Vissza dolgozni gyerek után, de a férjemmel nem értünk egyet. Mi lenne a jó?
1 éves a lányunk, felhívott a főnököm hogy lenne egy jó ajánlata, de szeptemberben kéne kezdeni. Én mennék, de a férjem szerint viszont itthon kéne még maradnom legalább 1 évet.
Szerintetek hogy legyen? van ilyenkor kompromisszum vagy az erősebb akarata érvényesül?
A mai világban én azt mondom vissza mennék dolgozni.
Mennyi az a plusz amit a munkád jelentene, mert ha csak a bölcsire elég akkor nem mennék. Vagy a Nagymama vigyázna rá? Mert most már nem hiszem, hogy szeptemberig találnál ovit, így csak a magán ovi jöhet szóba. Angliába már 6 hónapos kortól visszamennek az Anyák és semmi bajuk a kicsiknek.
Én céges unszolásra belementem hogy hamarabb visszamenjek, és a 21 hónaposomat bölcsibe adjam.
Utólag nagyon megbántam lelkileg-érzelmileg, baromi nehezen szakadtunk el egymástól, rengeteget voltunk betegek stb.
Viszont annyira kevés volt a pénzünk, hogy már napi szinten veszekedtünk miatta, égető szükség volt az én jövedelmemre is.
Nem könnyű a döntés, bár ha most választanék azt hiszem maradnék még otthon tovább.
Ha a férjed támogatja, és anyagilag is bírjátok, inkább a kislányodat válaszd.
A legtöbb országban pár nap nap szabi van szülés előtt, és 6 hét szabi utána.
A magyar nők egész terhesség alatt otthon ülnek, és utána akár 3 évet is otthon maradhatnak.
Nagyon jó dolguk van.
Én a főnökkel is letisztáznám, hogy az egy dolog, hogy visszavár, de nyilván tisztában van vele, hogy egy 1 éves bölcsis gyerek 1 hetet megy bölcsibe, aztán 1-2 hetet otthon van, ilyen feltételek mellett is visszavár?
Valóban nehéz az elszakadás, de ezt mindig az anyukák nehezítik meg. Ismerek olyan anyukát is, aki képes fél órákat búcsúzkodni a bölcsis gyerekétől és még kétszer visszarohanni hozzá könnyes szemmel, amit nagyon elítélek. Esetleg egy 4, vagy 6 órás munka szóba jöhet? Én sem szívesen hagynám az 1 évesemet másokra, de ha a szükség úgy kívánná, megtenném a családunk érdekében, ez hozzáállás kérdése is. Van ismerősöm, aki esküszik arra, hogy imádja a lánya a bölcsit, 11 hónapos kora óta bölcsis, van, aki meg 1 év után sem szokta meg.
Régen még hamarabb is vitték a babákat bölcsibe,és nem lett semmi bajuk. Sőt,külföldön is hamarabb vissza mennek dolgozni.
Ma már örülni kell,ha van munkája valakinek.
A helyedben visszamennék,főleg,ha szükségetek van a keresetetedre. Csak ma hiszik a magyar nők,hogy ez rossz a gyerekeknek. Nem kell a gyereknek állandóan az anyjával lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!