Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit tegyek? (Értelmes válaszok...

Mit tegyek? (Értelmes válaszokat nem kritikákat kérek! )

Figyelt kérdés
Szeretnék hörit de anyu nem engedi. Ezért úgy döntöttem hogy titokban veszek egyet. Ha minden jól megy kedden már meglesz. Szerintetek tartsam titokba (ugy elég nehéz lesz gondozni) ha ne tartsam akkor hogy magyarázzam meg hogy hörim van??

2012. máj. 18. 21:54
 1/8 anonim ***** válasza:
59%

most pontozhattok le, ahogy akartok

Kedves kérdező!

Nem mondom, hogy a legjobb utat választottad. (Egyébként én is ugyanebben a szituban vagyok, csak én kutyával :) Elvileg, ha titokban gondozod, de ő meglátja csak nem fog vele együtt kidobni.:) Esetleg annyit tehetnél, hogy néha-néha utalásszerűen beszélsz vele, hogy pl. mi lenne, ha lenne egy hörid, így ha megtudja nem éri olyan nagy meglepi.Nem azt mondom, hogy feltétlenül tartsad titokban, mert végülis az rosszabb, mintha bevallanád, ez attól függ mennire lenne anyukád mérges egyik szituban, vagy másikban.

Tehát végülis ezt neked kell eldöntened, te anyukád...

Mondom szerintem a legjobb ha bevallod, hogy van egy de úgy, hogy minden cuccod megvan rá, így látja, hogy nem holmi jókedvből vetted a havi zsebpénzedből, hanem komolyan gondolod ezt.-->felelősséget érzel iránta. Ez így hátha segítene a megtartásában-->mindig ügyelj a pozitív dolgok kiemelésére....

Sok sikert hozzá!!!

(magánüzibe megírhatod a véleményedet és hogy hogy ment..)

2012. máj. 18. 22:12
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi:) ez hasznos lehet. de az én anyukám nem az a megértő tipus vagyis szeretem meg minden de soha nem volt még kisállatom és azt mondja hogy ugysem gondoznám és ez igazságtalan. :(
2012. máj. 18. 22:26
 3/8 A kérdező kommentje:

Amugy nekem nincs havi zsebpénzem. Pillanatnyilag van 2300Ft m és ezért megdolgoztam. Pl. bébiszitterkedés(kishugom)

szemétkihordás

segítség a munkájában

ilyesmik ugyhogy ezért is remélem hogy meg fog érteni mert ha nem akkor nagyon haragudni fogok rá mert két hétig dolgoztam neki. Remélem megérte

2012. máj. 18. 22:32
 4/8 anonim ***** válasza:

13 éves voltam, amikor ugyanazt tettem, amire most te készülsz, de persze ezzel nem bátorítani akarlak :)

Hörit szerettem volna, de anyukám nem engedte meg, mert minden kis állattól félt. Egy sulis kirándulás alkalmával 1 hetet Romániában töltöttem. Úgy döntöttem, hogy nem egyedül térek haza :D

Nagyon spóroltam a pénzemmel és Romániában vettem egy hörcsögöt terráriummal. Még a tanárom sem tudott róla, gyakorlatilag a buszon, a lábam alatt becsempésztem, persze az akkori eszemmel nem tudtam, hogy ebből mekkora baj lehet. Azért akartam onnan hozni, mert azt gondoltam, anyukám úgyse küld vissza Romániába, hogy vigyem vissza a hörcsögöt (az persze meg sem fordult a fejemben, hogy bármelyik itthoni állatkereskedésbe is beadathatta volna velem :D). Na mindegy, hazavittem, első körben a szívroham kerülgette, majd amikor elmondtam neki, hogy mennyit spóroltam rá, nem költöttem semmire szinte és hogy gondozni fogom, stb, megengedte, hogy maradjon, azzal a feltétellel, hogy ő nem akarja szabadon meglátni az ő szobájukban és hogy ne merészeljem ijesztgetni vele :)

2012. máj. 18. 22:42
 5/8 anonim válasza:
Én is így voltam vele. Mondd meg nekik,hogy adjon neked egy lehetőséget és,ha úgy gondolja,hogy nem megfelelően gondoskodsz róla akkor mondd neki,hogy vissza lehet vinni. Nálam ez bevált. Sok sikert. :)
2012. máj. 19. 13:34
 6/8 anonim ***** válasza:
inkább ne tartsd titokba mert abból csak baj lesz ülj le és beszéld meg anyuddal mond el hogy milyen kisállat és meséld el a tartását hogy milyen könnyű stb...
2012. máj. 19. 13:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem jó ötlet. :( Sajnos, amíg kiskorú vagy és a szüleiddel élsz, úgy kell lennie mindennek, ahogy azt ők szeretnék, és egy hörcsögöt nem lehet titokban tartani, mivel szaga van, fötörészik, és nem tudod nem látható helyre rakni (legalábbis remélem, nem a szekrényedben szeretnéd tartani, ott levegőt se nagyon kapna, és hatványozódna a szag is). A másik ellenérvem, hogy gondolom nincs kereseted, és a hörit etetni, almozni kell, a zsebpénzedre nem számíthatsz, bármikor gondolhatják úgy a szüleid, hogy ezentúl csomagolják a reggelit és nem pénzt adnak büfére.

Inkább próbáld meg kipuhatolni, hogy miért nem engedik.

2012. máj. 21. 23:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Hidd el, lehet, hogy rossz, hogy nem lehet állatkád, de ha titokban veszel egyet és észreveszik, annak nagyon csúnya vége lehet. Hidd el, ezerszer jobban fog fájni, ha nem engedik, hogy megtartsd. Akkor már a szívedhez nőtt, és olyan lesz, mintha a barátodtól válnál meg.

Ezt mindenképp gondold át. Szerintem jobban megéri megbeszélni a szüleiddel.

2012. máj. 22. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!