Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apukam meghalt 2003ba. Koporso...

Apukam meghalt 2003ba. Koporsos temetese volt. Szeretnem most elhamvasztani ot. Mennyibe kerul ez?

Figyelt kérdés
2012. júl. 24. 09:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
43%
25-50 között.. Mit szeretnél hamvasztatni? a csontokat? miért nem jó ott ahol most van? 9 év alatt szerinted ugyanúgy van ahogy volt?:)
2012. júl. 24. 09:55
 2/11 anonim ***** válasza:
87%

Ha nincs valami kifejezett oka, akkor én nem bolygatnám. Mi megtettük. Borzasztó volt, és az még ma is. kétlem, hogy valamennyi csontot összeszedtek. :(

Az áron túl a különféle engedélyeztetésre, kérvényekre kérelmekre hosszú bürokráciára is számíts.

2012. júl. 24. 10:02
 3/11 anonim ***** válasza:
84%

És ne feledd. A költségeidet megnöveli az exhumálás költsége is.

Először annak kellene utána érdeklődni: ha nem tudod hol van az adott egyház (amelyikhez a temető tartozik) parókiája, akkor azt a temető-csősz megmondja. A parókián pedig elmondják, hogy egyáltalán lehet-e már, és mennyiért szoktak exhumálni. A hamvasztással kapcsolatos 40-50 ezer Ft költség még ahhoz jön pluszba.

2012. júl. 24. 10:07
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdezhetem hogy miért?

Persze te tudod, te dolgod, de nekem ez olyan kellemetlen érzés lenne...Nekem anyukám halt meg 10 éve, de felkavarna nagyon ha megbolygatnák. Mert 10 éve nyugalomba lett helyezve, és olyan mintha megzavarnám. Aztán meg ugye a koporsós temetés is nagyon drága volt anno és most is + még újra egy csomó költségbe kerülne.

2012. júl. 24. 10:15
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd őt nyugodtan. Egy halott emlékét ne bolygasd mert amíg élsz kísérteni fog. Ha annak idején így döntöttetek maradjon így szerintem. Sajnálom:(
2012. júl. 24. 10:16
 6/11 anonim ***** válasza:
84%

Majd 10 év elteltével már nem sok marad sajnos egy testből. Nem véletlenül 25 évre adják ki a temetőben a helyeket. Ennyi idő alatt elporlad olyan mértékben a test, hogy szinte semmi nem marad belőle. Anélkül lehet oda újra temetkezni, hogy az előző holttestet ki kéne emelni.

Belegondolni is borzalmas, hogy majd valaki a csontokat ott egyesével szedegeti össze... és ha jó része ott marad? Ááá... pláne képtelen lennék megnézni. Hogy él bennem egy emlékkép, esetleg a temetésről is, szép koporsó stb és mi lett belőle. Ha csak nem eszeveszettül muszáj hagyjátok, hagy nyugodjon békében! :(

2012. júl. 24. 12:10
 7/11 A kérdező kommentje:
Azert szeretnem hamvasztatni,mert messze koltoztunk a temetotol-a kozsegbol-igy nagyon ewlhanyagolt a sir,ritkan tudunk menni.De ugy latom megint sokan nem a kerdesre valaszoltok...ezt nem ertem!
2012. júl. 24. 12:48
 8/11 anonim ***** válasza:
83%

Írtuk, hogy olyan 100 ezer forint magasságában megáll a dolog + utána járás. Nagyon sok dologtól függhet, ezért a cca. ár.

Jelen esetben hidd el, hogy senki nem akart rosszat azzal, hogy nem csupán a kérdésre válaszolt.

2012. júl. 24. 12:57
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon morbid dolognak hangzik.

Inkább bízz meg valakit a sír gondozására .

Szerinted ő támogatna ebben ?

2012. júl. 24. 20:32
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is ez volt a helyzet, hogy elköltözött minden rokon, mi lefedettük a sírt, ez a szokás itt, ha valaki nem tudja gondozni, ha valaki pedig hazautazik akkor tesz ugyan úgy virágot a sírra. Nem fog megszólni senki sem emiatt.
2012. júl. 24. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!