"Anyós" kérdés! Mit tehetnék?
A szituáció: a barátommal 3 éve vagyunk együtt.Megismerkedésünkkor,mikor még a családja nem is ismert,már visszahallottam,hogy nem szimpatizálnak velem,mert csak a pénze miatt vagyok Vele és ki fogom használni.Ami többek közt azért is érdekes,mert nagyjából egy szinten állunk/álltunk anyagilag,stb..Késöbb megkaptam az édesanyjától,hogy jobbat is találhatott volna.
Nemrég összeköltöztünk,arra az volt a reakciója,hogy "rossz döntés volt,és inkább még most szakítsunk,mint késöbb." Itt megkértem a páromat,aki addig nem foglalkozott a dologgal,hogy kérdezze meg Tőle,mi az oka a nemtetszésének.Neki azt mondta,hogy nincs semmi problémája velem.
2 héttel ezelőtt úgy volt,hogy megint megyünk a szokásos,néhány napos vendégeskedésre hozzájuk.Nekem közbejöttek hivatalos ügyek,ami miatt nem tudtam menni.Mikor a párom ezt elmondta nekik,akkor az édesanyja egyből rávágta,hogy "ez csak kifogás,azért nem megyek,mert nem szeretek ott lenni,és amúgyis kilógok közülük".Amikor tudok,találkozok velük,de ha épp véletlenül nem érek rá,akkor általában mindig ez a reakció.
Úgy érzem,hogy mindig udvariasan,kedvesen viselkedtem velük,ebben a párom is egyetért. Szemtől szembe sose kapok ilyen megjegyzéseket.Szeretjük egymást,együtt tervezzük a jövőt a párommal,de nem szeretném,hogy ez beárnyékolja a kapcsolatunkat.
Segìtene,ha én beszélnék az édesanyjával,vagy rontanék a helyzeten? Mit tehetnék még?
Hát, hogy kilógsz közülük, az biztos, - elég bunkónak látszanak, persze, hogy az anyós kinek a nevében beszél többesszámban az kérdés.
A többiekkel hogy állsz?
Az ilyen némberrel kár beszélni, mert nem áll azon a szellemi, etikai szinten, hogy meg tudná / akarná fogalmazni a "gondolatait", - de azért próbáld meg.
Főleg arra koncentrálnék, hogy most már ti ketten, a pároddal vagytok egy család, egy MÁSIK család, még-ha közeli is.
Én nem értem miért ilyenek a fiús anyukák.
Az én azt hittem nekem jó a kapcsolatom az anyósommal, aztán jöttek háttérinformációk, hogy nem is. Tette nekem a szépet, a jót és kiderült, hogy kb mindennek elhordott már a hátam mögött. És nem tudom, hogy miért. Engem tiszteletre tanítottak a szüleim, amit maximálisan meg is adtam neki és hiába erőltetem meg magam nem jövök rá mivel árthattam neki.
Eleinte nagyon rosszul esett amit művel, most már hazugságokat is terjeszt rólam. A legdurvább az volt, hogy én állítólag megint terhes lettem csak elvetéltem és ezt nem akarom elmondani senkinek. De a lánya meg köpcis és elmondta, kiderült az egész család tudja, így megértettem, hogy a legutóbbi családi összejövetelen miért volt mindenki fokozottan kedves. Na akkor összevesztem anyósommal, mert nem volt igaz. Egy fiam van, több terhességem nem volt.
Évente csak kétszer találkozunk, de én vagyok a rossz, hogy kihúzom magam a többi összejövetel alól, mert "semmi okod nincsen rá, hogy hisztizz!".
Szóval Kérdező, sose leszel jó anyós szemében még akkor sem ha aranyat tojsz.
Köszi mindenkinek a választ!
A többiekkel kapcsolatban nincs ilyen problémám.Legalábbis nem tudok róla..:)
A párommal már beszéltem a néhányadik alkalom után.Ki is állt mellettem,beszélt vele.Utána egy ideig nyugi volt,majd újra kezdödtek a megjegyzések.
Tudom,hogy szószerint véve nem az anyósom.Ezért volt az idézőjel...
Utolsó:
Na igen,a Tied is érdekes helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!