Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a családban...

Mit tegyek, ha a családban mindenki utál?

Figyelt kérdés

Gyűlölnek a szüleim, azért, mert nagyon csúnya vagyok. Folyanatosan terrorizálnak, főleg az anyám. Nem szívesen mutatkozik velem az utcán, minden nap megjegyzéseket tesz a külsőmre, hiába mondom neki, hogy hagyja abba, nem hagyja. Imád sértegetni engem, észrevettem, hogyha sírni kezdek, akkor borzasztóan örül és mosolyog. Az apám sem jobb, az általában hozzám se szól, de ha igen, akkor is csak ordibálva és ő is folyton megjegyzéseket tesz. Van egy 19 éves bátyám is, ő is gyűlöl engem, csak arra vagyok jó, hogy néha pénz adjak neki, de amúgy semmibe vesz, kiröhög a barátaival és meg is szokott ütni. Én már teljesen tönkrementem, gyakran gondolok öngyilkosságra. Az egyetlen oka, hogy nem ölöm meg magam, a nagyszüleim. Ők nagyon szeretnek, és nem tudnék nekik fájdalmat okozni. Barátaim se nagyon vannak, csak az iskolában vagyok jóban pár lánnyal. Ők is elég visszahúzódóak. Ha 18 éves leszek, olyan messzire költözök, amennyire csak lehet. A szüleim is mondták, hogy 18 éves koromban takarodok a háztól. Minden nap sírok, és imádkozom, hogy el tudjak innen menni. Sajnos még elég sokáig várni kell, mert most leszek 10.-es. Amúgy jó tanuló vagyok, minden évben kitűnő voltam, nem szoktam csúnyán beszélni másokkal.

15,5 L

2012. júl. 31. 14:49
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Azt akkor mondták, amikor veszekedtünk a bátyámmal.
2012. júl. 31. 20:44
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem vagy csúnya :)

Velem is hasonló volt a helyzet, hogy a te korodban iszonyú csúnyának és cikinek éreztem magam mert a szüleim állandóan szekáltak :S Pl apám csomószor lezsidózott, mert van pukli az orromon, meg violinkulcsnak csúfolt mert rossz volt a tartásom :( Sokszor mondta, hogy itt jön már a violinkulcs :(

Szóval meg tudom érteni, milyen rossz érzés.

Nekem így ment 20 éves koromig, nem éreztem jól magam a bőrömben az állandó cikizés miatt. Hasonló momdatok voltak: Úgy vagy felöltözve mint egy menekült.

Nem azzal van a baj amit mond, hanem ahogy mondja.

Aztán 20 évesen elkezdtem járni pszichológushoz, mert ezek a családi gondok teljesen kikészítettek.

És mondta a pszichológus, hogy többen is akik láttak a páciensei közül maguktól megjegyezték h milyen különlegesen szép vagyok. Ő meg mondta nekik h ha tudnátok h az a lány utálja magát :(

De hála a sok munkának, egyre jobban rendbe vagyok magammal és jól érzem magam ahogy vagyok.

Azt pedig tudom h a szüleim azért bántottak, mert magukkal nincsenek jóban, szar az életük.

2012. júl. 31. 21:28
 23/23 anonim ***** válasza:

ha mindenki olyanná válna,amit elvárnak tőle,akkor jól néznénk ki. mindenkinek megvan az egyénisége és ezért kell küzdeni. ha már szép akar lenni,mert a többiek így fogják szeretni ott már az már nem az igazi. az nem igazi élet.csak beilleszkedés egy zombi életbe.

meg kell találni azokat az embereket,akikkel jól érzed magad,akik úgy is elfogadnak,amilyen vagy.

a caládodnak meg tudomásul kell vennie,hogy olyan vagy amilyen és harcolj érte,mert sokan másból nem értenek csak abból,ha a képükbe mondod az igazságot. sok a buta ember,aki a másikra akaszkodik.

2012. aug. 1. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!