Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vissza dolgozni gyerek után,...

Vissza dolgozni gyerek után, de a férjemmel nem értünk egyet. Mi lenne a jó?

Figyelt kérdés

1 éves a lányunk, felhívott a főnököm hogy lenne egy jó ajánlata, de szeptemberben kéne kezdeni. Én mennék, de a férjem szerint viszont itthon kéne még maradnom legalább 1 évet.

Szerintetek hogy legyen? van ilyenkor kompromisszum vagy az erősebb akarata érvényesül?

2012. aug. 2. 15:04
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
84%

most szívtelen anyukának fogok tűnni,de mennék..Nem hiszem,h abban tudom kimutatni a szeretetem a kicsinek,h non-stop vele vagyok.Én az a típusú anyuka vagyok,aki odaadja a nagymamának a kicsit,aki szervez külön programot magának és a férjével is...Egyszóval mi nem vagyunk összenőve a lányommal(15hónapos)imádunk együtt lenni,de külön is nagyon jól elvan nélkülem.Szóval napi 8órát simán tudnék dolgozni mellette,de nálunk így,hogy itthon vagyok vele, a férjem többet tud a munkájával foglalkozni(itthonról dolgozik),tehát nekünk pl. anyagilag ez éri meg jobban.

Férjed miért mondja,h ne menj,te mit szeretnél?Jól érzed magad otthon,vagy már vágysz vissza?Hogy érzed bírnád?helyetted nem tudunk dönteni,nektek kell átbeszélni,hogy miért igen,miért nem...

2012. aug. 2. 15:31
 12/25 anonim ***** válasza:
77%
Én ugyanilyen helyzetben voltam, mint Te. A kisfiam 16 hónapos most, két hónapja dolgozom. Két hónapot a mama vigyázott Rá nálunk, most szoktatom a bölcsibe. Az a helyzet, hogy a férjem vállalkozó, és most kevés munkája van, nekem viszont meg egy jól fizető állásom, jó társaság vesz körül, és munkaidő végén el is jöhetek. Én is korán mentem bölcsibe, imádtam az Anyukámat, a legjobb Anyuka volt a világon. (sajnos már meghalt) Szerintem nem csak az első három évben kell a gyerek mellett állni, hanem később is... Magyarországon vannak a legtöbbet itthon az anyukák, mégis Magyarországon a legtöbb az öngyikosok száma. Hogy is van ez?
2012. aug. 2. 15:38
 13/25 anonim ***** válasza:
33%
Igaza van a férjednek, ha meg tudtok élni egy fizetésből, semmiképp ne menj vissza ilyen korán! Lehet, hogy mindenki ezt csinálja, az is lehet, hogy más országokban még ennyi szabadságuk sincs a nőknek, de attól még nem normális dolog, ami manapság megy, hogy a kicsi gyerekeket bedugják a bölcsibe és mennek dolgozni az anyukák. A gyerek látja kárát az egésznek. Egy ilyen pici gyereknek az életkorából adódóan nagyon sok figyelemre lenne még szüksége, szerinted kap eleget egy bölcsiben, ahol kb. 6-10 gyerekre jut egy gondozó? És te mennyi figyelmet fogsz tudni ráfordítani, miután hazaesel a munkából hullafáradtan? Szeretethiányos, nehezen kezelhető gyerek lesz, és ezek nem biztos, hogy a közeljövőben fognak kijönni rajta, hanem majd később, kamaszkorában, és egy nehezen kezelhető kamasz még rosszabb, mint egy hisztis kisgyerek. Nem azt mondom, hogy törvényszerű, hogy lelki roncs lesz a gyerekedből, ha bölcsődés lesz, de biztosan növeled az esélyt arra, hogy problémás gyereked lesz. Le lehet pontozni, de attól még így van. Sajnos sokan még két fizetésből is alig bírnak megélni ebben a hülye országban, ők kénytelenek bölcsibe adni a gyereket és dolgozni, még mindig jobb megoldás, mint ha elárverezik a lakást a fejetek felől, nincs pénz fűtésre, kajára stb. De az, hogy sokan így csinálják még nem jelenti azt, hogy ez helyes dolog. A szerencsésebb családokban, ahol az apuka egymaga eleget keres, ott szerintem érdemes legalább addig otthon maradni az anyukának, amíg óvodás korú nem lesz a gyerek.
2012. aug. 2. 15:41
 14/25 anonim ***** válasza:
82%
Előző válaszolónak: az öcsém felesége otthon van a kisfiával (kisfiú három és fél éves), a gyerek öntörvényű, nehezen kezelhető és még mindig nem szobatiszta. Az öntörvényűség szerintem nem biztos, hogy azért van, mert a gyereket korán bölcsibe adták.
2012. aug. 2. 15:44
 15/25 anonim ***** válasza:
72%
Jaj azért nem kell minden hülyeséget belebeszélni a dolgokba. Persze kezelhetetlen lesz a bölcsitől. Akkor Magyarországon kívül minden országban csak kezelhetetlen emberek vannak.
2012. aug. 2. 15:48
 16/25 anonim ***** válasza:
30%
Mint írtam, ez nem törvényszerű, de általánosságban igaz.
2012. aug. 2. 15:48
 17/25 anonim ***** válasza:
63%
Aha vagy általánosságban nem igaz.
2012. aug. 2. 15:53
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

sok dolgot kell mérlegelned.

a főnökkel is kötni kéne bizonyos kompromisszumokat. pl nincs túlóra, mert oda kell érni a piciért. előfordulhat, hogy beteg, és akkor ha nincs más, aki tudna rá vigyázni, bizony neked kell. ha a főnök normális, és ilyen feltételek mellett is visszavesz, akkor menj nyugodt szívvel.

régen, mikor még nem volt gyes, 6 hét után vissza kellett menni, a gyerek bölcsiben volt, mégis rendes felnőtt lett belőlük.

nagyik tudnak vállalni pár napot ha beteg a kislány?

egyik ismerősöm kislánya 1.5 évesen ment bölcsibe, és nagyon jól beilleszkedett, imád ott lenni, sok kis barátja van, szépen viselkedik. a szülők munka után csak vele vannak, törődnek vele.

a mai világban az apák is mehetnek gyesre, kérd meg, h akkor most 1 évet vállaljon be ő, mert neked is fontos a munka, a karrier.

2012. aug. 2. 15:59
 19/25 anonim ***** válasza:
80%

Látom szükség lesz egy nem anyuka válaszra is :)

Édesanyám szülésre úgy egy hónapra visszaállt munkába, jó munkahelye volt, jobb volt neki a társaság mint a velem vacakolás.

Kezdetben saját dadusom volt, 2-3 évesen nagyimhoz kerültem.

Míg az unokatestvéreim mindig tutyimutyik voltak, féltek az idegenektől, én egy nyílt, nagyszájú kisgyerek voltam, pillanatok alatt kötöttem barátságokat, mindig a társaság középpontja voltam.

Tehát értelemszerűen nem rossz a gyereknek ha nem otthon csücsül, csak az anyukáját látva :)

2012. aug. 2. 16:00
 20/25 anonim ***** válasza:
88%
A barátnőm Norvégiában él, 1 évesen be kellett adnia, mert ott ez a szokás. Nekem 2 éves a gyerekem, nincs bölcsi, pedig igényelné a többi gyereket.Én dolgozom mellette napi pár órát, meg tudtuk oldani. Ha rugalmas lesz a munka, nyugodtan elvállalhatod.Van pár barátnőm, akik beadták, a gyerekek szeretik, nem lett semmi sérülésük.
2012. aug. 2. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!