Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szegény embert még az ág is...

Szegény embert még az ág is húzza?

Figyelt kérdés
Veletek is így van?Velünk sokszor történik ilyen.Alig jövünk ki kis pénzből,mégis mindig bejön egy csomó hülye pluszköltség.Kíváncsi lennék ilyen esetekre.
2012. júl. 22. 17:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Így van. Hitelt próbálunk törleszteni, gyárban dolgozunk éhbérért, és sehogyan sem tudunk kijönni abból a kis pénzből. Pedig nem élünk nagy lábon, szórakozni egyáltalán nem járunk, és amin csak lehet, spórolunk. A férjem nővére is szipolyozza a pénzünket, mert hiába keres jól a pasija külföldön, jön a sok euró, de nem elég neki, ő még többet akar elszórni...

A kutyánkat meg kellene műttetni, de az is csak húzódik mert nincs rávaló, és a legutóbbi autószerelésnél a szerelőnek volt képe 23 ezret elkérni egy alkatrész cseréjéért. Most volt fizetés, de már megint ott tartunk, hogy nem fogunk tudni mit enni a hó végén...

2012. júl. 22. 17:19
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez sajnos mindig így van, az ember tenne félre is egy kis pénz de mindig van amire kell.
2012. júl. 22. 17:26
 3/6 anonim ***** válasza:
Ismerős helyzet nagyon is, ha az embernek sikerül megadnia a tartozását, és már kezd örülni,hogy na hátha most egyenesbe jövünk úgy ahogy, olyankor valami oknál fogva pont akkor romlik el valami a lakásban,persze olyan berendezés,amit jobb minél előbb pótolni, pl. hűtő.
2012. júl. 22. 17:50
 4/6 anonim ***** válasza:
79%

Ezért kell külföldre költözni.

Minden ember a saját sorsának a kovácsa.

Én 2007-ben jöttem ki Németországba.És itt sokkal magasabb életszínvonalon élek mint Magyarországon.Ahogy elnézem a kétkezi munkások sem élnek rosszul.

Nekem és sok magyarnak összejött az élet itt kint.Már van német feleségem és 2 gyermekünk.És még tervezünk gyereket.Itt lehetséges minden gond nélkül tervezni és gyerekeket nevelni.

Ne hagyjátok magyarokat kihasználni!Tegyetek hogy jobb legyen a sorsotok!

2012. júl. 22. 18:25
 5/6 A kérdező kommentje:

De én most nem erről beszélek kedves utolsó!

Hanem hogy mindig a csóró emberekkel történnek a rossz dolgok.

Pl.egy éve elromlott a mosógépünk.Közel egy évig a kádban mostunk...mert nem telt új gépre.2 hónapja vettünk egyet hitelre.Ma bedöglött... -.- Vagy hogy pl az ember végre visszaadja a tartozásait,erre megint történik olyan dolog hogy hitel,kölcsön kell.

Amúgy szerintem itthon is lehet boldogulni.

Ettől függetlenül grat a sikereidhez.

2012. júl. 22. 21:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a szegényebb emberekkel se történik arányaiban több rossz dolog, de megfigyelésednek van valóságalapja. Ki is fejtem egy példával:

Van X, aki szegény és van $, aki gazdag. Tegyük fel, hogy mindkettőjüknek elromlik a hűtője és kihívják a szerelőt, aki 15 ezret kér. $ örül, hogy pár órán belül kiért a szerelő, így nem rohad meg a tegnapi kaja, így nem kell főzéssel töltenie a délutánt. A 15ezret pedig kifizeti a farzsebéből és el is felejti az egészet.

Ezzel szemben X még 2 hét múlva is azon fog görcsölni, hogy minek a beszerzését halassza el pénzhiány miatt és hogy lehet ő akkora szerencsétlen, hogy pont az ő hűtője romlott el...

2012. júl. 23. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!