Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális elvárásai vannak...

Normális elvárásai vannak apósomnak? Szerintem nem de mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Szóval apósom igen keveset dolgozott bejelentve és még lenne is pár éve a nyugdíjig. Most dolgozik de csak átmeneti a munka utána ki tudja milyen bevétele lesz. Párom támogatja anyagilag. De ezt az örökkévalóságig nem lehet!!! Ha csak 30000 Ft lesz a nyugdíja akkor is ő fogja eltartani. Tudom segítse a gyerek a szülőjét ha megteheti és párom most megteheti (értem ezalatt, hogy félretenni emiatt nem tud de nem is éhezik). Hogy képzeljem el így a közös jövőt? Mondtam neki lehet tudnék messzebb ugyan de munkát az apukájának de az volt a válasza itt van ő neki maradjon csak a helyén apósom) Tudom ő sem akarná a végtelenségig támogatni de ha belegondolok mennyi félretett pénze lehetne ha nem adná oda??? Nem vagyok irigy csak van egy határ szerintem. Egy összeghatár. Mit gondoltok?
2012. júl. 24. 22:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
37%

Utolsó!!! NEM a férje és nem is az élettársa, hanem csak barátnöje, aki csak GONDOLKODIK a közös életen.

Éppen ezért semmi beleszólása, hogy a barátja mit csinál a saját pénzével.

Mellékesen, ha valaki nem támogatja a rászoruló szülöjét, azzal igen nagy baj van, és akinek ez érthetetlen, azzal még nagyobb.

A barátodtól jogos, hogy az apját támogatja, és mellékesen ez CSAK az ö dolga.

Egy idösebb embert meg elküldeni valamerre messzire "dolgozni" azért elég szemét ötlet, elvégre nemegyszerü új helyen megszoknia, és ha netán idövel mégis elküldik (ami manapság elég gyakori), akkor megint költözhet valahová és kezdheti elölröl.

Az, hogy a barátod családja hoygan élt eddig, nem tudhatod, mert egy kivülálló csak pár dolgot lát. Ma viszont elég gyakori, hogy még a meggondoltabbaknak is sok adósága van, mert máshogy kevés fizetésböl nem tudtak megélni, amikor felvettek hitelt, akkor jobbbak voltak a munkafeltételek, és kedvezöbben a hitelek. Hogy ezek idöközben romlottak, arról az egyszerü emberek nem tehetnek.

De a lényeg, hogy NEKED semmi beleszólásd, és a barátod jobban jár, ha otthagy téged.

2012. júl. 25. 08:19
 12/20 anonim ***** válasza:
61%

lehet, hogy beleszolása nincs...és nem is szólt bele...de ha vele tervezi a közös jövöt, igenis számításba kell vennie ezt is! miért is ne tenné??? hisz az ő életéről is van szó...egyelőre nem közölte a párjával, hogy héló, ne adj apukádnak ennyi pénzt...egyelőre csak kifogásolja...valszeg még a párjának se mondta...és igenis joga van ahhoz, hogy elgondolkodjon ezt illetően, és megbeszélje a párjával, ki hogyan gondolja, hisz egy ÉLETET terveznek leélni együtt...

23L

2012. júl. 25. 08:58
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ, azt hiszem kár bármit is hozzáfűznöm. Valóban nem egy okos ötlet ilyen fórumokon tanácsot kérni, mert úgysem lát bele messziről senki a kérdező életébe. Szó nincs róla, hogy hogy osztja be a pénzét és mint írtam támogassa ha tudja. De azért azt ne mondja senki, hogy valóban az a kötelessége a gyereknek hogy élete végéig plusz egy keresett előteremtsen. Egyébként párom apukája ajánlotta, hogy elmegy dolgozni messzebbre.
2012. júl. 25. 09:29
 14/20 anonim ***** válasza:
62%
Teljesen mindegy, hogy házastárs, vagy élettárs. Közös életet terveztek, egyértelmű, főleg ha ketten is dolgoztok, hogy az közös. Minimum megbeszéli veled a dolgot, vagy meghallgatja a véleményed. Nálunk legalábbis így volt. 7 évet éltünk együtt, mielőtt a felesége lettem, de első perctől úgy kezeltünk az anyagiakat, hogy minden közös. A kiadás is, és a bevétel is. Mindent megbeszéltünk. És ez így van rendjén szerintem.
2012. júl. 25. 11:11
 15/20 anonim ***** válasza:
73%

de a legtöbben eskü annyira aberráltak, hogy az nem igaz...komolyan...lehet lepontozni, de igenis van némi beleszólása.........áhhh...csak felhuztam magam....még jó, hogy mi a párommal mindent megbeszélünk és igenis közünk van a másik keresetéhez...igen, még csak a völegényem, de az életünket EGYÜTT akarjuk leélni...csunya lenne, ha mindenki csak élne a másik mellett....mi lenne abbol???? az nem életközösség....bakker...

23L

2012. júl. 26. 08:40
 16/20 A kérdező kommentje:
Amiatt érzem, hogy jogom van beleszólni, mert mivel szeretem a párom szeretném, hogy olyan dolgokat tudjon venni amit szeretne és ami talán másnak csak úgy pottyant. Például jogosítvány, autó, egyszer egyszer elutazzon és legyen egy tartaléka. Nem vágyom az ő pénzére mielőtt félreértenétek. Csak szeretném hogy legyen valamije. Na mekkora szemét ember vagyok...
2012. júl. 31. 18:49
 17/20 szofi2009 ***** válasza:
89%
én teljesen értelek és azt a kérdést is felteheted nekik hogy mi lesz ha elveszti az állását -ami nagyon gyakori- és nem talál munkát rögtön ,nincs tartalék mert a papa felemészti ugyhogy készülhetsz eltartani mindkettöjüket.
2012. aug. 1. 21:50
 18/20 anonim ***** válasza:
89%

Ó istenem, és akkor más típusú kérdésnél meg ilyenek a válaszok, hogy miért nem beszélted meg vele, mielőtt hozzámentél? Miért nem beszéltetek erről, mielőtt összeköltöztetek? Ez egy fontos dolog, mostmár edd meg amit főztél stb.

Nekem is az a véleményem, hogy igenis foglalkoztathatja a kérdés. Ezzel nem akkor kell foglalkozni, mikor már összeházasodtak, meg van egy gyerek és akkor kiderül, hogy ja hát én még apámat is pénzelem, mert neki úgy kényelmes.

2012. aug. 2. 00:55
 19/20 anonim ***** válasza:
81%

persze hogy lepontoztatok...és mellettem még sok olyan válaszadót, aki szerint igenis van köze hozzá...annyira dinkák vagytok....akkor ti csak éljetek szépen vigan ugy, hogy semmi közötök a párotokhoz..éljetek egymás mellett...nem együtt..hanem mellett...mert ez az....fuuhhh..birkanép....

23L

2012. aug. 2. 08:53
 20/20 anonim ***** válasza:
88%

Annyira imádon az ilyen édes ne-szólj-bele-mert-közöd-nincs-hozzá beugatásokat.

<OFF>

Nos, az én példámmal élve.

A párom amikor összejöttünk, gyárban robotolt diákmunkában, hogy etesse a szüleit akik azért nem tudtak enni, mert anyuci 40k-t költött telefonszámlára, apuci meg ivott mint a gödény.

Rávettem páromat hogy hagyja abba a munkát és koncentráljon a tanulmányaira.

Anyuci visszább vette a telefont, apuci a piát, és csodák csodája nem halnak éhen!

A párom az addigi bukdácsolás helyett tanulmányi verseny dobogós helyezésével kapta meg az OKJ-s szakvizsgáját. Még csak internként - azaz diákként - dolgozik egy nemzetközi jóhírű cégnél, de már százezreket keres. És lassan fel is veszik állandóra.

Ha hagyom hogy továbbra is hülyének nézzék a szülei, örülhet ha egy minimálbéres munkát talál.

2 éve összeköltöztünk, nemsokára esküvő.

Jövőre egyetemen folytatja a tanulmányait. Bizony a jelenlegi fizetése szinte teljesen elmegy a számlákra és a lakbérre (közös kasszán vagyunk).

El sem tudom képzelni mi lenne, ha akkor nem ugattam volna pofátlanul bele a dolgaiba.

</OFF>

Ha úgy látod hogy lesz közös jövőtök, igenis van jogod tanácsot adni, megosztani a pároddal a te véleményed.

Ha hallgat rád akkor minden tökély, ha nem, akkor viszont érdemes megfontolni azt a közös jövőt.

Az egy dolog hogy illik segíteni a szülőkön, de nem minden szülő érdemli ezt meg.

Aki pedig igen, nem minden esetben tudja beosztani a pénzt.

Inkább étellel, a számlák kifizetésével kell segíteni, nem zsebpénnzel, ami ki tudja hová megy majd miután odaadtad.

2012. aug. 2. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!