Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor beszélünk anyakomplexusról?

Mikor beszélünk anyakomplexusról?

Figyelt kérdés

Kerestem már neten, de nem találtam megfelelő választ.

Mit jelent pontosan az anyakomplexus?

Lánynak is lehet anyakomplexusa, vagy csak fiúnak?

És akkor is akomplexusról beszélünk, ha szexuálisan/párkapcsolatilag nem érdekli az idősebb nő a lányt/fiút?

2012. júl. 25. 02:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Angolul: [link]

Magyarul valamicske: [link]

Én laikusként azt mondanám, hogy valamilyen konfliktus, vagy az anyához köthető fejlődési szakasz félrement, félbeszakadt, elmaradt, és ezért a gyerek felnőtt életében is azt a dolgot akarja megoldani, de az anyja helyett más nőkkel (mert az anyjával nem ment).

Kisfiúként az ember szerelmes az anyjába, ezért komplexusos felnőttként is szexuálisan-szerelmesen közelít ezekhez a nőkhöz.

2012. júl. 25. 10:21
 2/5 anonim ***** válasza:

Konyhanyelven fogalmazom csak meg. Számomra azok az anyakomplexusos férfiak, akik felnőttként csak az idősebb nőkhöz vonzódnak szexuálisan.

Lányokkal kapcsolatban még sosem hallottam ezt említeni.

2012. aug. 9. 08:14
 3/5 anonim válasza:
Minden gyerek vagy anyához ragaszkodik nagyon vagy apához. Tök mind1 hogy fiu vagy lány. Az anya komlexus az pl nekem van. Anyumat 9 éve nem láttam apumat nem is ismerem. Én mivel anyumat AZÉRT ISMERTEM ANYA KOMPLEXUSOM VAN. pRÓBÁLOK MINDIG EGY OLYAN EMBERT KERESNI AKI ANYÁM HELYET ANYÁM LEHET.
2012. aug. 9. 11:34
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy leszbikus nőnek is lehet anyakomplexusa.

Illetve beszélhetünk szexuális tartalom nélkülis anyakomplexusról, amikor pl. idősebb főnöknőt követ pincsimódra valaki, meg akar feleni, gyerekesen várja a dícséretet minden apróságért.

2012. aug. 16. 14:45
 5/5 anonim ***** válasza:
36%
most
2012. aug. 16. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!