Anyám pasija ki akar rakatni itthonról. Mit tegyek? 19/L
Anyu pasija ide költözött márciusba.Normálisan elvoltunk eddig nem zavartuk egymást.
3 szobás+fürdő+nappali+előtér+konyha + spejz. Így néz ki a családi kertes házunk.
Én itt szeretnék még egy jó ideig lenni,mivel nincs se kapcsolatom se pénzem.
82 ezer forintot keresek ebből 40 et adok haza.
Ebből lakást nem tudok venni,albérletbe pedig nem megyek ha van hol laknom.
Az utóbbi időben elég sokszor mondja a csávó,hogy egyszer nekem is elkell mennem innen,meghogy saját életet kezdeni stb... egyre jobban az az érzésem hogy ő majd ki akar engem rakatni innen!
Ti mit tennétek?
19/L
Először is beszélj az édesanyáddal, és nyomatékosan kérd meg, hogy tegye szépen helyre a pasiját. Ha anyukád erre nem hajlandó, vagy a pasi továbbra is szemétkedik veled, akkor mondd meg neki, hogy a ház fele a tied, és köszönöd, jelenleg nincs szándékodban távozni onnan. Mert az az OTTHONOD!
Másrészt, ha te hazaadod a fizetésd felét, akkor mindneki fogja szépen be a száját.
Harmadrészt - ha a dolgok nem változnak - mindkettejükkel közölném, hogy szívesen elköltözöl a házból, az otthonodból, (elmehetsz pl. külföldre egy kicsivel jobb megélhetésért dolgozni egy időre), de sajnos, mivel nincs sok pénzed, szükséged van a házrészedre, így el kell adni a lakást...
Dőlj szépen hátra, nézd a döbbenetet az arcukon és számold a perceket, milyen gyorsan szállnak le erről a témáról. :)
Nem értem én sem mi a baja. Fizetsz, tiéd a fél ház, neki semmi köze az ingatlanhoz, miért mond ilyeneket?
Amúgy eddig jól kijöttetek? Mármint, írtad, hogy igen, de mennyire? Mint egy haverral, el tudtatok dumálni volt közös témátok, szimpatikus volt?
Az is lehet, hogy csak fel akar készíteni az önállóságra és nem kirakni akar csak, hogy gondolkozz a dolgon, nézz utána, mennyiért vannak most lakások, ha eljön az idő (mikor lesz egy megbízható párod) akkor legyen némi fogalmad a lakásvásárlásról. Vagy abszolút negatívnak érzed?
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem az a baja,hogy múltkor ő elmondta,hogy úgy tervezi ha mamám meghal (80 éves velünk lakik) akkor ő ideköltözteti a mama szobájába a fiát....
Mivel most a gyereke a mamájánál van,leadta őket ott mikor ide költözött...
És még ez az ember beszél nekem talpra állásról
A 22-es hsz. voltam. (Ebéd közben jó sokat gondolkodtam a problémádon.)
Még hozzáfűznék ennyit: azt meg lehet nekik mondani, hogy oké, elköltözöl albérletbe, de mivel a ház fele a tied, fizessenek! Vagy kifizetik a ház felét, a neked járó összeget, vagy pedig - mert a tulajdonodat ők használják, te viszont nem tudod használni -, fizessenek cserébe minden hónapban egy fix összeget. Pl. az albérlet felét vagy egészét.
És ne hagyd magad! A fél ház akkor is a tied, ha piros hó esik. Ha azt tapasztalod, hogy meg akarnak károsítani, azonnal fordulj ügyvédhez! (nem baj, ha nincs sok pénzed, mert vannak olyan ügyvédek is, akik szegényebb embereknek az ügyes-bajos dolgait viszik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!