Szerintetek tényleg gáz, hogy ennyire jóban vagyok a nővéremmel? Több lent.
Nem gáz: testvéri szeretet, sokaknak nem jut, ezért piszkálnak.
10 év múlva gáz lenne, de akkor meg nem így fog megnyilvánulni!
Nem gáz. Szerintem csak nem tudják hova tenni, hogy jóban vagy a tesóddal, esetleg irigyek. Vagy szimplán még csak gyerekek, és majd kinövik.
Nekem is van egy öcsém, mindig is jóban voltunk egymással. :) Sose csúfolták érte a haverjai, sőt. Az összes barátjával/haverjával jóban vagyok, gyakran beszélünk egymással, folyton hívnak a koncertjükre, esetleg másik koncertre.
Lehet, hogy egy pár év múlva majd a te haverjaid is jóban lesznek a tesóddal. :)
20/l, öcsém 16 éves :)
Ami gond lehet benne az az, hogy 13 éves kiskamasznak és a nálánál pár évvel idősebb tesónak elvileg több külön útjának kéne már lennie. Nehéz úgy barátokat találni, haverkodni, bandázni, hogy a tesóval egymáson lógtok, mert ez mindig elválaszt másoktól. Ezt érzik gáznka a többiek, és ez bizony gáz is.
Ezért nyílván édesanyád is felelős. Erőlteti a testvéri köteléleket, illetve maga nem elég jó anya, ezért tapadsz te a nővéredre. 13 éves korbann az ember fia-lánya az anyjáról is lefelé válik, nemhogy az anyapótlékról!
Pl. azzal hogy azt a képet feltette. Vetetsd le vele a képet, ahzonnal! A "magamról" rovatba csakis azt szabad és érdemes tenni, ami azt jelzi, hogy "én". Én, aki ez és ez vagyok. Az Én-be nem tartozhat bele a hús-vér tesó, de senki más sem.
Szeretheted a testvéredet messzebbről is. hagyd meg a teret másoknak, hogy "beférjenek" közétek a haverok, a barátok. Most éppen annak van az ideje nálad. A jó testvére elkísérhet egy áleten át, de nem szabad szimbiózisban élni vele. Vannak más emberek is a kinti világban, a családoddon kívül, akik nagyon szeretnék, ha jóban lennél velük, ha kaphatnának a barátságod és a szeretetet melegéből, és adhatnának a magukéból.
A lánytestvérednél ugyanuez a helyzet. Ráadul neki már elvileg a pasi-korszak is befigyel lassan. Hogyan közeledjen hozzá egy hús-vér fiú vagy férfi, ha folyton a tesóval lógnak egymás nyakán?
Anyukátok súlyos nevelési hibája az, hogy egymásra zárt titeket és elveszi tőletek a világot. Tessék ezen azonnal változtatni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!