Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan a családban, akitől...

Van olyan a családban, akitől mindenki kér?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy csak az én rokonságom fura, vagy másnál is van így, de azt tapasztaltam, hogy sok körülöttem élő családban van egy, aki talpraesettebb, és mindenki tőle kér pénzt. Gyerekként negatívan említettük, hogy apám nővérének a középső fián élősködik az egész családja, 4 embernek fizette a telefonszámláját (a sajátja, a barátnője, a húga és a szülei), ha bármit kellett fizetni és nem jutott a családi kasszából (márpedig ilyen sokszor volt) akkor tőle kértek. Ő pedig szerette a családját és mindig adott.

Hadd ne mondjam, hogy most az öcsém jutott erre a sorsra. Én nagyon rossz kölcsönadó vagyok, nem teszem szívesen, ha tudom, hogy maguk is előteremthetnék, így tőlem ritkábban kérnek. De az öcsém nehezebben mond nemet, így ha kell egy kenyérrevaló, nincs a gázszámlára vagy egyéb finomságok akkor kérnek tőle. Pedig ha kicsit jobban gazdálkodnának akkor kiadná a keret... Ha már oda jut az ember, hogy cigarettára kér a 14 éves lányától (húgom), akkor ott valami nagyon el van rontva... Tudom, hogy ilyenkor a legjobb megoldás az elköltözés, én meg is tettem, de az öcsém még tanul, és önerőből még nem tud költözni.

Nálatok is vannak ilyen a családban?

2011. szept. 17. 11:50
 1/2 anonim ***** válasza:
Régen volt nálunk is ilyen. Mikor az apukám volt a fő kereső, mi a testvéremmel meg még "tinik" voltunk, középiskolások. Akkor ha valami kelett (pl.: tisztálkodószerek, gyógyszertárból cuccok: multivitamin...stb) akkor tőle kértünk. Már nem áll olyan jól anyagilag, mi "gyerekek" meg már nem vagyunk annyira gyerekek. Most mindenki magáért felel. Van, hogy a fizu hamarabb elfogy, ilyenkor kérünk kölcsön egymástól (pl.: anyukám a nővéremtől, vagy én apukámtól...stb), de ha megérkezik a fizetés, a tartozást mindíg becsületesen visszaadjuk egymásnak.
2011. szept. 17. 12:00
 2/2 anonim ***** válasza:
Nálunk az öcsémtől kér mindenki. Több ember telefonszámláját is ő állja, igy megvan az is, amit irtál kérdező. Anyánkét, a barátnőéjét, és a sajátját, és a barátnője húgának a számláját fizeti ő. Sokszor kér tőle anyám 40-50 ezreket, és én is szoktam kérni tőle. A sógórnőm azt mondja, hogy anyám sokszor vissza sem adja. Olyan nekem is volt, hogy a következő találkozásnál elfeledkeztem róla, mert van olyan, hogy több hónap is eltelik, mire újra látjuk őt, mert külföldön dolgozik, de akkor odaadtam neki legközelebb.Addig ott pihent félretéve, hogy bármikor vissza tudjam adni. Általában minden családban van olyan ember, aki a többi családtagnál módosabb. És ő vagy ad, vagy nem ad.
2011. szept. 17. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!