Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ismerősöm előző házasságából...

Ismerősöm előző házasságából született kislányát egy veszekedés alkalmával "leqvázta" a barátnője. Hol van a határ?

Figyelt kérdés

Ismerősöm nagyon szereti a kislányát, mindent megtenne érte, ami egy normális édesapától elvárható, folyamatosan részt vesz a kislány életében annak ellenére, hogy elváltak (Szerencsére ebben a kislány édesanyja sem akadályozza.) Viszont a barátnője nem igazán ápol jó kapcsolatot a kislánnyal, mert szerinte a kislánynak kell kezdeményeznie a barátságot is, illetve neki kell "odatenni" magát ahhoz, hogy jó viszony legyen köztük, neki kell küzdeni ezért. (Én már ezzel sem értek igazán egyet.)

Az ismerősöm szereti ezt a nőt, de én úgy gondolom, akkor is van egy határ, ileltve egyfajta intelligencia, hogy ilyet egy kisgyermekre semmilyen veszekedés alkalmával nem mondunk.

Kíváncsi lennék a véleményetekre.

A kislány egyébként 8 éves, és egy végtelenül kedves, nyitott, lelkileg egészséges kislány.

2012. júl. 31. 11:23
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
93%
Én szájbavágtam volna... nem vagyok verekedős, de egy célzott lendületes szájbavágással díjaztam volna.. vagy mondjuk olyasmi Maggi reklámosat csináltam volna Bendegúzzal :)
2012. júl. 31. 13:16
 12/27 anonim ***** válasza:
92%

Az én apukám kevesebbért is dobott már ki nőt.

Volt egy exe, aki elkezdte fejtegetni az összeköltözős szakaszban, hogy milyen jó lesz majd az ő lányának az én szobám, mert én úgyis csak hétvégén jövök. Ja meg nem kell annyit rám költeni ezen túl, mert az ő gyerekére is kell, aki ugye velük fog lakni, majd anyám megoldja. Hát édesapám felhomályosította, hogy ehhez a projekthez keressen magának egy másik b.rmot.

Másrészt én ugyan már nem vagyok 8 éves :) de nálunk mindig is alap volt, kimondatlanul, hogy nem nekem kell benyalni apu új barátnőjének, mert nekem is jár a tisztelet. Szép dolog a szerelem, de én a lánya vagyok, ő meg az apám és ez egy kicsit erősebb kötelék. Nem akartam soha kitúrni senkit, de úgy gondolom a mai napig, hogy kölcsönös tisztelettel lehet elérni bármit is, olyan nincs, hogy majd ha a gyerek jó pofizik, akkor én is.

Ezt a némbert meg elküldeném a búsba apuka helyében.

2012. júl. 31. 13:43
 13/27 anonim ***** válasza:
82%
Utolsó, ilyen nálunk is volt, vagy hasonló. Csak apám meg a felesége akkor már együtt éltek, és mentem hozzájuk, mondtam apámnak, hogy menjünk el a plázába mert szeretnék venni cipőt, anyám adott rá pénzt. Erre a nő elkezdett hisztériázni, hogy nekem minek új cipő, nem kell, meg mit tudom én. De apa mondta hogy állítsa le magát. Meg apámnak lányegében sose engedte hogy pénzt adjon nekem, mindig titokban adott. (A mai napig is.)
2012. júl. 31. 13:48
 14/27 A kérdező kommentje:
Megmondom őszintén én is teljesen ki vagyok akadva, mert a férfi is egy jólszituált, normális, művelt férfi, és egyszerűen el nem tudom képzelni, hogy a szerelem ennyire elvakíthat valakit.
2012. júl. 31. 13:48
 15/27 anonim ***** válasza:
88%
Ez a nő tök hülye.Ő a felnőtt,neki kell okosabbnak lennie,nem egy 8 éves gyereknek.Érzelmi intelligencia a béka se.gge alatt van...
2012. júl. 31. 14:11
 16/27 anonim ***** válasza:
79%
Nőt nem ütünk meg. Ezért apaként belerúgtam volna.
2012. júl. 31. 20:35
 17/27 anonim ***** válasza:
64%
esküszöm 'story of my life' díjjat érdemel a kérdésed! csak éppen én vagy a kislány 17 évesen... hát igen, ugyan ez van nálunk is. és hagy mondjam el, hogy ez a kislány szempontjából igen káros... én már csak tudom, mivel pontosan szóról szóra ez van nálunk is. a barátnő pedig nem érdemli meg, hogy tovább ronthassa a kisgyerek életét. az apa meg nagyon buta lehet, ha továbbra is vele van. értem én, hogy szerelem meg minden, de a vér akkor is sokkal fontosabb mint a szerelem. ha más ezt nem így gondolja akkor lepontozhattok. de én tudom milyen rossz amikor a saját apád elárul. itt egy döntés elé áll, ha nem szakít vele elfogadja a nő álláspontját és a család fölé emeli az érzelmeit. a kislány még gondolom nem fogja fel, de majd egyszer ha felnő, akkor jön rá és sokkal rosszabb lesz. szerintem ez az a határ amit nem lehet átlépni...
2012. aug. 3. 18:41
 18/27 anonim ***** válasza:
39%
most minden nő akinek a pasijának az előző házasságából van gyereke és nem szereti lepontozott :D :D :D vagy felismert az én "mostoha anyám"
2012. aug. 3. 19:10
 19/27 A kérdező kommentje:

Hát, nem tudom, de ha elolvasod a korábbi kommenteket, azért mindenki eléggé kiakadt ezen az egészen (mint ahogyan én is).

Én biztos nem pontoztalak le. :)

2012. aug. 3. 19:22
 20/27 anonim ***** válasza:
24%

A leku.rvázás egy nyolcévessel szemben érzelmi bántalmazásnak számít, ezt jó, ha tudja a barátnőd és a kedves imerődöd is. Rendőrségi ügy is lehet belőle, ha a gyerek elég érzékeny és szétcsúszik tőle pszichésen és az iskola észreveszi (márpedig észreveszi!).

Apuka miért nem védi meg a saját lányát? Miféle ember az ilyen?

És tévedni tetszik a hölgyemény: nem a gyerek dolga, hogy pitizzen neki, hogy megküzdjön a jó viszonyért, hanem az övé. Neki pedig nem pitiznie kell, hanem elfogadtatnia és megszeretettnie magát a gyerekkel. A lek@rvázás nem a legjobb módja ennek. :(

Az utolsó mondat nem fog megállni még két ilyen húzás után. Az apuka helyében most dobnám a nőt, mielőtt végleg tönkretszi a gyereket.

Téged miért érdekel ez ennyire? Azt ugye tudod, hogy milyen durva indulatokat tud kelteni az ilyen kérdés?

Netán azért szavaztatsz minket, mert te törnél a hölgyeményke helyére? Oké, semmi kifogásom ellene, csak a strtégia rossz, azon változtass. :)

2012. aug. 3. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!