Mit csináljak a nővéremmel? Vagy velem van a baj?
Lehet hogy csak irigy vagyok, de hiába, én nem tudok ezen változtatni. Én 13 éves vagyok ő meg 16.
Egy éve kaptam egy kiskutyát, én erre öt évig vártam. Mindig elkezd neki gügyögni meg minden, és én erre azt érzem mintha el akarná venni tőlem a legjobb barátom. Most meg kijelentette, akar egy kutyát. Nem rég meg anyát megkértem nagy nehezen menjünk megnézni egy lovardát, hogy ott lovagolhatnék e , milyenek a körülmények, meg ilyesmik. Mentünk, a nővérem is beszállt a kocsiba. Azt gondoltam, anya majd közbe kiteszi, de aztán jött ő is. Anyának mondtam hogy szeretnék valamit egyedül csinálni a családban, mert zongorázok és azt nővérem is csinálja, de mondjuk ez nem zavar, erre ő csak azt mondta: ugyan már. Lovaglásnál nővérem mindig okoskodik, ő van a középpontban, én meg csak úgy..ott vagyok. Most anya megbeszélte egy edzővel, hogy ősztől járjak vívni. Ezt bejelentette ebéd közben, és erre nővérem: -és rólam miért nem beszéltél neki? .. Én tényleg vmit egyedül szeretnék csinálni, ha vívhatnék, akkor a lovaglás már nem is zavarna, de már kezdem úgy érezni, hogy kihasznál. Megvárja hogy rávegyem anyát valamire nagy nehezen, és ő neki így már nem kell semmit tennie, anya megengedi neki.. valamit nem tudtok ez ügyben mondani? Előre is köszönöm.
Ne foglalkozz vele, idövel úgysem egy helyen fogtok élni, lesz még alkalmad egyedül csinálni valamit.
Ezek szerint te vagy az aktivabb, neki nem jut eszébe semmi, ezért utánoz - ebböl az derül ki, hogy te vagy a példaképe.
Próbálj olyan dolgot keresni, amiből biztosan kiszáll, ha te jobb vagy nála :)
Ott van például a festés. Egyáltalán nem nehéz olyan képet csinálni, ami jól néz ki. Elég ha csinálsz egy nagy kavalkádot harmonikus színekből :D
Ha látja hogy leverted őt, akkor csak abbahagyja. Ez a tipikus "megmutatom hogy én is vagyok olyan jó mint te" hozzáállás.
nem baj h ilyen vagy!mindenki vágyik az elismerésre, főleg ha gyerek az illető (nem sértésből mondom)
viszont fogadd el h mindig lesznek olyanok akik sokkal jobbak mint te,de ezért még nem szabad elkeseredni.majd te is megtalálod azt amibe jobb vagy mint a tesód addig is
inkább örülj neki h ennyi mindent kipróbálhatsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!