg hogy ők már 18éves koruk óta dolgoznak. De azt nem értik meg,hogy ma már nem ilyen könnyű és szakképesítés is kell! Pl anya azt magyarázta,hogy ő már 19évesen csecsemőgondozóként dolgozott.Na nem is kell mondanom, hogy csak kertész képesítése volt és így is felvették.Ma már hiába van meg a csecsemőgondozói képesítésed,helyed nincs...Szóval én is próbálkozom,de eddig nincs eredménye!:S
2012. aug. 3. 12:40
 13/16 anonim ***** válasza:
22%

Ha az elmúlt időszakban nem sok teljesítményt tudtál felmutatni (tanulás, munka terén), akkor ne csodálkozz azon, hogy nem kapsz elég megbecsülést faterodtól. Gondolom idén is felvételiztél felsőoktatási intézménybe, de nem vettek fel.

Azt hogy milyen az otthoni helyzet, anyagi lehetőségek, azt neked kell felmérni. A legjobb az, ha nappali tagozaton lenne lehetőséged úgy tanulni, hogy a család anyagilag támogatna, esetleg mellette egy kis diákmunkát, vagy pl. fordítást, tanítást vállalhatnál. Ha jól tanulsz, elvárhatod szüleid elismerését.

Faterod gondolom azt akarja, hogy a kislányszerepet most már hagyd el, és kezdj felnőtt nő lenni, keressél egy normális srácot és tényleg ne lógj mindig a nyakukon.

2012. aug. 3. 12:42
 14/16 anonim ***** válasza:
47%
Az előzőhöz még annyit hogy a pótfelvételi időszak most van, vigyázz ki ne csússz!
2012. aug. 3. 12:44
 15/16 anonim ***** válasza:
65%

"te tulajdonképpen soha nem is dolgoztál, mert sose voltál sehol se bejelentve, nekem ne ugass, fogd be a p*fádat, mert szájbaváglak és felpofozlak"

IIIIIgen,az ilyen apának valóban igaza van s csak jót akar s unja hogy a nyakán lógsz..Jéézusom!Szegénykém,akármit fogsz csinálni,sosem lesz elégedett,mármint ha a leírtak igazak.És csak egy kis megjegyzés, lehet megsértődni,de miért jön mindig mindenki, a diplomával meg fősulival.Kb. már a takarítónők is diplomások, annyit is ér.Az apám cégénél, a diplomások ásnak,a "hétköznapi" emberek,akiknek van egy érettségijük s nem akartak 30 éves korukig otthon lebzselni "mer' én most egyetemre járok" ők meg dupla annyit kapnak.(gépkezelők stb.)

2012. aug. 3. 12:50
 16/16 anonim ***** válasza:
86%

Komolyan van itt olyan aki azt gondolja normális a kérdező apjának a kiakadása????

19 évesen max egyszer próbálta a fősulit, és akkor mi van nem vesznek fel elsőre mindenkit..

Kérdező apukádtól sürgősen költözz el, és ne engedd, hogy az önbizalmad lerombolja.

Egy normális apuka, (pl mint az enyém) a mai napig ha otthon vagyunk megkérdezi kell-e segítenie anyagilag, és szól ha véletlen neki kell egy kis segítség pedig már 26 vagyok. Szerintem normális családban ez így működik.

20 évesen még volt hogy én is hazaköltöztem átmenetileg és soha nem hányták a szememre...

2012. aug. 3. 13:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!