Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a családban...

Mit tegyek, ha a családban mindenki utál?

Figyelt kérdés

Gyűlölnek a szüleim, azért, mert nagyon csúnya vagyok. Folyanatosan terrorizálnak, főleg az anyám. Nem szívesen mutatkozik velem az utcán, minden nap megjegyzéseket tesz a külsőmre, hiába mondom neki, hogy hagyja abba, nem hagyja. Imád sértegetni engem, észrevettem, hogyha sírni kezdek, akkor borzasztóan örül és mosolyog. Az apám sem jobb, az általában hozzám se szól, de ha igen, akkor is csak ordibálva és ő is folyton megjegyzéseket tesz. Van egy 19 éves bátyám is, ő is gyűlöl engem, csak arra vagyok jó, hogy néha pénz adjak neki, de amúgy semmibe vesz, kiröhög a barátaival és meg is szokott ütni. Én már teljesen tönkrementem, gyakran gondolok öngyilkosságra. Az egyetlen oka, hogy nem ölöm meg magam, a nagyszüleim. Ők nagyon szeretnek, és nem tudnék nekik fájdalmat okozni. Barátaim se nagyon vannak, csak az iskolában vagyok jóban pár lánnyal. Ők is elég visszahúzódóak. Ha 18 éves leszek, olyan messzire költözök, amennyire csak lehet. A szüleim is mondták, hogy 18 éves koromban takarodok a háztól. Minden nap sírok, és imádkozom, hogy el tudjak innen menni. Sajnos még elég sokáig várni kell, mert most leszek 10.-es. Amúgy jó tanuló vagyok, minden évben kitűnő voltam, nem szoktam csúnyán beszélni másokkal.

15,5 L

2012. júl. 31. 14:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Tanulj szorgalmasan, legyél kitűnő,hogy felvehessenek egy jó egyetemre, elmész kollégiumba és megpróbálsz megélni a saját lábadon.Nehéz lesz, de egyszer emelt fővel fogsz előttük mutatkozni és sza.rni fogsz rájuk. Ahogy nősz szebb lesz a bőröd is még kamasz vagy, a fogszabályzó pedig jó dolog.

De utálom az ilyen szülőket... én tuti,hogy szóba sem állnék velük miután sikerült elmennem otthonról.

2012. júl. 31. 15:46
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

A kezeltetés igaz. Ha nem gond a pénz, akkor menj el kozmetikushoz. Nem ciki, én is jártam. + nekem is volt fogszabim, amikor 15 voltam. azóta rendbe jött a fogam és bőröm, a hajam néha vörösesre színezem és heti 3-szor sportolok. Akkor én voltam a csúnya lány mint te, de most alig bírom levakarni magamról a pasikat. A kinézetedért neked is tenni kell. Anyukád lehet, hogy rosszul fejezi ki magát, de szerintem nem akar neked direktbe rosszat.

A bátyádnak ne adj pénzt, tölts több időt a nagyszüleiddel, ha őket nagyon szereted, a lányokkal meg szervezzetek programokat. Attól még érezhetitek jól magatokat, hogy nem ti vagytok a legmenőbbek.

L/21

2012. júl. 31. 16:04
 13/23 anonim ***** válasza:

nekem is csupa pattanás volt az arcom régebben, még gyógyszert is írt rá a bőrgyógyász, de szerintem igazából csak az idő segített, kinőttem. ez a kamaszkor velejárója, amin a stressz csak ront, az aggodalomtól is lehet (vagy a húsevéstől is, ebben a bőrgyógyász segít). Az osztálytársaidnak is lesz pattanásuk, a szüleidnek is volt!

Ha megkérdezed a nagyszüleidet, hogy odaköltözhetsz-e hozzájuk, akkor biztos, hogy komolyabban oda fognak figyelni rád.

Amúgy meg legyél minél kevesebbet otthon, járj el a barátnőiddel, könyvtárba, szakkörökre, ahová csak lehet.

2012. júl. 31. 17:09
 14/23 anonim ***** válasza:
9%

Kedves kérdező,

nem szép dolog hazudozni, csak hogy egy kis törődést csikarj ki magadnak az emberekből. Az irigység és az unalom sok butaságot tud teremetni egy 15 éves fejében. Ha anyukád olyan pszichopata volna, mint amilyennek leírod, akkor te nemhogy színötös nem volnál 15.5 évesen, hanem csoda lenne, hogy élsz.

Unalom ellen javaslom a könyvtárat. Ha a színötös nem puszta szorgalom eredménye, akkor ezt magadnak is érezned kéne. Olvass! Ne törődj azzal, hogy nem vagy szép, anyukáddal pedig végképp ne törődj.

Egyébként pedig kérhetsz segítséget pszichológustól, ifjúsági pszichiátertől, iskolapszichológustól az önbizalom-problémáidra és a családi gondjaira.

2012. júl. 31. 17:41
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Tudjátok, eléggé elszomorító, hogy a legtöbben azzal kapcsolatban adtok tanácsot, hogy legyen szebb. Mintha azt mondanátok, szépülj meg, és akkor anyukád is szeretni fog. Milyen üzenet ez egy 15 éves lánynak?
2012. júl. 31. 17:45
 16/23 anonim ***** válasza:
Elég buta vagy, ha pénzt adsz a tesódnak, aki üt. Ne adj neki, mondj nemet. A fogszabályzó nem olcsó, de ha a szüleid ezt fizetik, akkor a fodrászt és kozmetikust is biztos fizetnék, csak törődj már a kinézeteddel.
2012. júl. 31. 17:57
 17/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nagyon kedvesek vagytok. Amúgy nem hazudok. Leírtam, hogy senki nem hisz nekem. Érthető, hogy te sem.
2012. júl. 31. 19:06
 18/23 anonim ***** válasza:
azt írtad, azért utálnak, mert csúnya vagy. Szerintem ez így nem igaz. Valamiért utálnak, amiről nem tudsz-ez inkább valószínű.
2012. júl. 31. 19:36
 19/23 A kérdező kommentje:
Lehet nem utál annyira, de látszik rajta, hogy csalódott, amiért nem úgy nézek ki, mint ő. És ezt folyamatosan érezteti velem.
2012. júl. 31. 20:01
 20/23 anonim ***** válasza:
Most akkor utálnak vagy nem? Hát én sem vagyok valami szépség, főleg a szép anyám és apám mellett, nem is mondták soha, hogy jól néznék ki, de attól még szeretnek. Most komolyan a csúnyaságod miatt mondták, hogy takarodj 18 évesen otthonról??? Na ne...más lehet a háttérben, nagyszüleid nem tudnak valamit erről?
2012. júl. 31. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!