Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vissza dolgozni gyerek után,...

Vissza dolgozni gyerek után, de a férjemmel nem értünk egyet. Mi lenne a jó?

Figyelt kérdés

1 éves a lányunk, felhívott a főnököm hogy lenne egy jó ajánlata, de szeptemberben kéne kezdeni. Én mennék, de a férjem szerint viszont itthon kéne még maradnom legalább 1 évet.

Szerintetek hogy legyen? van ilyenkor kompromisszum vagy az erősebb akarata érvényesül?

2012. aug. 2. 15:04
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
29%
sztem ezt beszéljétek meg.. én nem mennék a helyedben, kicsi még egy 1 éves. otthonról nem tudnál dolgozni?
2012. aug. 2. 15:12
 2/25 anonim ***** válasza:
67%
Kihagyhatatlan az ajánlat? Ha igen, szerintem is maradj otthon, ha megtehetitek anyagilag. De ha ettől függ hogy mit esztek holnap, akkor menj.
2012. aug. 2. 15:12
 3/25 anonim ***** válasza:
42%
Engem is visszavárt a főnököm, de el sem gondolkodtam rajta. A gyerekem csak egyszer kicsi, nem akarok lemaradni erről az időszakáról, ha nem muszáj...
2012. aug. 2. 15:14
 4/25 anonim ***** válasza:
86%

A mai világban én azt mondom vissza mennék dolgozni.

Mennyi az a plusz amit a munkád jelentene, mert ha csak a bölcsire elég akkor nem mennék. Vagy a Nagymama vigyázna rá? Mert most már nem hiszem, hogy szeptemberig találnál ovit, így csak a magán ovi jöhet szóba. Angliába már 6 hónapos kortól visszamennek az Anyák és semmi bajuk a kicsiknek.

2012. aug. 2. 15:18
 5/25 anonim ***** válasza:
56%

Én céges unszolásra belementem hogy hamarabb visszamenjek, és a 21 hónaposomat bölcsibe adjam.

Utólag nagyon megbántam lelkileg-érzelmileg, baromi nehezen szakadtunk el egymástól, rengeteget voltunk betegek stb.

Viszont annyira kevés volt a pénzünk, hogy már napi szinten veszekedtünk miatta, égető szükség volt az én jövedelmemre is.

Nem könnyű a döntés, bár ha most választanék azt hiszem maradnék még otthon tovább.

Ha a férjed támogatja, és anyagilag is bírjátok, inkább a kislányodat válaszd.

2012. aug. 2. 15:18
 6/25 anonim ***** válasza:
51%

A legtöbb országban pár nap nap szabi van szülés előtt, és 6 hét szabi utána.

A magyar nők egész terhesség alatt otthon ülnek, és utána akár 3 évet is otthon maradhatnak.

Nagyon jó dolguk van.

2012. aug. 2. 15:22
 7/25 anonim ***** válasza:
57%
Annak idején én is a főnök ajánlatára mentem vissza fél évvel hamarabb dolgozni és már nagyon megbántam, mai fejemmel már annyi időt szentelnék a gyerekemnek, amennyit csak tudok, mindenképp háttérbe szorítanám a munkát. Nekünk is kevés volt a pénz, hónapról hónapra éltünk, de nagyon rossz volt oviba adni a picit még 2 és félévesen is! Azóta is bűntudatom van miatta, pedig már 19 éves a "pici" azóta!
2012. aug. 2. 15:22
 8/25 anonim ***** válasza:
95%

Én a főnökkel is letisztáznám, hogy az egy dolog, hogy visszavár, de nyilván tisztában van vele, hogy egy 1 éves bölcsis gyerek 1 hetet megy bölcsibe, aztán 1-2 hetet otthon van, ilyen feltételek mellett is visszavár?

Valóban nehéz az elszakadás, de ezt mindig az anyukák nehezítik meg. Ismerek olyan anyukát is, aki képes fél órákat búcsúzkodni a bölcsis gyerekétől és még kétszer visszarohanni hozzá könnyes szemmel, amit nagyon elítélek. Esetleg egy 4, vagy 6 órás munka szóba jöhet? Én sem szívesen hagynám az 1 évesemet másokra, de ha a szükség úgy kívánná, megtenném a családunk érdekében, ez hozzáállás kérdése is. Van ismerősöm, aki esküszik arra, hogy imádja a lánya a bölcsit, 11 hónapos kora óta bölcsis, van, aki meg 1 év után sem szokta meg.

2012. aug. 2. 15:24
 9/25 anonim ***** válasza:
96%
Én visszamennék, ha csak nem kőgazdag a férjed. Sajnos ha elveszíted ezt az állást, kisgyerekkel nem fogsz találni könnyen új munkát.
2012. aug. 2. 15:29
 10/25 anonim ***** válasza:
55%

Régen még hamarabb is vitték a babákat bölcsibe,és nem lett semmi bajuk. Sőt,külföldön is hamarabb vissza mennek dolgozni.

Ma már örülni kell,ha van munkája valakinek.

A helyedben visszamennék,főleg,ha szükségetek van a keresetetedre. Csak ma hiszik a magyar nők,hogy ez rossz a gyerekeknek. Nem kell a gyereknek állandóan az anyjával lenni.

2012. aug. 2. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!