Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családon belüli erőszaknak...

Családon belüli erőszaknak számít? Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Párommal többször vitatkozunk. Ezek a viták egy darabig csak szóban voltak veszélyesek. Már ott tartottunk kb. fél éve egyszer eltépte az egyik felsőm, amit fel akartam venni, hogy elmenjek az éjszaka közepén. Ezzel akart megakadályozni. Ekkor erősen le is fogott, bár nem ütött meg. Utána bocsánatot kért, és a tegnapi napig nem is volt olyan nagy a baj. Bár néha olyan közel hajolt, hogy azt hittem lefejel. Tegnap is összevesztünk(szerinte én nem lehetek fáradt, mert nem 24 órázom, s az, hogy otthon mindent én csinálok nem lehet fárasztó-szerinte nekem kellett volna a vacsiját megcsinálnom, és a másnapi kajáját összecsomagolnom, de közölte, h nem csinálok semmit, ezért megmutattam, hogy milyen az) Reggel ki akart rángatni az ágyból, hogy nem lehetek fáradt, mert már aludtam 6 órát...Mikor látta, hogy nem akarok reagálni, akkor lefogott, rám ült. Közben vagy 3-szor vertem be a lábam. Elkezdett csipkedni, mint amikor csikizik az embert, csak indulatból. A végén már úgy megijedtem, hogy sírtam. Újra feljött, de akkor már a telefon a kezemben volt, és megmondtam, hogy ha hozzámér, akkor hívok segítséget. Erre elment. Közölte, hogy holnap is ez vár rám. Főleg, ha éjfél előtt megpróbálok lefeküdni. Majd 3 óra elteltével, mintha mi sem történt, nagy vidáman felhív, hogy visszaaludtam-e, haragszom-e...Lassan az az érzésem, hogy jobban érzem magam, amikor nincs otthon. Egyébként nagy online játék függő(nem szerencsejáték). Csak otthon lehet látni, nem megy sehova. 24/48-azik, és túlórázik néha. Azt hiszem, hogy már kimerült. Egyre agresszívebb. Már félek Tőle.
2012. júl. 27. 08:59
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Egyébként biztonsági őr, igen.

Én is a párterápián gondolkodtam, mint utolsó mentsvár. Remélem meg is hallgatja a javaslatom...

2012. júl. 27. 11:02
 22/28 anonim ***** válasza:
81%
majd ha összever írj ki egy újabb kérdést
2012. júl. 27. 11:12
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Legyen neked igazad, csak én előttem 2 példa is volt, és egyik sem úgy kezdődött, hogy az első héten már pofon volt. Hónapokig minden szép és jó, aztán egyszer csak bekattant, akkor már nem "édesem" hanem "büd.ös kur.va", aztán csatt az első pofon, mert nem akkor ért haza mikor mondta, utána persze, sajnálom, szeretlek babám, soha nem lesz már ilyen. Később egyre gyakrabban pofonok, hajtépés, később mikor a földön feküdt úgy rugdosta, a másik barátnőmre rátérdelt és addig fojtogatta míg bevérzett a szeme. Nem engedte ki őket a lakásból, elvette a mobilt, elvitte a kulcsot. Ha 10 percet késett, már verés, biztos k.rválkodott. Az egyikőjük terhes lett, akkor egyik nap még éjjel is elment neki a Tescoba eperért, a másik nap meg a földön rugdosta a terhes barátnőmet.

Csak egy kis ízelítő, hogy hova fajulhatnak a dolgok...

2012. júl. 27. 11:13
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen 24/48 órában dolgozók sokszor meghibbannak. Párom apja ezt csinálta gyerekkorukban, a feleségét verte, terrorizálta, a gyerekeknek pisszenni sem szabadott otthon.

Biztos van, aki jól bírja hosszútávon az ilyen munkát, de sok példát nem láttam rá... Szerintem hagyd a francba ezt az idegbeteg állatot!

2012. júl. 27. 12:38
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
24-es vagyok. Ja és ő is őr volt.
2012. júl. 27. 12:38
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg egyszerű.Beszélj vele egy higgadt pillanatában,hogy nem normális amit művel,és forduljatok szakemberhez.Ha erre kiröhög,hogy ugyanmár,akkor szépen pakolj össze neki és viszlát.
2012. júl. 27. 14:07
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem mentség az ilyenre, hogy fáradt!! Az én Párom is ilyen beosztásban dolgozik (24/48 + túlórák) és a maximum agressziója kimerül abban, hogy fancsali képet vág, ha nem tud eleget pihenni, miután hazajött, mert van délutánra valami program.

Tehát ez nem mentség.

Hogy szereted, meg biztosan rossz neki...de Te így akarod elélni az egész Életed??? Terror, meg mindent neked kell csinálni? Gondolom egy portörlőt nem mozdít meg otthon...

Figyi, erre más nem tud megoldást adni, csak Te. De ha gyenge vagy és ebben maradsz, akkor ne lepődj meg a következményeken...

23N

2012. júl. 27. 14:23
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
A legutóbbi kommented után, Kérdező, olvasd el ismét (ezúttal figyelmesebben) a 9:43-as írásomat. "Hátha" alapon mentegeted a "kapcsolatotokat"-valójában a nagy semmit-, csakhogy, mint írtam, ez érzelmi függőség. (Lehet, nem hiszel nekem, de még a részedről sem szerelem. Minden valószínűséggel mást értünk alatta.) Nézd, tőlem kínozd magad, ameddig jól esik (mert az ilyen helyzet SOHA de SOHA nem indul pozitív irányba), csak te vagy a felelős a saját életedért, senki más. Tudod mit? Írd le nekem, hogy 1. szerinted mi a szerelem (például belefér-e, hogy valaki fél a másiktól--> mi az Istennek van vele???) 2. hogy vélekednél, ha másnál látnál ilyet 3. mit vársz az élettől 4. szerinted miért viselkedik így a "párod" 5. mióta csökkent valamilyen szempontból a vágy/szexuális életetek 6. milyen érzéseid vannak, mikor a pasasra gondolsz (+ezek kimerítik-e a szerelem fogalmát) 7. akarnál-e tőle jelen pillanatban gyereket (a jövőre tekintve a mostani még a legfényesebb állapot) 8. szerinted milyen apa lenne (ez elfogadható-e) 9. mit éreznél iránta, ha nem lennétek kapcsolatban (pl munkatársak, sógor stb)10. miben tudsz felnézni rá ill. ő terád (e nélkül nincs szerelem). Lehetne még sorolni, de talán valami végre megvilágosodik. Ne vesztegesd az időd! Ne járj úgy, mint annyi sok ember: 90 évesen idegileg/érzelmileg sérült (általában a gyermekei is) és az jár a fejében, hogy mégis hogy alakult volna az életem, ha merek lépni. Ennyi. Többet nem fogok írni, mert ha ezek után sem ébredsz fel, akkor én már nem tudok segíteni. Kívánom, hogy találd meg a boldogságot.
2012. júl. 27. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!