Ismerősöm előző házasságából született kislányát egy veszekedés alkalmával "leqvázta" a barátnője. Hol van a határ?
Ismerősöm nagyon szereti a kislányát, mindent megtenne érte, ami egy normális édesapától elvárható, folyamatosan részt vesz a kislány életében annak ellenére, hogy elváltak (Szerencsére ebben a kislány édesanyja sem akadályozza.) Viszont a barátnője nem igazán ápol jó kapcsolatot a kislánnyal, mert szerinte a kislánynak kell kezdeményeznie a barátságot is, illetve neki kell "odatenni" magát ahhoz, hogy jó viszony legyen köztük, neki kell küzdeni ezért. (Én már ezzel sem értek igazán egyet.)
Az ismerősöm szereti ezt a nőt, de én úgy gondolom, akkor is van egy határ, ileltve egyfajta intelligencia, hogy ilyet egy kisgyermekre semmilyen veszekedés alkalmával nem mondunk.
Kíváncsi lennék a véleményetekre.
A kislány egyébként 8 éves, és egy végtelenül kedves, nyitott, lelkileg egészséges kislány.
Itt van a határ.
Bár nyilván nem a semmiből jött ez a veszekedés, elképzelhető, hogy azért engedte meg magának ezt a hangot és stílust, mert korábban is elnézték neki.
Szerintem akkor sem lenne megengedhető ez a hang, ha nem egy 8 éves kislányról lenne szó.
Én egyet nem értek. Egy felnőtt nő hogy tud egy 8 évessel úgy veszekedni,hogy magából kikelve leqrvázza.
Még ha feltételezném,hogy a 8 éves kislány rosszalkodott, akkor sem áll le egy felnőtt veszekedni,és nem kiabál trágárkodva.
Az én 8 éves lányom maga volt a kis ördög. Mégis egy felnőtt magabiztos,határozott hangjára tudta hogy rosszat csinál,és most bünti lesz..Sosem kellett trágár szavakat használni,vagy torkom szakadtából ordítani.
A hölgyemény a határt már rég átlépte, azzal, hogy úgy telepedett be abba a családba, mint egy hercegnő, és elvárja, hogy a kislány örüljön neki, szeresse.
Ismerősöd pedig nagyon rosszul teszi, hogy ilyesmiket megenged neki. Ennek a kislány issza meg a levét.
Ennyire nem lehet szeretni senki, hogy megendedjem, hogy a gyerekemet bántsa!
Ha az én kislányomra fújna így valaki, simán pofánvágnám, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!