Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rossz szomszédok elviselhetetl...

Rossz szomszédok elviselhetetlenek, ha mindenki dolgozni fog és oviba suliba járni enyhül a feszültség?

Figyelt kérdés

Bővebben. Egy társasházban élünk. 3 kicsi gyerekünk van ( a pici 8 hónapos , a nagyobbak 3 és 5). Nem így terveztük (úgy értem nem ilyen gyorsan 3-at) de így alakult. Az itteni lakók utálják a gyerekeket, beszóltak mikor terhes lettem a harmadikkal. Nem kedvelik a gyerekeket, állandóan kötözködnek valamivel. A gyerek az gyerek, nem fog a falhoz lapulva nulla decibelen élni akárhogy is szeretnék. Igyekszem minden helyzetben nevelni őket, rájuk szólni de elevenek ez tény. A társasház előtti kertben a kislányom letépte a virágot múltkor mert mire letoltam a babakocsit addigra már tépkedte, nem voltam elég gyors. Hangosan beszélnek. Van hogy kiabálnak, veszekednek egymással igen. De próbálom leszoktatni őket róla. Amennyit csak lehet viszem el őket itthonról na de nekünk is ez az otthonunk, hagy ne kelljen már fű alatt hazalopóznunk.

Van egy gyerekes család is, eleinte jóban voltunk aztán összekaptunk egy gyereknevelési dolgon azóta nem beszél velem az anyuka és beszállt a minket leszóló kórusba. Igazából nem arról van szó hogy mindenki ellenünk lenne, mert akkor nyilván elgondolkoznék hogy velünk van a baj ha MINDENKI más hülye. Én úgy érzem, kipécéztek magunknak és rajtunk vezetik le a feszültséget valahogy.

Nem értem miért. Lehet hogy féltékenység van bennük, mert viszonylag jól állunk. Megtehetném hogy itthon maraduk htb-ként de ezek után el se gondolkozom rajta mert alig várom hogy közösségbe kerüljön a kicsi is. Mindig kitalálnak valamit. Átjöttek hogy sír a kicsi, igen van hogy sír nem mostanában korábban nagyon hasfájós volt. Beszólogatnak hogy ekkora család már kertes házba kéne lakjon. Én meg nem akarok elmenni, jó helyen vagyunk itt. Szeretem a lakásomat, nem vágyom arra hogy ez bazinagy házat és kertet gondozzak még a 3 gyerek mellett.

Jönnek a bezzegelések hogy az ő gyerekeik nem voltak ilyenek meg az unokáik is milyen rendesek blabla.

Pletykát terjesztenek. Stb.

A férjem szerint túldimenzionálom, de hát ő nincs itthon csak este.

Eladni nem tudnánk jó áron, bukni anyagilag meg nem szeretnék rajta. Nem is akarom eladni. Semmi törvénybeütközőt nem csinálunk.

Volt ilyen helyzetben valaki? Mi a megoldás?

2012. júl. 22. 13:51
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
de. extra szigetelő műanyag ajtók-ablakok vannak!!
2012. júl. 22. 14:51
 12/18 anonim ***** válasza:

Ha ők zajonganak, zavarnak titeket akkor azt te is tedd szóvá. Hogy a gyerek nem tud aludni a hangzavar miatt, ezért nyűgös és kezelhetetlenebb, mint máskor.

Egyik szomszédom este 9 körül kezdte el a felújítást a lakásában, mert ő aztán nem fog szabadságot kivenni. A lányom akkor tudott volna aludni, aztán persze hajnalig ordított. A vicc: pont ez a szomszéd jött át szólni, hogy egyesek aludni szeretnének.....

2012. júl. 22. 15:29
 13/18 anonim ***** válasza:
Rossz szomszédság török átok... Peched van,nem mindenki ekkora bunkó. A gyerek zajos, aki nem bírja, ne menjen társasházba. A baj az, hogy jóban ezekkel az emberekkel már nem leszel, ha le tudod sz.rni, akkor rendben, de én nagyon nem szeretek olyanok között lakni, akik utálnak.Nehéz ügy, meg kell próbálni eleresztened ezeket a füled mellett, és nem állandóan próbálkozni megfelelni nekik.
2012. júl. 22. 16:44
 14/18 A kérdező kommentje:

Pont ez az!!! Hogy én is olyan ember vagyok aki utálja ha utálják!! a férjem elereszti a füle mellett meg ő olyan típus akit ez nem zavar , pontosan tudja hogy mindenki nem kedvelheti.

épp múltkor rádörrentem a lányomra mert hozzá mert nyúlni a falhoz én nem akarok egy ilyen szörnyeteg lenni csak azért hogy bizonyítsam a sok hülyének hogy milyen rendes vagyok mert rájuk szólok ha kell ha nem...

mert már azt látom hogy tökmindegy rájuk szólok e akkor is találnak vmi kifogásolni valót...:(

2012. júl. 22. 17:22
 15/18 anonim ***** válasza:
Lehet,itt nem is a gyerekekkel van a bajuk,az csak egy kifogás arra,hogy szívassanak,mert gondoskodnod kell róluk,így kiszolgáltatott vagy,ráadásul egész nap el kell őket viselni.Oké,hangosak a gyerekek és én is gyűlölöm a zajt,de azt is tudom,milyen amikor kipécéznek a szomszédok és már akármit csinálsz,minden baj.Szerintem ne szólj rá a gyerekekre,mert tök mindegy,mit csinálsz,utálni fognak,mert ez irigység,amiért jól éltek.
2012. júl. 22. 19:41
 16/18 A kérdező kommentje:
Nekem is kicsit ez az érzésem. Barátnőm múltkor ki is nevetett mikor itt jártak. Rászóltam szokás szerint a gyerekekre ahogy bejöttünk a kapun hogy csöndben halkan megyünk fel stb. nekem már fel se tűnik milyen hülye irreális dolgokat művelek...
2012. júl. 22. 20:22
 17/18 anonim ***** válasza:
55%
Szia,Ne csinálj szorongó, korlátozott gyerekeket az életvidám cserfeskedő, hangoskodó csemetéidből! :) Családi házban élek, szemben az utca túloldalán kb 15 méterre az én házamtól 2 ikerfiúcska van a szomszédban. Nyugodtan mehetnék még pár száz métert arrébb akkor is hallanám Őket. Nagyon áthallatszik minden, főleg ami a kertben történik és hát egész nyáron kint vannak.(még jó,hogy :):)) Hát bizony volt hogy felriadtam a napágyon elszudítva (mert éppen éjszakai melómat pihentem ki) az ordításukra (sokat civakodnak) de hát eszembe nem jutna ilyesmivel vegzálni a környezetem, hogy szóljak a hangoskodásért. Egyes emberek örömüket lelik a másik molesztálásában. Nehogy má' Te legyél a ház bokszzsákja akin jövet menet lehet ütni! A viselkedésük, mondtaik őket minősitik: boldogok a lelki szegények,...... Mondjuk az irigykedők soha nem boldogok ezért idegesek. Ne válj olyanná amilyen nem vagy, és ne azért szólj a gyerekekre mert szerinted elvárnák. Az helyes ha saját igényből rászólsz mert olyat tesz amit te nem engedsz , nem helyeselsz vagy árt vele magának, a környezetének de ne azért szólj hogy elfogadjon ez a számomra nem túl rokonszenves szomszédság. A gyerekzaj olyan környezeti tényező mint a kukásautó vagy az utcán bőgetett , felpörgetett beheccelt motor. Arra is fel lehet riadni hajnalonta vagy hétvégeken még sem üvöltik le a fejüket,mert nem merik. Te ahogy látom magadat teszed kiszolgáltatottá mivel látják hogy izgat, vegzál amit mondanak és az erre hajlamos emberek örömmel tapiskálnak ilyesmiben. Az hogy Ti hogy éltek és mitek van, mikor, hova mentek, hogy viselkedtek csak Rátok tartozik, a "jó" tanácsaikat is megtarthatják maguknak. Ne állj szóba velük! Persze ha eleve olyan nevelési elveid vannak, hogy pár év múlva is virágokat, növényeket írtanak - esetleg visszapillantókat - törögetnek a gyerekeid akkor akár igazuk is lehet, és akkor biztos meg is teszik majd a megfelelő lépéseket de most pont ilyen pici "ördögfiókák" valóban csak maximum kellemetlen pillanotak tudnak okozni és nem hiszem hogy bárkinek joga lenne belebeszélni a családi életetekbe. A helyes magatartás: mosolyogsz, köszöntök, továbbmentek, de nem álltok meg kéretlen nevelési tanácsokat meghallgatni pusmogjanak egymás között akármit. Ha látják hogy már nem tudnak felidegesíteni, alázni nem lesz kéjes kielégülés téged rúgdosni és szépen leállnak.
2012. szept. 5. 14:41
 18/18 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem az utolsó nagyon jó választ adott a kérdésre, csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy én családi házban lakom, csendes utca, idős emberek, de az egyik szomszédban általános iskolások voltak a fiúk, mikor a kislányom még baba volt, és délutánonként aludt. Aludt volna, ám a fiúknak az volt a legkedvesebb játéka, hogy a vaskapunak rugdosták jó messziről a focilabdát. Az én lányom meg erre mindig felébredt, és vége volt a napnak. Sokszor megkértük a gyerekeket, a szülőket, nagyszülőket, hogy ugyan már... süket fülekre találtunk. Aztán eltelt pár év, a fiúk már nem rugdossák a labdát, a lányom meg nem alszik délutánonként. De addig én is kész voltam idegileg. Ne más mondja már meg neked, hogy hova költözz és mikor. Költözzön az, aki nem bír elviselni gyereket a környezetében. Amúgy, bár szeretem az állatokat, de néha olyan érzésem van, hogy a kutyáknak lassan több joga lesz, mint a gyerekeknek.
2012. szept. 8. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!