Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti, hogyan viselkednétek? (anyós)

Ti, hogyan viselkednétek? (anyós)

Figyelt kérdés

A párommal 3 hete költöztünk el anyóséktól.(amit én alig vártam). Így csend,béke,nyugalom van a párom és köztem,nem kell hallgatni az állandó vitákat náluk. 2 faluval költöztünk odébb,de a párom amúgy is minden nap jár ki a szüleihez,mert családi gazdálkodók,és igen csak van mit dolgozni.

Én itt az önkormányzatnál dolgozom,ahol anyósék laknak. De nem megyek minden nap el náluk,1 héten max 2-szer.Mert azért 4-ig dolgozom,és főznöm is csak kell,meg takarítani,mosni.

Meg nem látom értelmét,hogy menjek többször,amúgy sem olyan bennsőséges a kapcsolatom velük.

Míg náluk laktunk,szinte soha nem beszélgettünk,és ezért is utáltam meg az ittlétet,mintha nem is lettem volna sokszor,eljártunk egymás mellett minden szó nélkül.

Ma reggel párommal jöttem át,és lementem anyósékhoz,míg nem mentem munkába,anyósom semmit nem szólt hozzám a köszönésen kívül.Én sem szóltam semmit,rendezte a párom nagymamját,gondoltam,ha elrendezte beszélünk pár szót,de nem kijött a teraszra hozzánk,leült velem szembe,még szinte rám sem nézett,nehogy mondott volna valamit.Én meg mondtam a páromnak,hogy vigyen dolgozni,és persze mikor beültünk a kocsiba,mondtam neki,hogy nem jövök többet,amiért nem is szól hozzám az anyja.

Biztos nem tetszik az anyjának,hogy nem jövök minden nap,és nem nézem meg őket.De könyörgöm,nekem már a páromat kell ellátnom,neki kell főznöm stb.

Mit üljek itt velük,mikor nincs közös témánk,és nem is érzem magam jól ha velük kell lennem. Egy héten 1-2 nap látogatás bőven elég szerintem anyósból.

23/N

2012. júl. 27. 08:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Van gyereked? Ha nincs, szeretnél?

A párodat nem ellátni kell, hanem gondoskodni a háztartásról - ha ez a munkamegosztás köztetek. Falun ritka az a hozzáállás (ott nőttem fel, ismerem, még ha egy szikrányit sem építettem be magamba ebből a mentalitásból), hogy a férfi besegít a háztartásba.

Csak gondold el, ha lesz két gyereked, mennyi teher lesz a válladon? Akkor is rohangászol heti kétszer anyóspajtáshoz?

Minél ritkább a látogatás, annál több a saját szabad idő, a csend és a nyugalom (szerintem).

Ha hozzám nem szólna a hisztis-ovis szintre süllyedt lelkületű anyósom csak egyszer is (amíg élt, megpróbálta, de beletört a bicskája), azonnal otthagynám, és megvárnám, amíg bocsánatot kér a neveletlen viselkedéséért. Lehet, hogy nem kedveli, lehet, hogy rivalizál a menyével, de hogy az elemi udvariasságot ne adja meg a másiknak, na az már sok!

Hagyd ott anyóspajtást, és ne látogasd, amíg magához nem kap. És a férjeddel mindig mindnet beszélj meg, különben seperc alatt éket fog verni a jó anyuka a kapcsolatotokba, aminek a vége záros határidőn belül baj, veszekedés, és válás szokott lenni.

Szerintem pedig minél messzebb van egy (pláne friss) házaspártól az anyós, annél jobb. :)

2012. júl. 27. 09:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Ezt már megbeszéltük egyszer a héten, szerintem akkor is kaptál bőven válaszokat, hogy tök fölösleges lemenned, pláne egy héten többször. Éljétek a saját életeteket, a párod menjen az anyjához, ha úgy gondolja, Te meg mész kéthetente egyszer, hogy azért mégiscsak legyen valami kapcsolat, bár szerintem még ez is gyakori, tekintve, hogy úgysem szól hozzád...
2012. júl. 27. 09:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez nyavalygás a semmin! Már ezt a kérdést feltetted egyszer.
2012. júl. 27. 09:18
 4/8 anonim ***** válasza:
Én sem mennék a helyedben. Nálunk hasonló a helyzet, bár anyósommal semmi gond, inkább apósom tett olyan megjegyzéseket a házasságunkra, ami nem tetszett ezért mondtam a férjemnek, hogy most egy darabig nem megyek, ha nem baj...megértette.
2012. júl. 27. 09:33
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem még nincs gyerekünk.

CSAK a párom kedvéért megyek le anyóséknál,mert kérte,hogy menjek,ne hanyagoljam el a szüleit attól,hogy elköltöztünk.

De anyóspajtás nem bírja elfogadni szerintem a helyzetet!Muszáj lesz beletörődnie,és már az is unalmas számomra,hogy nem egyszer mondja,ha ott vagyunk,hogy most ne menjünk haza,hanem aludjunk ott,mert nekünk mindig meglesz a helyünk ott náluk.

De megfogadtam,hogy ha rajtam múlik,soha többet nem alszom ott.

2012. júl. 27. 09:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Miért várod, hogy anyóspajti kedves legyen veled, mikor te is ilyen ellenséges vagy?! Te ugyanúgy felhozhattál volna valami témát, mint ő, ugyanúgy megsértődhet ő is, hogy nem szóltál egy szót sem.

Felesleges a hiszti, nem csak az anyósod hülye, hanem te is.

2012. júl. 27. 12:41
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem is mindketten hibásak vagytok ebben! Először is, azt írod, hogy amikor együtt laktatok, akkor is elmentetek egymás mellett szó nélkül! Most miért lenne más a helyzet? Miből következtetsz arra, hogy most emiatt utál, ha eddig sem beszélgettetek soha?

Az ő nézőpontját is meg lehet érteni, eddig ott laktatok, tele volt, nyüzsgött a ház, most hirtelen üres lett minden, nehezen szokik ehhez hozzá, persze hogy minél többet szeretne veletek lenni.

Abba belegondoltál, hogy a párodat milyen helyzetbe hozod azzal, hogy előtte közlöd, hogy márpedig az anyjáékhoz soha többé? Náluk laktál, ettél, ittál, fürödtél, most pedig közlöd, hogy az életben soha többé meg sem látogatod őket! Nem gondolod, hogy a te stílusoddal is akad némi probléma?

2012. júl. 27. 13:03
 8/8 anonim ***** válasza:

Nah én már tényleg utálom az anyósomat, meg ő is engem...

budapesten élünk ők is városban laknak de vidéken. szóval jó nagy a távolság köztünk szerencsére..:)

De ha hazamegyünk havonta legalább egyszer vagy kétszer mindig van közös témánk, mert úgy állunk egymáshoz hogy legyen...

Nekem anyósom azt mondta, hogy az ő fia nekem senkim...Boldog lennék ha azt mondaná NEKÜNK mindig van hely a házukban,mert nekünk nincs csak a fiának...

Most várjuk első babánkat, neki is lesz hely de nekem tudom, hogy nem. ez sem baj ettől még elmegyek és beszélgetek velük megpróbálom jól érezni magam mert a PÁROM ANYJA meg a gyerekem nagymamája...ezt nem lehet megváltoztatni.... szerintem felesleges problémát gyártasz magadnak meg a párodnak is...

2012. júl. 27. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!