Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyikre lenne érdemesebb...

Melyikre lenne érdemesebb költeni, jogosítványra vagy autóra?

Figyelt kérdés

Volt autónk, de az már régi volt, így tavaly le kellett adnunk a bontóba. A férjemnek van jogosítványa, nekem nincs. Viszont van egy közel 2 éves gyerkőcünk, akivel bármikor bármi lehet, illetve az ő részére több mindent csak városban tudtunk/tudunk megvenni, mert vidékiek vagyunk. Nekem viszont elég sokszor vannak egészségügyi problémáim, így nekem is többször kellett orvosokhoz menjek.

A gondunk az, hogy 1 hónapban nem sokat kell használnunk az autót, maximum 3-4 alkalommal, de mondjuk akkor nagyon kell. De ehhez ugye jelen pillanatban hiába van jogsija a férjemnek, még autót is kell kérjünk, ráadásul ő akkor nem tud dolgozni menni. Ha lenne nekem is jogsim, akkor legalább a férjem tudna menni dolgozni. Viszont pénzünk csak az egyikre van. Vagy az én jogsimra, aminek ugye még az életben rengeteg hasznát vehetem és autóhoz könnyebb utána hozzájutni, de a jogsi csak drágább lesz, ráadásul most még gyesen vagyok, tehát időm is lenne rá, de ha elmegyek dolgozni, akkor nem biztos, hogy meg tudnám csinálni.

Viszont erre a 3-4 alkalomra tényleg baromira kellene az autó, de ez annyira kevés is, hogy most ezért fenntartani egy autót, biztosítást, súlyadót, meg mindent fizetni utána sok lenne, nem használnánk úgy ki. De kellemetlen mindig kérni és van, hogy csak a 3. helyről tudják odaadni az autót, vagy a 3. ember tud csak elvinni, ha nincs a férjem és sajnos hiába fizetjük ki, amiért használjuk az autót, jártunk már ez miatt rosszul.

Szerintetek mi lenne a helyes megoldás? A jogsi vagy a kocsi vásárlás?

2012. júl. 29. 19:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Autót kellene vennetek. Én elhsizem, hogy vágysz a jogsira, de az sem megy ripsz-ropsz.
2012. júl. 29. 21:11
 12/16 anonim ***** válasza:

Én is az autót választanám első körben. Ahogy említetted bármikor lehet a gyerekkel, vagy veletek valami, ami elhalaszthatatlan, ilyenkor hasznosabb ha egy jogsi mellett van egy autó is a családban, mint két jogsi, de autó nincs. Egyértelmű.

A jogsit megtudod csinálni munka mellett is, nagyon sokan csinálják így. Én suli mellett csináltam, de nagyon sok 40-es csoporttársam is volt.

Az elsősegély és a kressz órák is délután 5-kor kezdődtek és 7-ig tartottak heti kétszer. Néhány hónapot szerintem ki lehet bírni így, aztán gondolom nem hajt a tatár, nem kell két hónap alatt a jogsi, ráér 4, vagy 6 alatt is. A vezetési órákat úgy választhatjátok meg, ahogy az oktatónak és neked is jó, tehát vagy meló után 1-2 óra, vagy reggel meló előtt 1-2 óra és a férjedhez is tudtok igazodni, vagy ahhoz, aki vigyázni tud a picire arra a pár órára!

2012. júl. 29. 21:38
 13/16 anonim válasza:
először autóra utánna benzinre tudtommal azzal megy nem pedig jogsival
2012. júl. 29. 22:04
 14/16 anonim ***** válasza:

előbb tudtam vezetni, minthogy jogsim lett volna :) a párom tanított, volt egy elég rozzant autónk, az első. arra pont jó volt, h ne féltsük, és azért elvitt pár helyre így is :) najó, persze voltam utána tanfolyamon is.

inkább autót vegyetek, és segítsen a férjed gyakorolni, mert könnyen ott találhatod magad, h a pótvizsgákra, pótórákra elköltötted egy autó árát.

hiába leszel friss jogsis, a férjed látni fogja a kezdetektől, h mennyire vagy magabiztos, így oda fogja neked adni az autót pár hónap után. én már az egy hónapos jogsimmal is vezethettem egyedül, mert a párom látta rajtam, h nem lesz gond. legalábbis a begyakorolt, ismert útvonalakon jól közlekedem, az ismeretleneket megtervezem Google Mapssal, és megyek is :)

fontos, hogy a jogsi letétele után rögtön sokat vezess, így ha kiesik később pár hónap, akkor sem úgy állsz majd ott mint egy mazsola.

2012. júl. 29. 22:14
 15/16 anonim ***** válasza:
Hasonló helyzetben vagyunk, már eldöntöttük, hogy kocsi lesz. Egyszer meg talán jogsim is, vezetni nem a tanfolyamon fogsz megtanulni úgyse. Csak a rendőröket kerüld :).
2012. júl. 29. 23:47
 16/16 A kérdező kommentje:

Beszélgettünk a dologról most megint a férjemmel, a jelen állás szerint fontosabb lenne az autó, szóval ha találunk egy megfelelőt, akkor valószínűleg azt fogunk venni, de talán a közeljövőben áll majd egy kis pénz a házhoz és akkor lesz jogsi is. Remélem.:) Én nem igazán akarok jogsit, csak ha lesz autó, akkor nem kéne mindig a férjemre támaszkodni. Egyébként én is tisztában vagyok vele, hogy nem a tanpályán fogok megtanulni vezetni, valamilyen szinten tudok már, vezettem is, csak a tolatást, parkolást kéne nagyon begyakorolni, a többi már menne.:)

Köszönöm a segítségeteket!:)

2012. júl. 30. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!