Van olyan a családban, akitől mindenki kér?
Nem tudom, hogy csak az én rokonságom fura, vagy másnál is van így, de azt tapasztaltam, hogy sok körülöttem élő családban van egy, aki talpraesettebb, és mindenki tőle kér pénzt. Gyerekként negatívan említettük, hogy apám nővérének a középső fián élősködik az egész családja, 4 embernek fizette a telefonszámláját (a sajátja, a barátnője, a húga és a szülei), ha bármit kellett fizetni és nem jutott a családi kasszából (márpedig ilyen sokszor volt) akkor tőle kértek. Ő pedig szerette a családját és mindig adott.
Hadd ne mondjam, hogy most az öcsém jutott erre a sorsra. Én nagyon rossz kölcsönadó vagyok, nem teszem szívesen, ha tudom, hogy maguk is előteremthetnék, így tőlem ritkábban kérnek. De az öcsém nehezebben mond nemet, így ha kell egy kenyérrevaló, nincs a gázszámlára vagy egyéb finomságok akkor kérnek tőle. Pedig ha kicsit jobban gazdálkodnának akkor kiadná a keret... Ha már oda jut az ember, hogy cigarettára kér a 14 éves lányától (húgom), akkor ott valami nagyon el van rontva... Tudom, hogy ilyenkor a legjobb megoldás az elköltözés, én meg is tettem, de az öcsém még tanul, és önerőből még nem tud költözni.
Nálatok is vannak ilyen a családban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!