Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy anya beleegye...

Mit tegyek, hogy anya beleegyezzen? Vagy ha titokban kell csinálnom, hogyan csináljam?

Figyelt kérdés

Felvettek egy egyetemre, ami 200km-re van tőlünk, tehát értelemszerűen nem bejárós leszek.

Mivel nincs sok pénzünk, anya azt mondta, csak a legolcsóbb kollégiumot tudjuk kifizetni. Viszont én már laktam egyetemi kollégiumban, és borzasztóan utáltam, ki is költöztem pár hónap után, mert kikészültem teljesen. Én úgy nem tudok se tanulni, se pihenni, hogy mások tesznek-vesznek körülöttem, nincs saját terem stb. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb kollégium mocskos, igénytelen, lepukkant, főleg ezek az olcsóbbak.

Ezért kitaláltam, hogy a suli mellett dolgozni fogok, hogy legyen miből egy olcsóbb szobát vagy albérletet kifizetnem, ahol legalább nyugtom lenne. A munka biztos lenne, már tudom, hol dolgoznék és mennyit keresnék. Anya viszont azt mondta, hogy nem dolgozhatok, mert akkor nem lesz elég időm tanulni és rossz jegyeim lesznek. Hiába könyörgök, nem tudom meggyőzni, hogy én nem akarok egy mocskos helyen lakni, akármilyen olcsó is (és ahhoz képest, ahogy kinéz, még csak nem is olcsó).

Gondoltam rá, hogy azt hazudom itthon, hogy kolis vagyok, de közben albérletben leszek. A gond az, hogy anya meg akarja nézni a koliszobámat, meg ismerkedni akar a szobatársaimmal, mert muszáj mindenbe beleütni az orrát, úgyhogy nem tudom, hogy oldjam meg. Valami ötlet kellene, hogy mit csináljak.

2012. aug. 1. 20:14
1 2 3
 11/24 szofi2009 ***** válasza:
37%

szerintem anyukád csak a legjobbat akarja és valószinü Ö már élvégzett valami felsöfoku iskolát Nem??? Vagyis tudja hogy milyen a vizsgaidöszak mikor 1 honapon keresztül magolsz reggeltöl estig és utána jön aa utovizsga ha nem ment minden jol, ami nagyon gyakori.

Szoval adj le az igényeidböl mert munka mellett + KÖTELEZÖ BEJÁRÁS az elöadásokra és néha aludni is kell tehát nem fogsz tanulni mert nem lesz rá idöd és eröd. Mire totál kifáradsz jön is a vizsgaidöszak és akkor mit fogsz választani??? Az albérletedet vagy a diplomádat.De akkor már késö lesz mert nagyon fáradt leszel.

2012. aug. 1. 21:22
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképpen ne hazudj.

Nyilván nem akar rosszat neked, csak nincs pénze többre.

Költözz az olcsóba, bírd ki, átmenetileg legalább. Szüleid is sokmindneről lemondanak azért, hogy tudják fizetni a tandíjat, és a koleszodat!

Menj dolgozni, és látni fogod, milyen keserves megkeresni a pénzt, ha utána úgy döntesz, és megengedheted magadnak, önállósodj.

Diákhitel?

2012. aug. 1. 21:26
 13/24 A kérdező kommentje:
Nem akarok diákhitelt felvenni, mert félek, hogy nem fogom tudni visszafizetni és a nyakamon marad. A kollégiumban nem bírom ki hosszabb ideig, már laktam ott és akkor pár hónap után annyira kikészültem, hogy kiköltöztem, de ezt leírtam már. Nem tudtam aludni, hullafáradt voltam egész nap, és még tanulni se tudtam, mert mindig volt valaki, aki zajongott. Alig volt olyan éjjel, amikor ne buliztak volna valamelyik szobában. Íróasztalom se volt, 4 emberre jutott 2, és mindig valamelyik szobatárs ült oda a laptopjával facebookozni, ha meg megkértem, hogy hadd írjak meg egy házidogát, nyafogtak, hogy ne válogassak, írjam az ágyamon. 3 szobatárs helyett én takarítottam, mert egy kiskanalat nem voltak képesek elmosogatni maguk után, hanem ott állt napokig a mocskos edényük a mosdóban, ahol a fogunkat is mostuk (ja és ezek lányok voltak). A vécén (lányvécén...) állandó hányásszag, mert mindig volt valaki, aki leitta magát a sárga földig. Takarítónőt kb. hetente egyszer láttam, akkor se erőltette halálra magát, mert ugyanolyan ocsmány maradt az egész folyosó, mint előtte. Idegösszeroppanásom lett az egésztől és emiatt abba is kellett hagyni az egész sulit és hazaköltözni. És anyám elvárja, hogy most egy ugyanilyen koliba visszaköltözzek, mert hátha jobb lesz (ismerek olyat, aki ott lakott, és szerinte a miénk igényesebb volt, szóval ennyit erről). Szerintem ehhez képest az, hogy napi másfél órát dolgozok a suli mellett, egyáltalán nem megerőltető. Még csak nem is nehéz fizikai munka, vagy ilyesmi, kisgyerekekkel kell foglalkoznom, amit nagyon imádok csinálni.
2012. aug. 1. 21:43
 14/24 A kérdező kommentje:
Ja, anyának meg könnyű volt, neki soha életében nem kellett koliban laknia, mert Budapest belvárosában élt fiatalkorában, minden egy köpésre volt tőlük, a sulija is. Egyébként elmondtam neki ezeket, de nem hajlandó megérteni.
2012. aug. 1. 21:45
 15/24 anonim ***** válasza:
45%

Te már ezt eldöntötted.

Hisztizz tovább, hátha lesz valami.

Ha pedig felnőttél, gondolkodj felnőtt módon.

2012. aug. 1. 21:49
 16/24 A kérdező kommentje:

Igen, képzeld, én már eldöntöttem.

Csak anyát kéne meggyőzni, hogy jobb, ha kicsit dolgozok suli mellett és cserébe egy normális és igényes helyen élek, ahol ki tudom magam pihenni, mint hogy egy sz@r helyen lakjak. Szerintem nem én lennék az egyetlen diák a világon, aki dolgozik a suli mellett.

2012. aug. 1. 21:55
 17/24 anonim ***** válasza:
88%

Nem tudom te hol élsz, de napi másfél óra munkával keresel mondjuk havi 36000 Ft-ot ez még talán az albérletre elég. Úgy, hogy szüleidnek nem telik jobb albérletre de telik + 30000 Ft rezsire + mondjuk 16000Ft kaja. Mi van?

Ja és jobb esettet számoltam mert minden nappal számolta. De egyetemen olyan simán van, hogy reggel 8-tól este 8-idg ott vagy. Akkor mikkor vigyáznál a gyerekre. Hiányzásra ne gondolj mert ha van aláírás akkor három hiányzás után nem enged vizsgázni és nem azért buksz mert nem tudsz tanulni hanem azért mert nem mehetsz vizsgázni. Különben tanulásnak ott az egyetemi könyvtár.

2012. aug. 1. 22:04
 18/24 A kérdező kommentje:
Mint mondtam, az árakkal tisztában vagyok, nem most jöttem le a falvédőről, utánanéztem és kiszámoltam a dolgokat. 2 évig jártam egyetemre, nem tudom, milyen szak az, ahol reggel 8-tól este 8-ig bent kell lenni, de nálunk úgy volt napi kb. 3 előadás, hogy valamelyik nap egyáltalán be se kellett menni. Igaz, itthon elég sokat kellett tanulni, de még így is sok szabad időm volt. A keresetem épp elég lenne, hogy álljam az albérletet, anya emellé adna kb. 20 ezret havonta (azt mondta, ennyit tud adni, ha kolis leszek), plusz ha nyerek szociális ösztöndíjat, aminek elég nagy az esélye, mivel csórók vagyunk, az is kb. 20 ezer, ebből meg tudnék élni. Ezzel nincs semmi probléma, elmondtam ezt mind itthon, csak épp azt nem tudja anya megérteni, hogy egy nyugodt albérletben sokkal jobban tudok tanulni és pihenni is, mint a kollégiumban.
2012. aug. 1. 23:29
 19/24 anonim ***** válasza:
29%

Akkor te már 20 is elmúltál...?

Fura, hogy még mindig az anyukádtól parázol, csinálj, amit akarsz. Vállalj több, jobb, jobban fizető munkát, ha "csak" az a havi 20 ezer kell, amit ők tudnak adni.

2012. aug. 2. 08:41
 20/24 A kérdező kommentje:
2200Ft-os órabérnél hol vállaljak jobban fizető állást? Max ha k*rvának állnék, de azt kösz, nem :D
2012. aug. 2. 10:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!